Comeback kid, Above Us The Waves, Soundkrash @ An Club, 11/07/14

Pit, crowd surfing, sing-along και violence dance είναι αυτά που μας χάρισαν με την επίσκεψή τους οι Καναδοί

Από τον Αντώνη Τζιράκη, 14/07/2014 @ 16:59
Παρασκευή βράδυ και το ενδιαφέρον αυτή την μέρα βάσει παλαιοτέρων συνθηκών θα μονοπωλούσε το Rockwave Festival, όμως φέτος οι Καναδοί Comeback Kid μαζί με τους Έλληνες Above Us The Waves και Soundkrash για εμένα ήταν η καλύτερη συναυλιακή πρόταση της ημέρας.

Οι πόρτες άνοιξαν από τις 21:00, με λίγη καθυστέρηση άρχισε να μαζεύεται κόσμος, καθώς στις 21:45 οι Αθηναίοι Soundkrash κατέλαβαν την σκηνή του An με ένα πολύ ενδιαφέρον intro λόγω εποχής, το theme της σειράς "Baywatch". Προφανώς τα παιδιά δεν έχουν έλλειψη χιούμορ, ούτε και έλλειψη ταλέντου καθώς κατάφεραν με τον hardcore ήχο τους να ζεστάνουν λίγο τον κόσμο.



Το live τους αυτό βέβαια δεν αποτελούσε ένα συνηθισμένο live για την μπάντα, καθώς ήταν το αποχαιρετιστήριο show για τον τραγουδιστή τους Νίκο, έτσι το γιόρτασαν παίζοντας τραγούδια από το 7 ιντσών βινύλιό τους με τίτλο “Shipwreck” και έκλεισαν έναν σημαντικό κύκλο της μέχρι τώρα πορείας τους.



Setlist: Pull Your Plug / Bastard Soul / Shipwreck / Handful Of Teeth / Destroyer / Bitter Rage / Hall Of Meat / Raised Fist.

Αμέσως μετά και χωρίς καθυστερήσεις, την διασκέδαση του κόσμου ανέλαβαν οι Above Us The Waves, οι δεύτεροι Έλληνες της βραδιάς από την Καβάλα έχοντας στις αποσκευές τους έναν εξαιρετικό δίσκο με τίτλο "Anchors Aweigh", τον οποίο μπορώ να πω πως και ζωντανά τον αποδίδουν το ίδιο εξαιρετικά. Πολύ δυνατοί πάνω στην σκηνή, από το πρώτο τους κιόλας κομμάτι, "This I Ever Get", έκαναν εμφανέστατες τις διαθέσεις τους, παρόλο που ο κόσμος άργησε να τους ακολουθήσει στον ρυθμό που επέβαλαν.



Σίγουρα πάντως, μπορεί να μην κέρδισαν κάποιο pit αλλά το χειροκρότημα και κάποιους νέους φίλους τους κέρδισαν με την απόδοση τους. Περιμένουμε να τους ξαναδούμε σύντομα στο New Long Fest, όπου θα κάνουν άλλη μια εμφάνιση στην Αττική προτού αποχωρήσουν για το Rock Off Festival της Κωνσταντινούπολης και στην πορεία για ένα tour που ετοιμάζουν στην Ευρώπη.



Setlist: This I Ever Get / Quentin’s View / The Sirens The Pleasures / Windcheater / Reclaim The Fate / Seed Of My Addiction.

Η ώρα των headliners είχε πλέον φτάσει, μετά από ένα διάλειμμα περίπου μισής ώρας, στην σκηνή ανέβηκαν οι Comeback Kid.



Καθώς περνούσε και ο χρόνος το An είχε πλέον μαζέψει αρκετό κόσμο για να απολαύσουν τους Καναδούς ζωντανά, οι οποίοι φυσικά δεν παρέλειψαν να μας αποζημιώσουν για την επιλογή μας να βρεθούμε στο live τους. Πάνω στην σκηνή έδειξαν την εμπειρία τους και την δουλειά που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, με παρουσία μεγάλης μπάντας μας ξεσήκωσαν όλους από το πρώτο τους κομμάτι, "Die Knowing", αλλά από το "All In A Year" με το καταιγιστικό του break άνοιξαν για τα καλά το pit.



Ο Andrew Neufeld ήταν απολαυστικός πάνω στην σκηνή, έχυσε πολλά κιλά ιδρώτα και οι ερμηνείες του ήταν τουλάχιστον εξαιρετικές, επίσης ήταν και πολύ επικοινωνιακός με τον κόσμο καθώς μας παρότρυνε συνεχώς να τα «σπάσουμε» μαζί τους. Όλη η μπάντα φυσικά κινούταν στο ίδιο ακριβώς επίπεδο, με τον ισοπεδωτικό hardcore/ punk ήχο τους μας παρέσυραν για αυτή την μία ώρα που βρίσκονταν στην σκηνή και μας χάρισαν τρομερές στιγμές ειδικά στην προς το τέλος με τα κομμάτια "I Depend, I Control" και "Wake The Dead", όπου τα crowd surfing, ο Andrew πάνω στα κάγκελα και τα sing-along από τον κόσμο, ήταν οι καλύτερες στιγμές του live.



Από πλευράς κόσμου δεν γνωρίζω τελικά αν οι Καναδοί μάζεψαν παραπάνω, σε σχέση με το Rockwave, από πλευράς έντασης όμως είμαι σίγουρος πως κέρδισαν, καθώς είδαμε μία αριστοτεχνική εμφάνιση από τους Comeback Kid με τον κόσμο υποταγμένο στον ρυθμό της μουσική τους και για το τέλος πήραμε μία υπόσχεση πως θα επιστρέψουν ξανά στην χώρα μας.
SETLIST

Die Knowing
False Idols Fall
Do Yourself A Favor
All In A Year
Broadcasting
Talk Is Cheap
Step Ahead
Wasted Arrows
Partners In Crime
Lower The Line
Final Goodbye
The Concept Stays
I Depend, I Control
Wake The Dead

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χατζημωυσής
  • SHARE
  • TWEET