Saxon, The Silent Wedding @ Principal Club Theater, 26/10/14

Φύγαμε για άλλη μια φορά ευχαριστημένοι, απορώντας αν το συγκεκριμένο συγκρότημα μπορεί να απογοητεύσει ποτέ τους οπαδούς του

Από τον Γιάννη Βόλκα, 29/10/2014 @ 02:40
Από αρχαιοτάτων χρόνων, μια ανακοίνωση συναυλίας των Saxon δημιουργεί αυτόματη κινητικότητα στην heavy metal, και γενικότερα στην rock, κοινότητα. Οι Βρετανοί γερόλυκοι συντηρούν εδώ και δεκαετίες μια δικαιολογημένη φήμη ως ένα συγκρότημα που απογειώνεται πάνω στο σανίδι, προσφέροντας απλόχερα εμφανίσεις χορταστικές, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Λογικό λοιπόν να τους τιμήσουμε ξανά, αυτή τη φορά στα πλαίσια της «Warriors Of The Road World Tour», επετειακής περιοδείας για τα 35 χρόνια παρουσίας του συγκροτήματος.

Η αρχική ανακοίνωση έφερε στην χώρα μας επίσης τους Skid Row οι οποίοι συνόδευαν τους Saxon σε ολόκληρη την περιοδεία. Τελικά όμως οι αμερικανοί δεν ακολούθησαν τις ελληνικές ημερομηνίες και στην θέση τους τοποθετήθηκαν οι Αθηναίοι The Silent Wedding. Λίγες μέρες πριν ακολουθήσουν τους progsters Threshold στην ευρωπαϊκή τους περιοδεία, οι Αθηναίοι βρήκαν την ευκαιρία να μας παρουσιάσουν ένα σετ μελωδικού heavy metal βασισμένο κυρίως στο περσινό "Livin' Experiments" αλλά και μια αξιόλογη διασκευή στο πασίγνωστο "N.I.B." των Sabbath. Άρτιοι τεχνικά, με όρεξη και δυναμική σκηνική παρουσία ζέσταναν ευχάριστα τον κόσμο για την συνέχεια.

Στις 22:00 οι «Iron Maiden των φτωχών» ανέβηκαν στην σκηνή για ακόμα μια θριαμβευτική εμφάνιση. Η μπάντα σε μεγάλα κέφια και ο Biff Byford στεκόταν στην μέση, αγέρωχος, εμπνέοντας σεβασμό χωρίς καν να τον επιζητά. Αν και χωρίς τον Nibbs Carter στο μπάσο, το συγκρότημα αποδίδει αλάνθαστα τα μέρη του.

Saxon

Φυσικά αυτό για μια μπάντα της τάξεως των Saxon δεν αποτελεί έκπληξη. Αντίθετα έκπληκτοι μείναμε για άλλη μια φορά από την απόδοση του Biff ο οποίος δεν δείχνει να καταλαβαίνει από χρόνια, ηλικίες και λοιπά φιλολογικά θέματα. Παραμένει ο ίδιος τίμιος αλητάμπουρας που γνωρίζουμε μια ζωή. Με βρετανικό χιούμορ, γηπεδικά sing-along και φυσικά αναφορές στην αιώνια κόντρα Αθήνα-Θεσσαλονίκη διασκέδασε τον κόσμο ανάμεσα στις κομματάρες που διαδέχονταν η μία την άλλη.

Saxon

Στην συγκεκριμένη περιοδεία το συγκρότημα άφηνε ξεκάθαρες φήμες ότι το σετ θα βασιστεί στην Αγία Τριάδα των "Wheels Of Steel", "Strong Arm Of The Law", "Denim And Leather". Αντίθετα οι Saxon παρουσίασαν ένα greatest hits setlist το οποίο περιείχε συνθέσεις από τους συγκεκριμένους δίσκους αλλά όχι περισσότερες από ότι θα παρακολουθούσαμε σε οποιαδήποτε ζωντανή τους εμφάνιση.

Saxon

Έτσι ακούσαμε και τις επιτυχίες από τους υπόλοιπους παλιότερους δίσκους όπως τα "Crusader", "Solid Ball Of Rock", "Rock 'N' Roll Gypsy", "Broken Heroes", αλλά και το φετινό "Sacrifice". Δεν έλειψε και το hit-άκι "Ride Like The Wind", διασκευή του Christopher Cross, το οποίο αποθεώθηκε για άλλη μια φορά. Φυσικά οι Saxon δεν έχουν ανάγκη από διασκευές για να ξεσηκώσουν το κοινό αλλά αφού μερίδα οπαδών έχει αγαπήσει το συγκεκριμένο κομμάτι, οι Βρετανοί δεν έχουν λόγο να μην το συμπεριλάβουν στα σετ τους.

Saxon

Για άλλη μια φορά τραγουδήσαμε όλοι μαζί στα "Princess Of The Night" και "Wheels Of Steel", κουνήσαμε τους σβέρκους μας στα "Heavy Metal Thunder" και "747 (Stranger In The Night)" και μείναμε αποσβολωμένοι σε συνθέσεις όπως το "The Eagle Has Landed". Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (ίσως και ψευδείς) από την εμφάνιση στην Αθήνα μιλούσαν για ένα σετ διάρκειας δύο ωρών και είκοσι λεπτών. Έτσι, όταν το κοντέρ του μηχανοκίνητου αετού σταμάτησε να μετρά στο 1:50, μας έμεινε μια μικρή δόση πίκρας, κάτι που δεν θα συνέβαινε υπό φυσιολογικές συνθήκες, ειδικά όταν άλλα, πολύ νεότερα συγκροτήματα μετα βίας ξεπερνούν τα 90 λεπτά εμφάνισης. Οι Saxon όμως μας έχουν κακομάθει και γι' αυτό ο κόσμος συνεχίζει να τους στηρίζει.

Saxon

Χωρίς να λάβουμε υπόψη εξωτερικούς παράγοντες, η εμφάνιση των Βρετανών τίμησε με το παραπάνω την 35-χρονη ιστορία τους και εμείς φύγαμε για άλλη μια φορά ευχαριστημένοι, απορώντας αν το συγκεκριμένο συγκρότημα μπορεί να απογοητεύσει ποτέ τους οπαδούς του.
SETLIST

Motorcycle Man
Sacrifice
Power And The Glory
And The Band Played On
To Hell And Back Again
Solid Ball Of Rock
Heavy Metal Thunder
Rock 'N' Roll Gypsy
The Eagle Has Landed
Ride Like The Wind (διασκευή Christopher Cross)
Broken Heroes
Strong Arm Of The Law
Crusader
Dallas 1 PM
20,000 Ft
Princess Of The Night

Encore:
Wheels Of Steel
Denim And Leather
747 (Strangers In The Night)

Κείμενο / φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας
  • SHARE
  • TWEET