Αποσύρονται επισήμως οι Crippled Black Phoenix

Η κόντρα μεταξύ Justin Greaves και Karl Demata οδηγεί πλέον τη μπάντα στα δικαστήρια - Tι υποστηρίζει η κάθε πλευρά

18/12/2014 @ 13:01
Η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στον Justin Greaves των Crippled Black Phoenix και το πρώην πλέον μέλος τους, Karl Demata, οδεύει προς τη δικαστική οδό, ενώ φέρνει δυσάρεστες εξελίξεις και στην ίδια τη μπάντα.

Ο Justin Greaves, κατηγόρησε με βαρείς χαρακτηρισμούς τον Κarl Demata (διαβάστε το λόγο από εδώ). Σήμερα όμως, και αφού έσβησε το προηγούμενο post του, ενημέρωσε πως αποσύρεται επίσημα λέγοντας πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό για να ξαναπάρει πίσω το όνομα της μπάντας. Επισημαίνει πως ελπίζει να επιστρέψει με νέο δίσκο και το όνομα των Crippled Black Phoenix, υπό καλύτερες προϋποθέσεις. Χαρακτηρίζει εκ νέου ως «dirty motherfuckers» τους αντιπάλους του και καταλήξει πως δεν θα κερδίσουν και οι CBP θα επικρατήσουν και οι ψεύτες θα ξεσκεπαστούν.

Από την πλευρά του ο Karl Demata επιλέγει χαμηλότερους τόνους στη δική του τοποθέτηση και απάντηση, μέσω της σελίδας του στο Facebook, χωρίς καν να γράφει το όνομα του Greaves. Δεν μπαίνει σε λεπτομέρεις για το τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς θεωρεί προσωπικό το ζήτημα. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Προσπάθησα να λύσω όλα τα προβλήματα μέσα στη μπάντα, όπως και άλλοι, για πολλά χρόνια, αλλά πάντα η απάντηση ήταν "αργότερα", "ίσως". Πλέον μόνο το δικαστήριο μπορεί να δώσει λύση. Πίστεψα πως θα το λύσουμε πολιτισμένα, αλλά υπερεκτίμησα τα πράγματα».

O ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει εισπράξει από πνευματικά δικαιώματα μέσω των πωλήσεων, ούτε χρήματα από το merchandise ή πωλήσεις μέσω Bandcamp. Μάλιστα δηλώνει πως ορισμένες ηχογραφήσεις ήταν bootlegs, για τα οποία κανείς από τη μπάντα δεν πληροφορήθηκε και δεν πληρώθηκε.

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται με τον Demata να γράφει πως έχασε πολλά λεφτά και συνεχώς δάνειζε χρήματα σε συγκεκριμένο μέλος της μπάντας, τα οποία δεν είδε να επιστρέφονται και το έκανε από την αγάπη του για τους CBP. Στο τέλος, ως απάντηση στην κατηγορία πως νοιάζεται μόνο για τα λεφτά, υπογραμμίζει:
«Δεν σκοπεύω να βγάλω κέρδος από το όνομα. Όταν επιλυθεί το θέμα, θα μεταφέρω εξίσου τα δικαιώματα του ονόματος των Cripple Black Phoenix σε όλα τα μέλη, τωρινά και μη τα οποία αποχώρησαν νιώθοντας εξαπατημένα».

Ο Demata καταλήγει λέγοντας πως θέλει να προχωρήσει σε νέα πράγματα με συνεργάτες που θα αγαπά, τιμά και σέβεται.
  • SHARE
  • TWEET