Bruce Springsteen, Josh Homme, Tom Morello, Jim Jarmusch κ.ά. τιμούν τον Joe Strummer

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην στήριξη συναυλιακών χώρων και διοργανωτών στις Η.Π.Α.

19/08/2020 @ 11:52

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, μέρα που θα έκλεινε τα 68 του χρόνια, θα διεξαχθεί μια δίωρη live stream εκδήλωση προς τιμήν του Joe Strummer.

To "A Song For Joe: Celebrating The Life Of Joe Strummer", όπως θα ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμο μέσω Youtube δωρεάν για τους θεατές, και θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από πλήθος καλλιτεχνών καθώς και μέχρι πρότινος αδημοσίευτο οπτικό υλικό του εμβληματικού μουσικού.

Ανάμεσα σε όσους θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, η οποία παράλληλα δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να ενισχύσει την περίφημη #SaveOurStages καμπάνια (για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ), περιλαμβάνονται τα ονόματα των:

Bruce Springsteen, Josh Homme, Tom Morello, Jim Jarmusch, Steve Buscemi, Frank Turner, HR (Bad Brains), Dropkick Murphys, Josh Klinghoffer (πρώην Red Hot Chili Peppers), και πολλών άλλων.

O συντονιστής της εκδήλωσης, Jesse Malin, ανέφερε πως «η εκδήλωση δεν είναι μόνο μια καλή ευκαιρία να τιμηθεί ο Strummer, αλλά και ιδανική αφορμή για να υπενθυμίσουμε στον κόσμο πόσο επίκαιρο παραμένει το μήνυμά του».

Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία, η Lucinda Tait, σύζυγος του Strummer, δήλωσε πως:

«Το να βλέπω τόσους καλλιτέχνες να επιθυμούν να τιμήσουν τον Joe, είναι πράγματι συγκινητικό. Η κοινότητα ήταν πάντα σημαντική για αυτόν. Είτε όταν έπαιζε μουσική με φίλους, είτε όταν οργάνωνε ολονύχτιες συναθροίσεις γύρω από φωτιά, ο Joe πάντα επιθυμούσε να φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

Παρά το γεγονός πως δεν θα είμαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να είμαστε ενωμένοι. Ο Joe θα ήταν περήφανος».

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του Rocking.gr, μπορείτε να ανατρέξετε σε έναν οδηγό για την χρυσή εποχή του βρετανικού punk, του οποίου οι Clash του Joe Strummer αποτέλεσαν εμβληματικούς εκπροσώπους.

  • SHARE
  • TWEET