Marky Ramone's Blitzkrieg, Mamma Kin @ Gagarin 205, 07/04/12

Από τον Γιάννη Χυτήρογλου, 10/04/2012 @ 12:35
Ο αγλαός Marky Ramone, drummer των θρυλικών Ramones επισκέφθηκε για νιοστή φορά τη χώρα μας και στα πλαίσια της πανελλαδικής περιοδείας του έκανε μια στάση το Σάββατο από το Gagarin 205. Αυτή τη φορά με το σχήμα των Marky Ramone's Blitzkrieg και των τραγουδιστή των Misfits στα φωνητικά, απομένει ο μόνος που κρατά την κληρονομιά των Ramones ζωντανή.

Κατά τις εννέα, το support σχήμα της βραδιάς, οι Mamma Kin ανέβηκαν στη σκηνή για να ζεστάνουν τον αρκετό κόσμο που είχε αρχίσει να μαζεύεται. Με ωραίο old school hard rock και με κάποια punk 'n' roll φίλτρα και μόνο εχθρό τον συνήθη ύποπτο κακό ήχο κατάφεραν να μας κάνουν να κουνηθούμε ευχάριστα για μισή ώρα.

Mama Kin

Μία ώρα μετά το πέρας των Mamma Kin και ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει να ανυπομονεί, ο τελευταίος των Ramones και η μπάντα του (δυο μοντέρνοι look-alikes του Johnny και του Dee Dee αντίστοιχα καθώς και ο Michael Graves από τους Misfits) έκαναν την εμφάνισή τους.

«1-2-3-4 Greeks are gonna have some more» και το πάρτυ ξεκινά με το "Rockaway Beach" ως συνήθως για να κρατήσει για καμια τριανταριά κομμάτια μετά και με εμάς να έχουμε περάσει από λοβοτομή σε ψυχοθεραπεία εν μέσω ατέλειωτου χορού και pogo.

Marky Ramone's Blitzkrieg

Όπως καταλαβαίνετε η απάντηση στο ερώτημα "Do You Wanna Dance?" ήταν φυσικά ναι, ενώ για τη συνέχεια περάσαμε από το ίσως πιο σκληρό κομμάτι των Ramones (Commando) με τον Graves να χαιρετά στρατιωτικά, στην πιο γλυκανάλατη στιγμή τους ("Hey Little Girl"). Μόνο η μπάντα από το Queens θα μπορούσε να πει ένα τέτοιο κομμάτι χωρίς να ακούγεται σαχλό.

Στο "53rd and 3rd" ο μπασίστας σωσίας του Dee Dee τραγούδησε και τα μέρη του, ενώ κορυφαίες στιγμές για τη συνέχια ήταν σίγουρα το "I Believe In Miracles" με το sing along από το κοινό και το "Chinese Rocks" με τον Graves να «χτυπάει» ενέσεις για χάρη μας.

Το πρώτο μέρος έκλεισε θριαμβευτικά με το "Pinhead", άσχετα αν υπήρχε μόνο μία «μοϊκάνα» από κάτω για να το υποστηρίξει.

Marky Ramone's Blitzkrieg

Στη συνέχεια είχαμε μεταξύ άλλων και το προσωπικό απωθημένο πολλών από τη γενιά των 30+ που ήταν στο κοινό "I Don't Want To Grow Up" και τον ύμνο που έγραψε ο Lemmy για τους Ramones, το "R.A.M.O.N.E.S.".

O Marky Ramone είχε πει πως η συναυλία είναι για να περάσουμε καλά για 90 λεπτά, παρόλα αυτά, ο Michael Graves όταν βγήκε για τα δύο ακουστικά κομμάτια του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα καθώς και στα δεινά που περνάει η ελληνική κοινωνία και να μας αφιερώσει το πολύ ταιριαστό "Saturday Night".

Marky Ramone's Blitzkrieg

Χαμός έγινε όπως αναμενόταν στα δύο «ηλεκτρικά» Misfits, "Dig Up Her Bones" και "When We Were Angels" ενώ έκπληξη αποτέλεσε η διασκευή στο "Have You Ever Seen The Rain" των Creedence Clearwater Revival που κολλούσε όμως θαυμάσια με το "What A Wonderful World".

Το "Blitzkrieg Bop" ήρθε για να δώσει ένα πολύ ωραίο τέλος σε μια πολύ γεμάτη εμφάνιση των Marky Ramone's Blitzkrieg. Ίσως η καλύτερη φορά που έχουμε δει τον Marky και την παρέα του στη χώρα και σαφώς ανώτερη από αυτήν του καλοκαιριού στο Rockwave. Ο κλειστός χώρος είναι σίγουρα πιο ταιριαστός και δίνει μια άλλη αμεσότητα στα κομμάτια.

Να μας ξανάρθεις Marky, give us some shock treatment when they try to keep us sedated.

Marky Ramone's BlitzkriegSetlist:

Rockaway Beach
Teenage Lobotomy
Psycho Therapy
Do You Wanna Dance?
I Don't Care
Sheena Is A Punk Rocker
Havana Affair
Commando
Ι Wanna Be Your Boyfriend
Beat On The Brat
53rd & 3rd
Now I Wanna Sniff Some Glue
Gimme Gimme Shock Treatment
Rock 'N' Roll High School
Oh Oh I Love Her So
She's The One
Judy Is A Punk
I Believe In Miracles
The KKK Took My Baby Away
Pet Sematary
Chinese Rocks
I Wanna Be Sedated
I Don't Wanna Walk Around With You
Pinhead
-------------
I Just Want To Have Something To Do
Do You Remember Rock 'N' Roll Radio?
I Don’t Wanna Grow Up
Cretin Hop
R.A.M.O.N.E.S.
Descending Angel (Acoustic)
Saturday Night (Acoustic)
Dig Up Her Bones
When We Were Angels
Have You Ever Seen the Rain?
-------------
What a Wonderful World
Blitzkrieg Bop

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

  • SHARE
  • TWEET