Παρουσίαση της βιογραφίας του Eric Burdon ''Χωρίς Παρεξήγηση''

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 16/12/2004 @ 20:57
"Ο Eric Burdon με το νέο του συγκρότημα και το νέο του cd με τίτλο "My Secret Life" επισκέπτεται την χώρα μας για 2 συναυλίες στις 17 & 18 Δεκεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, όπου θα μας παρουσιάσει ένα μίγμα από παλιές του επιτυχίες με τους Animals και κάποια νέα του τραγούδια". Το παραπάνω κείμενο αλλάζοντάς του μόνο τον τίτλο του cd και τις ημερομηνίες των συναυλιών σίγουρα έχει γραφτεί πολλές φορές για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ο οποίος μας τιμά με την παρουσία του συχνότατα, χωρίς όμως τις περισσότερες φορές να πρωτοτυπεί.


Φέτος όμως τα πράγματα διαφοροποιούνται λιγάκι και ο Eric εκτός από μερικά καινούργια τραγούδια κουβαλά μαζί του και όλη του τη ζωή! Για να γίνω πιο συγκεκριμένος η μεγάλη αυτή μορφή της ροκ μουσικής αποφάσισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του να καταγράψει πολλά από τα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή του και να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του με τίτλο "Χωρίς Παρεξήγηση" και στα Ελληνικά! (Λεπτομέρειες και κριτική για το βιβλίο δεν θα σας δώσουμε ακόμα γιατί ήρθε στα χέρια μας μόλις και δεν το έχουμε ξεκοκαλίσει ακόμη, αλλά από το λίγο που διαβάσαμε περιέχει φοβερά πράγματα που αξίζει να τα γνωρίζει κανείς).

Έτσι στις 14/12/2004 είχαμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε να μιλά για το βιβλίο αυτό καθώς και να ερμηνεύει κάποια "διαφορετικά" τραγούδια από ότι μας έχει συνηθίσει!

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Half Note Jazz Club, οργάνωσε ο εκδοτικός οίκος "Ηλέκτρα" και τον κο Burdon παρουσίασε η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου. Μην φανταστείτε ότι ήταν κάτι σαν αυτά που βλέπουμε στα κανάλια όταν εκδίδει βιβλίο κάποιος πρώην υπουργός και μαζεύεται η "αφρόκρεμα" της κοσμικής Αθήνας για να βγει φωτογραφίες και να κάνει δημόσιες σχέσεις! Πάνω στην σκηνή με 2 σκαμπό και 2 μικρόφωνα οι δύο αυτοί άνθρωποι άνοιξαν μια φιλική κουβέντα και μέσα από τις ερωτοαπαντήσεις βγήκαν πολλά ωραία πράγματα που άρεσαν πολύ στον κόσμο και που έδειξαν ένα μικρό μέρος από την προσωπικότητα του Burdon. Αυτή η πολύ ωραία συζήτηση κράτησε περίπου μία ώρα και ο κόσμος στο γεμάτο Half Note έδειξε να το ευχαριστιέται. Έπειτα η συγγραφέας αποχώρησε αφήνοντας τον τραγουδιστή να μας παρουσιάσει μερικά από τα boogie woogie & rock n' roll κομμάτια που λάτρευε ο ίδιος να ακούει και να τραγουδάει όταν ήταν μικρός και που τον ενέπνευσαν να γίνει μουσικός. Συνοδεία στο πιάνο ο "Αυστριακός Βασιλιάς του Boogie Woogie" Christoph Steinbach ένας από τους εν ζωή μεγαλύτερους του είδους αυτού. Οι δύο αυτοί μουσικοί κατάφεραν να μετατρέψουν μια τυπική εκδήλωση σε ένα rock n' roll πάρτι με τον κόσμο να χειροκροτά και να τραγουδάει τα ρεφρέν τραγουδιών όπως τα "Shake Rattle & Roll" και "Whole Lotta Shakin' Goin' On"! Περιττό να εκθειάσω τις ικανότητες του Steinbach που μόνο που δεν πυρπόλησε το πιάνο στο τέλος της εμφάνισης και φυσικά κέρδισε τον κόσμο με το δυναμικό παίξιμό του. Όσον αφορά τον Eric Burdon, ήταν πολύ καλός σε ένα είδος που δεν τον έχουμε ακούσει οι περισσότεροι και φαινόταν πως το διασκέδαζε με την ψυχή του.


Για την ιστορία ακούστηκαν τα παρακάτω τραγούδια:

Low Down Dog (Big Joe Turner)
St. Louis Blues
Ain’t Nobody’s Business
Little Queenie medley incl. Whole Lotta Shakin' Goin' On & Satisfaction (Chuck Berry)
Rolling (Big Joe Turner)
Encore:
Shake Rattle & Roll medley incl. Boom Boom (Big Joe Turner)

Με το τέλος της εκδήλωσης ο Eric Burdon έδωσε επιλεκτικά κάποιες συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε ένα μόνο ηλεκτρονικό περιοδικό γνωστό σε όλους σας ως Rocking.gr! (Για την συνέντευξη πατήστε εδώ). Ήταν μια ωραία και ζεστή εκδήλωση και σίγουρα μια πολύ πρωτότυπη παρουσίαση βιβλίου!

Αντώνης Μουστάκας

  • SHARE
  • TWEET