Drunken Gramophone & Friends, One Man Drop @ Six D.O.G.S., 23/12/16

Rock 'n' roll να το πιεις στο... γραμμόφωνο!

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 28/12/2016 @ 14:35

Προπαραμονή Χριστουγέννων και οι Drunken Gramophone κάλεσαν τους φίλους τους -πάνω και κάτω από τη σκηνή- σε μια εορταστική βραδιά με αφορμή τα δύο χρόνια παρουσίας τους στα μουσικά πράγματα.

Τη γιορτή άνοιξαν γύρω στις 22:00 οι One Man Drop με το fuzz-αριστό rock 'n' roll τους που βγήκε πρόσφατα από κάποιο γκαράζ του κλεινού άστεος. Μπάντα πολύ δεμένη παικτικά, αναγκάστηκε να ολοκληρώσει, σχεδόν, το set της μπροστά από λίγο κόσμο, αφού, λόγω των ημερών και του κρύου, ο πολύς απείχε από το κέντρο της Αθήνας. Η μικρή αυτή συγκέντρωση του κοινού σίγουρα δεν παρείχε τον συναυλιακό παλμό που χρειάζονται τα τραγούδια τους (βλπ. "Damn Them Crows") για να σε συνεπάρουν.

One Man Drop

Με το περσινό ντεμπούτο τους στις αποσκευές, οι πολλές δυνατότητές τους περιμένουν να ξεδιπλωθούν στις μελλοντικές τους συνθέσεις, εκ των οποίων μας παρουσίασαν και μία. Highlight της εμφάνισής τους οφείλουμε να θεωρήσουμε την διασκευή στο "Suspicious Minds" και την ευχάριστη έκπληξη του παράδοξου "2 is 3" που σίγουρα θα sampl-αριστεί από κάποιον μαγίστρο του hip-hop σύντομα.

One Man Drop

One Man Drop Bandcamp

Λίγο πριν τις 23:00, αν και αναμένονταν τρεις, στη σκηνή ανέβηκαν τέσσερεις, μιας και ο Γρηγόρης Ψαλτάκος των Μr. Highway Band «ανάγκασε» το τρίο να κάνει την αρχή με ένα βιαστικό αλλά εξαιρετικό take στο "Sitting On Top Of The World" των Mississippi Sheiks, λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεών του στη συναυλία για την ενίσχυση της κατάληψης «Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26».

Το νέο, όμως, βγήκε παρά τη βιάση, αφού μας ανακοινώθηκε ότι ο καπνισμένος, lo-fi ήχος των Drunken Gramophone θα ακουστεί και στο επερχόμενο Music Highway Festival, ανήμερα Πρωταπριλιά (αλήθεια!).

Drunken Gramophone

Μετά την αποχώρηση Ψαλτάκου, η μπάντα βρήκε την ευκαιρία να μας συστήσει τον νέο της μπασίστα, Θοδωρή Δυλγέρη, που αποδείχθηκε μεταγραφή με πολύ ζουμί, αφού έπαιξε και κιθάρα με φλοϋδική τέχνη. Πριν από όλα αυτά, όμως, είχε έρθει ο Γιάννης Ευθυμίου, μπασίστας των The Road Miles, να του πάρει τη θέση, μόνο για το "Blues Back In Town". Λίγα τραγούδια αργότερα, τη θέση του Ευθυμίου πήρε η Αφροδίτη Ταβουλάρη που εκπροσώπησε για δεύτερη φορά τους Miles και χάρισε τα γυναικεία φωνητικά της στο dessert-drone-y "Your Love", συνοδευόμενη από τον Ekelon στα πλήκτρα.

Drunken Gramophone

Ακολούθησε ο Γιάννης Πασσάς των Beggars, που έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε παρέα με τον frontman Θοδωρή Ταλαμάγκα -που ερμηνευτικά μάλλον βρίσκεται μόνιμα σε καλή μέρα - σε ένα άκρως ανεβαστικό "Rockin' In The Free World" του Neil Young. Τον χορό των επίτιμων καλεσμένων ολοκλήρωσε ο Ορέστης Τέντζερης των Breath After Coma, που πήρε για λίγο τη θέση του Kory Clarke των Warrior Soul για τις ανάγκες του ντουέτου στο ολοκαίνουργιο "Hate Song".

Drunken Gramophone

Το πολλά υποσχόμενο αθηναϊκό τρίο έκλεισε την εμφάνισή του -και συνάμα παρουσίαση του πρώτου του EP, "The Drunken EP"- εύλογα, δηλαδή με το "1000 Years", και όλοι του ευχηθήκαμε «να τα χιλιάσει»!

Φωτογραφίες: Νώντας Εμμανουήλ

SETLIST

Sitting On Top Of The World (Mississippi Sheiks) feat. Γρηγόρης Ψαλτάκος (Μr. Highway Band)
Baby Rain / Astro (The White Stripes)
Grandpa's Gun
Blues Back In Town feat. Γιάννης Ευθυμίου (The Road Miles)
Ain't No Grave (Gonna Hold This Body Down) (Johnny Cash)  
Leave
Outlaw 
Your Love feat. Αφροδίτη Ταβουλάρη (The Road Miles) και Κώστας ‘Ekelon’ Μουρούλης
Basement
Rockin' In The Free World (Neil Young) feat. Γιάννης Πασσάς (Beggars)
Hate Song feat. Ορέστης Τέντζερης (Breath After Coma)
1000 Years
  • SHARE
  • TWEET