Truckfighters, Craang, Dope Flood @ Eightball Club (Θεσσαλονίκη), 06/05/12

Από τον Γιάννη Βόλκα, 08/05/2012 @ 13:54
Το να πραγματοποιήσεις μια συναυλία ανήμερα εθνικών εκλογών αποτελεί εξ'αρχής ένα δύσκολο εγχείρημα. Ακόμα περισσότερο όταν οι συγκεκριμένες εκλογές, μετά από αρκετά χρόνια, έδειχναν να απασχολούν τον ελληνικό πληθυσμό όσο ποτέ. Όπως ανέκαθεν γινόταν, τα αποτελέσματα των exit polls ποτέ δεν βρήκαν ικανοποιημένο τον λαό και αν ήταν υπερβολικό να χαρακτηρίσουμε την συγκεκριμένη βραδιά ως «Νύχτα Του Αγιου Βαρθολομαίου» σημαντικό μέρος του πληθυσμού της χώρας βλέπει ήδη την σφαγή να έρχεται. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε την πολιτική έξω από τα πλαίσια της μουσικής αλλά ορισμένα θέματα αναπόφευκτα επηρεάζουν τις συνειδήσεις μας.

Λίγο οι εκλογές λοιπόν, λίγο η κλασική οικονομική στενότητα και αποτέλεσμα αυτών η πολύ μικρή προσέλευση κόσμου στην εμφάνιση των Truckfighters. Λιγότερο από εκατό άτομα στο Eightball Club το βράδυ της Κυριακής στους Σουηδούς, οι οποίοι μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλείς όσο οι Clutch, οι Κyuss, οι Νightstalker ή άλλα γνωστά ονόματα του χώρου, αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε και τόσο συχνά την δυνατότητα να βλέπουμε συγκροτήματα της underground desert rock σκηνής.

Άνοιγμα της βραδιάς με τους Λαρισαίους Dope Flood. Αξιόλογη μπάντα, groovy ύφος, αξιοπρεπή φωνητικά. Ο ήχος τούς αδίκησε αρκετά και σίγουρα τους άξιζαν καλύτερες συνθήκες καθώς και ένα μεγαλύτερο κοινό. Το πρώτο EP τους με τον τίτλο "A Planet On Four Legs Out" κυκλοφόρησε πέρσι και εμείς αναμένουμε τα επόμενα βήματά τους.

Συνέχεια με τους Θεσσαλονικείς Craang οι οποίοι ανέβηκαν στην σκηνή με αρκετή όρεξη. Δυστυχώς όμως δεν θα μπορούσα να πω ότι μου άφησαν θετικές εντυπώσεις. Από ότι φαίνεται έχουν δουλέψει αρκετά τη σκηνική τους παρουσία αλλά έχουν μπροστά τους πολύ δουλειά ακόμα, τόσο στις συνθέσεις τους συνολικά όσο και το κάθε μέλος συγκεκριμένα σε αυτά που έχει να προσφέρει στο συγκρότημα. Εύχομαι να δούμε βελτίωση στο μέλλον διότι η πόλη μας χρειάζεται νέα ονόματα ώστε να ενδυναμώσει την σκηνή της.

Truckfighters

Οι Truckfighters κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι η καλύτερη μπάντα στον πλανήτη και από ότι φαίνεται ούτε το μεγάλο απωθημένο του κοινού της Θεσσαλονίκης. Αυτό που γνωρίζαμε εκ των προτέρων όμως, αυτό που ανυπομονούσαμε να ζήσουμε, αυτό για το οποίο φημίζονται οι Σουηδοί είναι η μεταμόρφωσή τους όταν πατούν το πόδι τους στην σκηνή.

Την ενέργεια που βγάζει το τρίο την απέδειξε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του εναρκτήριου "Desert Cruiser". Μια μανιακή εμφάνιση που θυμίζει αστέρες όπως τον Angus Young ή ακόμα και τον Jack Black (αφού το χιούμορ είναι ένα από τα μεγάλα προτερήματα της μπάντας). Οι Ozo, Dango και Pezo ζουν την κάθε τους εμφάνιση σαν να είναι η τελευταία, οι δυο πρώτοι αλωνίζουν ασταμάτητα την σκηνή έχοντας ταυτόχρονα συνεχής επαφή με το κοινό ενώ  ο τρίτος κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον πίσω από το drum kit του.

Truckfighters

Οι συνθέσεις από τους τρεις δίσκους τους αλλά και τα "Helium 28" και "Mexico" από τα split CD τους με τους Firestone και Square, αντίστοιχα, αποτέλεσαν ένα setlist όχι ιδιαίτερα μεγάλο σε διάρκεια αλλά αρκετό ώστε να ξεσηκώσει τους ελάχιστους παρευρισκόμενους. Ένα ανελέητο τζαμάρισμα που άλλοτε θύμιζε Karma To Burn και Kyuss, άλλοτε Fu Manchu και Queens Of The Stone Age και ήταν ικανό να παρασύρει το κοινό σε μαγικά ταξίδια αν τα μέλη της μπάντας δεν κρατούσαν τα βλέματά του μαγνητισμένα πάνω τους λόγω της εξαιρετικής ζωντάνιας τους.

Truckfighters

TruckfightersΟι Truckfighters απέδειξαν με το παραπάνω αυτό που οι ίδιοι δηλώνουν και εμείς περιμέναμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι. Ότι η φυσική τους θέση είναι η σκηνή, ότι λατρεύουν τις ζωντανές εμφανίσεις τις οποίες με τιμιότητα παρουσιάζουν στους οπαδούς τους προσφέροντας το 100% των δυνατοτήτων τους. Τι περισσότερο θα μπορούσε κανείς να ζητήσει από ένα συγκρότημα;

Setlist:

Desert Cruise
Monte Gargano
Last Curfew
Atomic
Traffic
Majestic
Helium 28
Chameleon
Kickdown
Mexico
In Search Of (The)

Φωτογραφίες: Victor Malkievic

  • SHARE
  • TWEET