My Sleeping Karma, Brotherhood Of Sleep, 1000Mods @ AN Club, 07/02/09

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 12/02/2009 @ 04:00
«Αρχαιότερη των συλλογικών απολαύσεων, η υπνωτικο-ψυχεδελική μουσική επιστρέφει αυτή τη φορά με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού... Η συναυλία αυτή αναμένεται να είναι μία ενωτική συνύπαρξη ήχων. Μπορείτε κάλλιστα να κλείσετε τα μάτια σας και να διαλογιστείτε». Αυτά έγραφε, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό δελτίο τύπου της Suisound που αφορούσε στη συναυλία του Σαββάτου στο ΑΝ. Και, ω θεοί, ήταν πραγματικά μια απόλαυση...Οι Χιλιομοδιανοί ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τις 10. Ο «πορτοκαλένιος» τοίχος είχε ορθωθεί και ο πρώτος κόσμος που είχε φτάσει στο μαγαζί περίμενε την έναρξη του σετ των 1000Mods. Το "intro" που ετοίμασε το κουαρτέτο για τη συναυλία ήταν μία μίξη spacy / heavy μελωδίας, η οποία, αφού έκοψε τις σβούρες της στον αέρα, οδήγησε σε ένα heavy riff από αυτά που γουστάρει ο λαός. Από εκεί και πέρα και για τα επόμενα 50 λεπτά πήραμε μια πολύ δυνατή τζούρα καλοπαιγμένου Sabbath-ικού ροκ και απολαύσαμε τα groovy τζαμαρίσματα της μπάντας. Τα παλικάρια πιστεύουν αυτό που κάνουν, δουλεύουν τον ήχο τους, βελτιώνονται και αποκτούν εμπειρίες, δίνοντας πολλά live, και δικαίως αποκτούν καινούργιους οπαδούς. Δείτε τους live στην επόμενη ευκαιρία!

Μετά το αναγκαίο διάλειμμα για «αναμπίρωση», κατέλαβαν τη σκηνή οι Brotherhood Of Sleep. Μία από τις πιο ενεργές νέες μπάντες, που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είχα καταφέρει να ακούσω live. Το τρίο (μπάσο, κιθάρα, τύμπανα), υπό το φως των κεριών που είχαν ανάψει περιμετρικά της σκηνής, βούτηξε σε αργόσυρτα μαύρα νερά και τα ανάδευσε ουκ ολίγες φορές, άλλοτε τιμώντας την High On Fire παράδοση και άλλοτε κοιτώντας προς τους Om. Τα μουσικά θέματα με τα οποία καταπιάνεται η Αδελφότητα σε ταξιδεύουν σε doom κόσμους και ψυχεδελιάζουν όσο πρέπει. Νομίζω πως οι οπαδοί του ήχου θα βρουν αυτά που θέλουν στους Brotherhood Of Sleep , οπότε τσεκάρετε άφοβα...


Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος

Είναι Stoner; Eίναι ψυχεδέλεια; Είναι chill out; Είναι βουδιστικό space rock; Τι χαρακτηρισμός ταιριάζει τελικά στο συγκρότημα My Sleeping Karma που ψάρωσε τον μέγα Ζάρκα και παρέσυρε με μορφή παλιρροϊκού κύματος την πλειοψηφία των συντακτών του Rocking.gr;

Η μπάντα με το έβδομο καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς (σύμφωνα με τους γραφιάδες του site μας) επισκέφτηκε τη χώρα μας για να πιστοποιήσει ζωντανά τη δυναμική της μουσικής της μαστοριάς και όχι για να της κρεμάσει μια ηλίθια ταμπέλα. Αν βέβαια θέλετε οπωσδήποτε μια ταμπελίτσα θα σας τη δώσω: "Kick Ass Hypnotic Delirium Post Stoner Psycho Groovy Rock" (όποιος τη πει με μια ανάσα, χωρίς να κομπιάσει ή να ψευδίσει, κερδίζει μια θέση βοηθού στη ομάδα της μπορδοροδοκοκκινοκεραμιδο-Μιραράκη). Τώρα που τακτοποιήσαμε το ζήτημα της ταμπέλας (τη φαντάζεστε σε δισκοπωλείο ανάμεσα σε indie και metal;), ας περάσουμε στην ουσία.

Επετεύχθη μουσική συνουσία-πανδαισία την 7η Φεβρουαρίου του 2009 στο ΑN Club και όσοι δεν κατηφορίσατε στα άδεια και «μαγκωμένα» ακόμη Εξάρχεια, χάσατε την ευκαιρία να δείτε κάτι σπουδαίο και σπάνιο. Ατμόσφαιρα, κουλτούρα και ανάταση μαζί ισούνται καθαρή ψυχαγωγία και αυτού του είδους η ψυχαγωγία είναι πράγμα δυσεύρετο στη μητρόπολη με το όνομα Αθήνα. Οι Γερμανοί ξανάρθαν, με κιθάρες και τύμπανα, κηρύττοντας πόλεμο στο εμπορικό, ανούσιο και τετριμμένο και κάνοντας ειρήνη με τα παιδιά των μεταλλικών λουλουδιών.

Πιο πολύ αναγεννημένοι ψυχεδελικοί παρά κουρασμένοι stonerάδες, παρέσυραν τους 200 αποδεκατισμένους Σπαρτιάτες της ελληνικής stoner σκηνής (και όμως υπάρχει σκηνή) που μάχονται στις ίδιες σκοτεινές συναυλιακές Θερμοπύλες τα τελευταία χρόνια. Οι τελευταίοι χάρηκαν τις εκπληκτικά εκτελεσμένες instrumental συνθέσεις του πρώτου (κυρίως) και δεύτερου άλμπουμ των My Sleeping Karma με μισόκλειστα μάτια, όχι από κούραση, αλλά από το εκστατικό άισθημα ολότητας που τους προσέφερε η δύναμη της τέχνης τους.Έτσι κι αλλιώς η καρδιά της μουσικής χτυπά (και χτυπούσε πάντα) σε αυτούς τους συναυλιακούς χώρους, όπου οσφραίνεσαι τις νότες και τις ανάσες του καλλιτέχνη, και όχι σε εκείνους που παρακολουθείς τη φιγούρα του από το video-wall.Εκστασιασμένος ακόμη, θα κλείσω δίνοντας συγχαρητήρια και στις προηγούμενες μπάντες (ηχογραφήστε γρήγορα και οι 2!) για το πολύ ταιριαστό μουσικό σύνολο που συνέθεσαν μαζί με τους My Sleeping Karma.

Set list:

inTENtion
23 enigma
drannel Xu IIop
Ahimsa
Prog house
hymn 72
Storr Drag
glow 11
-----------------------------
inTENtion - Svaatanya

Αντώνης Μουστάκας
  • SHARE
  • TWEET