Sting, Joe Sumner @ Ηρώδειο, 30/09/21

Ακμαιότατος και ενεργητικός, ο εβδομηντάρης Sting τα πήγε εξαιρετικά χορταίνοντας το κοινό του και συνδυάζοντας όμορφα όλες τις πλευρές του ρεπερτορίου του

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 05/10/2021 @ 00:23

Το ελληνικό κοινό έχει αποδείξει ότι με τις κατάλληλες συνθήκες ακολουθεί και επενδύει στον αγαπημένο του Sting. Οι εξαιρέσεις λίγες, όπως το 2006 όταν η τιμή του εισιτηρίου και η απόσταση από την Αθήνα του συναυλιακού χώρου είχαν αποτρέψει το κοινό να παρευρεθεί μαζικά στη Μαλακάσα.

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι απλό. Η δύναμη και η διαχρονικότητα του ρεπερτορίου του σπουδαίου συνθέτη, τραγουδιστή και μπασίστα είναι τεράστια και «τραβά» τους οπαδούς της καλής pop και rock μουσικής κάθε φορά που αυτός μας επισκέπτεται ξανά.

Η απόδοση του ίδιου και του συγκροτήματος του επίσης είναι κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο. Η φωνή του είναι καλοδιατηρημένη και σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό και το σεβασμό που δείχνει πάντα στο υλικό του δημιουργεί ένα θετικό ιστορικό που μένει στον κόσμο.

Ενστάσεις υπάρχουν και πάντα θα μπορούν να βρεθούν. Για παράδειγμα η προ τριών ετών συνεργασία με τον Shaggy δεν άρεσε σε αρκετό κόσμο, όπως και το Ηρώδειο - με όλα τα πλεονεκτήματα του - σε πολλούς δείχνει κρύο και αταίριαστο με μια rock συναυλία.

Σκεπτόμενος τα παραπάνω ανηφόρισα προς το γεμάτο - και πάλι - Ηρώδειο στην πρώτη από τις δύο συνεχόμενες εμφανίσεις του Sting στον συγκεκριμένο χώρο.

Joe Sumner

Για ζέσταμα έπρεπε να ανεχτούμε για άλλη μια φορά τη μετριότητα του γιού Joe Sumner ο οποίος με μια ηλεκτρική κιθάρα για συνοδεία απέτυχε να μας κερδίσει με τις γλυκανάλατες μπαλάντες του. Για το τέλος μάλιστα κράτησε ένα κάκιστο νανούρισμα το οποίο έγραψε για την κόρη του.

Στις 21:30 όμως η σκυτάλη παραδόθηκε στον πατέρα και από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν μια άλλη - πολύ καλύτερη- τροπή.

Μετά το μεταβατικό ακουστικό "The Bridge" από το τελευταίο άλμπουμ το συγκρότημα που έχει σχηματίσει για την περιοδεία του ο Sting ανέβηκε στη σκηνή για να κερδίσει άμεσα την προσοχή μας και να μας ανεβάσει τη διάθεση.

Sting

Με full ηλεκτρικές εκτελέσεις, πολύ ταιριαστή και πλούσια ενορχήστρωση αλλά και τον ίδιο να δείχνει ορεξάτος το παιχνίδι κερδήθηκε από το εισαγωγικό "Message In A Bottle".

Με τον Sting στο κέντρο πρωταγωνιστή και τους κιθαρίστες με το υπόλοιπο γκρουπ στημένο πίσω του σε απόσταση όλα έγιναν εξαρχής ξεκάθαρα.

Το show ήταν στημένο για να μας μεταφέρει όσο μπορούσε περισσότερο την αυθεντική αίσθηση των γνωστότερων συνθέσεων των Police και της σόλο καριέρας του Άγγλου μουσικού χωρίς πειραματισμούς.

Με ένα «άχαστο» ρεπερτόριο αγαπημένων επιτυχιών (ακούσαμε δέκα επιτυχίες των Police), συμμετοχή του κόσμου στο τραγούδι και τη φωνή του να χρωματίζει όπως πρέπει τις συνθέσεις (με τη βοήθεια τριών εξαιρετικών τραγουδιστών στα δεύτερα φωνητικά), ο Sting πέτυχε κάτι βασικό αλλά στις μέρες μας δύσκολο. Μας διασκέδασε χωρίς εκπτώσεις ικανοποιώντας τις περισσότερες των αναγκών μας με πρώτη την ακρόαση των μεγάλων hits.

Sting

Οι στιγμές που θα κρατήσουμε πολλές, το τραγούδι μας στο "Englishman In New York", το «ταξίδι» μας κατά το συγκινητικό "Fields Of Gold", το πάντα ανεβαστικό "So Lonely" και φυσικά το "Roxanne" το οποίο με μετέφερε ξανά στην αρένα του Ολυμπιακού σταδίου είκοσι χρόνια πριν και τον τρελό χορό που είχε στηθεί μέσα στη βροχή.

Αν εξαιρέσουμε μικρές ενστάσεις (το ανατολίτικης αισθητικής "Desert Rose" μου φάνηκε όπως πάντα αταίριαστο με το υπόλοιπο set list και η μη δυνατότητα να είμαστε κοντά στη σκηνή και να χορεύουμε στα αντίστοιχου πνεύματος τραγούδια δημιουργεί πάντα μια «κρύα» απόσταση) ο ακμαιότατος και ενεργητικός εβδομηντάρης Sting τα πήγε για άλλη μια φορά εξαιρετικά χορταίνοντας το κοινό του και συνδυάζοντας όμορφα τις δύο πλευρές του (ρεπερτόριο Police και σόλο καριέρας).

Sting

Εδώ θα είμαστε - πολύ σύντομα όπως φαίνεται - να γράψουμε ξανά για τα επόμενα.

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

SETLIST

 

The Bridge
Message in a Bottle
Englishman in New York
If You Love Somebody Set Them Free
Every Little Thing She Does Is Magic
If It’s Love
Rushing Water
Don't Stand So Close to Me
Fields of Gold
Shape of My Heart
Wrapped Around Your Finger
Walking on the Moon
So Lonely
Desert Rose
Every Breath You Take

Encore
King of Pain
Roxanne
Next to You

Encore 2
Fragile

  • SHARE
  • TWEET