The Sound Explosion, The Snails @ Gagarin 205, 28/04/18

Garage, χορός και πάρτι, εικοσιτέσσερα χρόνια μετά...

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 02/05/2018 @ 14:23

Οι The Sound Explosion είναι μια ιστορική μπάντα του ελληνικού garage revival. Οι Γιάννης Αλεξόπουλος (φωνή, κιθάρες), Δημήτρης Δημόπουλος (μπάσο)και Σταύρος Δακτυλάς (τύμπανα), αφού πλαισίωσαν ως support εμφανίσεις των Fuzztones, Dead Moon, Sick Rose, Cynics και άλλων σημαντικών ονομάτων, διαλύθηκαν το 1997. Μόνο όμως για να επανενωθούν το 2004 με την προσθήκη του Στέλιου Ασκοξυλάκη στην φαρφίσα και τα φωνητικά και να επανέλθουν φέτος στο προσκήνιο με νέο δίσκο!

Το ολοκαίνουριο "The Explosive Sounds Of… The Sound Explosion", το οποίο μόλις κυκλοφόρησε (σε CD και LP) από την Lost In Tyme Records, λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να το ακούσουμε ζωντανά στην ολότητά του το βράδυ του Σαββάτου που μας πέρασε στο Gagarin 205. Την σημαντική αυτή συναυλία άνοιξαν οι Αθηναίοι The Snails, που παρ’ ότι πολύ το ήθελα, δυστυχώς δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω ολόκληρη την 50λεπτη εμφάνισή τους, που, όπως ήταν φυσικό, ταίριαξε απολύτως με το κλίμα που δημιούργησαν μετά οι headliners.

The Snails

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους και δέκα λεπτά μετά τις 23:00 οι The Sound Explosion ανέβηκαν στην σκηνή για να μας παρουσιάσουν το νέα τους δισκογραφικό «παιδί» - φυσικά, ως μέρος ενός μακρύτατου, χορταστικού δίωρου setlist. Στην συναυλία χώρεσαν και τραγούδια από το "Teen Trash Volume 14: From Athens, Greece", τον πρώτο - και μοναδικό έως τώρα - δίσκο της μπάντας από το μακρινό 1994 και οι πολλές και καλές διασκευές σε γνωστά garage ή όχι τραγούδια που επέλεξαν για μας οι συντελεστές της βραδιάς.

The Sound Explosion

Μεταξύ άλλων διασκευάστηκαν τα "Unchain My Heart", "Cinderella", "Wild Angel", "Writing On The Wall", ενώ ακούστηκε ολίγη από "Misirlou The Greek" και μια υποψία του θέματος του Ροζ Πάνθηρα ("Inspector Clouseau In Outer Limits")λίγο πριν το "State Of My Mind" - όπως ακριβώς στο άνοιγμα του πρώτου δίσκου, αλλά και τα "...Midnight Train", "Voices Green & Purple/Searching", "Alone With You/Love Has No Time", "Another Lie/Better Shake Right Now". Ενθαρρυντικός για την υποδοχή του νέου υλικού χαμούλης έγινε στα καινούρια "Bring Back Your Love", "Don't Shoot Me Down" και "In My Grave", ενώ το τελευταίο σετ τραγουδιών - και ίσως το πιο δυναμικό - αφιερώθηκε με αγάπη από τους μουσικούς στον εκλιπόντα Νίκο Τριανταφυλλίδη.

The Sound Explosion

Σε μεγάλες φόρμες ο Δακτυλάς έδινε αλάνθαστο ρυθμό στα πόδια μας μέχρι και μετά τη μία τα μεσάνυχτα, ενώ η φωνή και τα δάχτυλα του Αλεξόπουλου ολοένα και ζεσταίνονταν και ανέβαζαν απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια του live. Ο δε Ασκοξυλάκης κατάφερε μέχρι και να σπάσει ένα πλήκτρο από την φαρφίσα του με το δυναμικό του παίξιμο! Αν έσπασε πλήκτρο, μπορούμε να φανταστούμε την σφαγή που πρέπει να έπαθαν χορδές και ενισχυτές...

The Sound Explosion

Και μιας και αναφέρθηκα σε ενισχυτές, οφείλω να σημειώσω ότι ο ήχος ήταν καλός και διαυγής, αλλά ένα τσικ πιο πάνω σε ένταση από το υποφερτό για μας που βρεθήκαμε μπροστά στα ηχεία. Όχι ότι δεν το περιμέναμε βέβαια, ούτε ότι δεν το ευχαριστηθήκαμε.

Και εμείς και όλοι όσοι έσπευσαν και γέμισαν το Gagarin το Σαββατόβραδο, αφού χορέψαμε και χτυπηθήκαμε με την ψυχή μας, γελάσαμε, τραγουδήσαμε και γίναμε όλοι μια παρέα που βρέθηκε σε ένα καλό πάρτι! Νά 'μαστε καλά, ν’ ανταμώνουμε! Καλοτάξιδος ο νέος δίσκος!

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

  • SHARE
  • TWEET