Adrian Smith: «Δεν το είχαμε ξανακάνει ποτέ»

O κιθαρίστας των Iron Maiden αποκάλυψε τι συνέβη στο "The Book Of Souls"

04/04/2016 @ 09:44

Ο Adrian Smith μίλησε πρόσφατα στο The Blacklist της Νότιας Αφρικής σχετικά με τη διαδικασία ηχογράφησης του "The Book Of Souls", αλλά και άλλα θέματα γύρω από τους Iron Maiden.

Ο 59χρονος κιθαρίστας αναφέρθηκε σε μια σημαντική για αυτόν λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι η μπάντα δεν έκανε καθόλου πρόβες προτού ξεκινήσει να ηχογραφεί το νέο δίσκο. «Είχαμε τα τραγούδια, αλλά δεν τα προβάραμε καθόλου. Το πρωί τα τελειοποιούσαμε και το απόγευμα τα ηχογραφούσαμε. Καμιά φορά, στη διάρκεια της εγγραφής, μαθαίναμε και το τραγούδι. Ήταν πολύ αυθόρμητο. Δεν το είχαμε ξανακάνει ποτέ. Κανονικά θα κάναμε πρόβες για δύο εβδομάδες, να τα μάθουμε όλα καλά. Αυτή τη φορά το κάναμε διαφορετικά. Αλλά τελικά, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό».

Ο Smith, σε ερώτηση ποια είναι η αγαπημένη του περίοδος από τους Iron Maiden, απάντησε: «Ακριβώς τώρα! Το διασκεδάζω και νομίζω πως η ισορροπία με το νέο και το παλιό υλικό είναι εξαιρετική. Μου αρέσει η νέα μας σκηνή και ειδικά η είσοδος που κάνουμε. Είναι από τις πλέον δραματικές μας και ταιριάζει απόλυτα με τη μουσική».

Όσο για το ποιό είναι μυστικό της... μακροζωίας των Iron Maiden, δεν ξέρει ούτε ο ίδιος. «Απλά πιστεύω πως η μπάντα έχει μια δική της πηγή ενέργειας. Καμιά φορά κάποιοι από εμάς αισθανόμαστε κουρασμένοι, αλλά αμέσως σε τυλίγει ξανά αυτή η ενέργεια. Μεγάλος μέρος προέρχεται και από το κοινό, τη στιγμή που πατάς τη σκηνή, τόσο παθιασμένο. Σε ανεβάζει αμέσως, όσο κουρασμένος κι αν είσαι».

  • SHARE
  • TWEET