Planet Of Zeus, Beggars, Cockblockers @ Αίγλη, 14/05/16

Χωρίς να είναι το καλύτερο τους, σαν σύνολο, live στην Πάτρα, διασκέδασε και με το παραπάνω όσους επέλεξαν να το τιμήσουν

Από τον Άλκη Κοροβέση, 16/05/2016 @ 13:29

Ένα live που ξέρεις ότι θα αποζημιωθείς και με το παραπάνω, δύσκολα το χάνεις. Μια μπάντα που δείχνει να απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του κοινού, εδώ και μερικά χρόνια, βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην Πάτρα. Λίγες μέρες πριν είχε κυκλοφορήσει το εξαιρετικό και αρκετά διαφορετικό τέταρτο δίσκο της, το "Loyal To The Pack", ενώ μόλις την προηγούμενη μέρα είχαν εμφανιστεί στην Αθήνα. Δίχως σημάδι κούρασης οι Planet Of Zeus ήρθαν, μας έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live, το έσωσαν με την ενέργειά τους και αποχώρησαν. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως.

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι Καλαματιανοί Cockblockers. Ένα 40λεπτο γεμάτο από southern metal, δυνατό, με riff που ναι μεν, χρησιμοποιούν όλες οι σωστές μπάντες του είδους, αλλά με κομμάτια που είχαν έναν παλμό και δυναμική. Μια ανερχόμενη μπάντα όπως οι Cockblockers, σίγουρα επιδέχεται βελτίωσης, όπως για παράδειγμα στα φωνητικά, αλλά μας άφησε με πολύ καλές εντυπώσεις. Αναμένουμε την εξέλιξή τους.

Cockblockers

Επόμενοι οι έμπειροι πλέον στο χώρο Beggars. Για μια ώρα γεμάτη, οι πρώην Beggar’s Blues Diary απέδωσαν κομμάτια από τους τέσσερεις δίσκους τους, αλλά και ένα (αν δεν κάνω λάθος) καινούργιο που θα κυκλοφορήσει το 2017. Το μεταλλικό rock 'n' roll τους και η blues βάση της τριπλέτας των Αθηναίων, έδινε ενδιαφέρον στις συνθέσεις τους, ενώ τα φωνητικά «βρώμαγαν» Τζακ-κόλα. Προσωπικά δεν με εντυπωσίασε το συνολικό αποτέλεσμα, αλλά παραδέχομαι ότι αυτό που επιχειρούν το περνάνε καλά στον κόσμο και έχει απήχηση.

Beggars

Η ώρα είχε πάει ήδη 12:25 προτού οι Planet βγουν στη σκηνή και πέσουν με τη μία στα βαθιά με το "The Great Dandolos". Θέλησαν, έτσι, να ξεκινήσουν δυναμικά την εμφάνισή τους, να ξαφνιάσουν το κοινό - που ίσως να περίμενε κάτι από το "Loyal To The Pack" - και να το συμπαρασύρουν, όπως σε κάθε live τους καταφέρνουν. Η ρύθμισή του ήχου πήρε λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο, αλλά μπορώ να πω ότι μας αποζημίωσε αυτή η καθυστέρηση. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός εξαρχής -πράγμα σπάνιο σε τοπικές συναυλίες- και συνεχίστηκε και στο επόμενο κομμάτι, επίσης από το "Vigilante", το "Sky High Heels".

Planet Of Zeus

Κάπου εκεί ήρθε το πρώτο παράπονο του Μπάμπη, για το μουδιασμένο κοινό που είχε από κάτω του. Η αλήθεια είναι ότι η μπάντα έδινε το 110% της, και πάλι ο κόσμος κάπου χανόταν. Δικαιολογία 1η: η προσέλευση που για δεδομένα Πάτρας μπορεί να είναι ικανοποιητική, για Planet Of Zeus με νέο δίσκο, αντιθέτως, δεν είναι. Όταν τα πράγματα είναι τόσο χαλαρά μπροστά, είναι λογικό να σπάνε ακόμα περισσότερο μετά από ένα moshpit, που δεν μπορεί να λείψει από live Planet. Δικαιολογία 2η: Ίσως φταίει και η κούραση σε μια συναυλία που το κυρίως πιάτο ήρθε τρεις ώρες μετά την παραγγελία. Ένα μισάωρο λιγότερο στο συνολικό setlist των σχημάτων που άνοιξαν, μπορεί και να βελτίωνε την κατάσταση κάπως. Για μένα, τουλάχιστον.

Planet Of Zeus

Φυσικά, στο τέλος νίκησαν οι Planet, κερδίζοντας απόλυτα τον κόσμο, με τον Μπάμπη αστειευόμενο να λέει, εκεί προς το τέλος, «είμαστε οι Planet Of Zeus και αυτό είναι το πρώτο μας κομμάτι». Κάπου εκεί παίχτηκαν και τα αγαπημένα του κοινού "Vanity Suit" και "Leftovers" και τα όσα είδε κάτω από τη σκηνή να εκτυλίσσονται, φάνηκε να ικανοποιούν τον χαρισματικό frontman. Moshpit, χορός, τραγούδι και ποτό παντού. Σε κεφάλια, στο πάτωμα, στον αέρα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναγνωρίσω στον κόσμο ότι ήταν ιδιαίτερα θερμός στα νέα κομμάτια -πράγμα που δεν συμβαίνει με πολλές μπάντες- ακόμα και στα πιο ήρεμα ("Them Nights"). Από τα καινούρια εντυπωσίασαν τόσο το "Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself", όσο και το "Loyal To The Pack", του οποίου η ζωντανή εκτέλεση ξεπερνά κατά πολύ τη studio.

Πάνω στη σκηνή τα πράγματα ήταν από την αρχή ως το τέλος διαφορετικά. Η μπάντα φάνηκε να βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Ο Μπάμπης στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών και από κοντά ο Στέλιος, ο Γιάννης και ο Σεραφείμ, οι οποίοι βοηθούσαν και στα φωνητικά.

Συνοπτικά, ήταν μια έντονη συναυλιακή βραδιά, η οποία θα μείνει και αυτή στην ιστορία της πόλης, όπως κάθε live των Planet Of Zeus εδώ. Χωρίς να είναι το καλύτερο τους, σαν σύνολο, διασκέδασε και με το παραπάνω όσους επέλεξαν να το τιμήσουν.

SETLIST

The Great Dandolos
Sky High Heels
Loyal to the Pack
Devil Calls My Name
Something's Wrong
Them Nights
Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself
A Girl Named Greed
No Tomorrow
Little Deceiver
Woke Up Dead (William H. Bonney)
Leftovers
Vanity Suit
Vigilante

Encore:
Macho Libre

  • SHARE
  • TWEET