Thisquietarmy, Absent Without Leave @ Six D.O.G.S., 11/04/13

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 16/04/2013 @ 12:16
Είναι κρίμα, τέτοιες εμφανίσεις να παρακολουθούνται από τόσο λίγο κόσμο. Λιγότερα από ογδόντα άτομα απήλαυσαν μια μοναδική εμφάνιση που πραγματικά έπιασε απίστευτα επίπεδα ποιότητας και ενέργειας.

Την αρχή έκανε ο Absent Without Leave. Γέμισε τον χώρο με τον ήχο της κιθάρας του και έφτιαξε μερικά, χιλιοπαιγμένα μεν, αλλά όμορφα δε μουσικά τοπία. Επαναλήψεις και loop-ες που έφερναν στο νου ambient/post-rock μελωδίες, χωρίς ιδιαίτερη ένταση, με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και το μπόλιασμα πολλών ήχων για την τελική «έκρηξη» του κάθε κομματιού. Καλή προσπάθεια η οποία όμως δεν μπόρεσε να «κρατήσει» τον κόσμο και να «ανεβάσει» ιδιαιτέρα την διάθεση μας.

Η ανυπομονησία αυξήθηκε και όλοι αγωνιούσαμε για την εμφάνιση του Καναδού. Ανέβηκε στην σκηνή, πάτησε το play στο video wall και χάιδεψε τις χορδές από την κιθάρα του. Γκρίζα τοπία στο φόντο και μια ατέρμονη βόλτα σε σκοτεινά, μαύρα και θολά μονοπάτια. Εικόνες που ταίριαξαν φανταστικά με το χτίσιμο του θορύβου του Eric. Θόρυβος, παραμόρφωση και ατελείωτο feedback. Βρωμιά και μαγικά ηχοτοπία. Είτε με ανοιχτά μάτια και την βοήθεια των διακεκομμένων γκρίζων frames στον τοίχο, είτε με κλειστά και την βοήθεια του νου σου, ταξιδευες σε εντονα φορτισμένα όνειρα και έφτιαχνες σκληρές, σκοτεινές και πανεμορφες εικόνες στο μυαλο σου. Ήχος που οργιάζει και φαντασία απιαστη. Συνονθύλευμα ambient περασμάτων και σκληρών drones που έτριζαν το κορμί σου. Ο, για άλλη μια φορά, εκπληκτικός ήχος του μαγαζιού έκανε την διαφορά και μας αποζημίωσε απόλυτα.

Αυτοσχεδιασμός και σύνδεση κομματιών, από τον τεράστιο κατάλογο του, έφτιαξαν ένα γεμάτο setlist το οποίο ορίστηκε σε τρία μεγάλα μέρη και ένα encore. «Πήδαγε» από την μία σύνθεση στην άλλη χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις. Ξεκίναγε με μια βασική δομή και κόλλαγε μελωδίες και νότες από γνώστες συνθέσεις του, αυτοσχεδιάζοντας και φτιάχνοντας ένα τελικό αποτέλεσμα στο οποίο δεν ένιωθες λάθη, δεν διέκρινες κενά και σε συνέπαιρνε σαν χείμαρρος με τα ορμητικά νερά του. Ήταν τόσο συμπαγές, εμπνευσμένο, δυνατό και ενδιαφέρον, που δεν ήθελες με τίποτα να τελειώσει. Σε μέθαγε, σε ζάλιζε, σε άφηνε μ@λ@κ@... Αρκετά συγκεντρωμένος και ιδιαίτερα ορεξάτος έφτασε τον θόρυβο σε απίστευτο σημείο. Ότι και να πω είναι λίγο. Είναι μάστορας στο είδος του και το απέδειξε με το παραπάνω.
SETLIST

Whispers In The Trees
Rebirth
Revival
Birds, Ashes & Fire
Aphorismes
Τhe Black Sea
New Dawn Fades

Battlefield Arkestrah
Warchitects
  • SHARE
  • TWEET