Children Of Bodom, Decapitated, Medeia @ Gagarin 205, 16/11/13

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη βραδιά από τρία συγκροτήματα που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 18/11/2013 @ 13:16
Το Σάββατο το βράδυ μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα αρκετά συμπαθητικό πακέτο συγκροτημάτων. Οι Children Of Bodom ως headliners, παρέα με τους Decapitated και τους Φινλανδούς Medeia, στα πλαίσια ευρωπαϊκής περιοδείας, πέρασαν και από τα μέρη μας. Το Gagarin σίγουρα απείχε από το να χαρακτηρισθεί γεμάτο, αλλά η προσέλευση μάλλον κρίνεται ικανοποιητική, αναλογιζόμενοι πάντα και τις υφιστάμενες συνθήκες. Επίσης, είναι χαρακτηριστικός και πιθανότατα αναμενόμενος ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, αλλά και η αυξημένη, σε σχέση με το σύνηθες, αναλογία του ασθενούς φύλου.

Τη βραδιά άνοιξαν ακριβώς στις 20:00 το βράδυ οι Medeia. Οι Φινλανδοί παρουσιάστηκαν με ανεβασμένη διάθεση και έντονη σκηνική παρουσία, κάτι που πέρασε και στο κοινό. Ο δυνατός και ογκώδης ήχος και το έντονο σε πολλά σημεία groove συνέβαλαν στο να τραβήξουν την προσοχή από την πρώτη στιγμή.

Medeia

Με πολύ ενέργεια, φρεσκάδα και έντονη κίνηση, μας παρουσίασαν κομμάτια όπως τα "Misery Prevails", "Abandon All", "Iconoclastic", "The Unseen". Ιδιαίτερα επικοινωνιακός και συμπαθής ο frontman, Keijo Niinimaa, μας ευχαρίστησε ξανά και ξανά για την υποστήριξη. Ολοκληρώνοντας, οι MeEdeia εισέπραξαν το χειροκρότημα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για κάποια επόμενη φορά. Με χαρά.

Επόμενοι, οι ταλαιπωρημένοι από τη μοίρα Decapitated, οι οποίοι βέβαια έχουν επανέλθει εδώ και χρόνια δριμύτεροι και βεβαίως ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν και άλλο δίσκο οσονούπω. Δεν έχω και πολλά λόγια για να περιγράψω την εμφάνισή τους. Οι Πολωνοί με σύμμαχο έναν ήχο πραγματικό οδοστρωτήρα, δεν έδειξαν κανένα έλεος και μας αποκεφάλισαν (sic) σε ένα μάλλον μικρής διάρκειας σετ.

Decapitated

Ο ήχος ήταν βαρύς και ογκώδης με την κιθάρα να σου γδέρνει τα αυτιά, ενώ η μπάντα παρουσίασε ένα δείγμα σαρωτικού και καταιγιστικού death metal, έτσι όπως πραγματικά πρέπει να είναι. Τεχνικά άψογοι, γιατί απαιτείται και αυτό, βασάνισαν αλύπητα όλους και ιδιαίτερα τον κάθε ανυποψίαστο. Επέλεξαν κομμάτια κυρίως από τον τελευταίο τους δίσκο.

Decapitated

Παράλληλα, έλαβαν χώρα και τα πρώτα  circle pits και γενικότερα ο κόσμος έδειχνε να γουστάρει πολύ αυτό που έκαναν οι Πολωνοί. Ωστόσο, η έλλειψη δεύτερης κιθάρας γινόταν εμφανής κατά τη διάρκεια των σόλο. Αν καταγράψουμε αυτό ως το μοναδικό μειονέκτημα, μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε ότι η παρουσία των Decapitated ήταν εξαιρετική και νομίζω ότι άφησε ευχαριστημένους όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτούς.

Decapitated

Με μια μικρή επιφύλαξη το setlist ήταν το ακόλουθο: Silence (intro) / Pest  / 404 / A View From A Hole / Flash - B(l)ack / Homo Sum / Spheres Of Madness.

Μετά από ένα διάλλειμα για να στηθεί το σκηνικό και να γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές, στη σκηνή ανέβηκαν αυτοί για τους οποίους η πλειοψηφία του κοινού βρέθηκε στο Gagarin. Ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Έλληνες οπαδούς, οι Children Of Bodom αφενός δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφετέρου και οι ίδιοι δεν έχουν κάποια αναστολή ή δυσκολία στο να  αναζητήσουν με τη μουσική τους την ανταπόκριση ενός ακροατήριου.

Children Of Bodom

Αυτό ακριβώς έκαναν. Γεμάτοι αυτοπεποίθηση δεν δυσκολεύτηκαν να μεταφέρουν σε όλους τις μελωδίες τους και να τους κάνουν να διασκεδάσουν σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του σετ. Με εξαιρετική απόδοση, οι Σκανδιναβοί ήταν μελωδικοί, catchy και τεχνικοί, όπου χρειαζόταν, πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση. Είχαν όλο τον κόσμο μαζί τους που δεν σταμάτησε να τους χειροκροτεί και να διασκεδάζει με τη μουσική τους.

Children Of Bodom

Το ενθουσιασμένο κοινό ανταποκρίθηκε σε κάθε κάλεσμα και σε ορισμένες περιπτώσεις με ιδιαίτερη θέρμη. Οι Children Of Bodom θεώρησαν σκόπιμο να επιλέξουν για το setlist κομμάτια από όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, κάτι που γενικότερα άρεσε, ενώ προς το τέλος ακολούθησε για 20-30 δευτερόλεπτα μια εκτέλεση του «Ζορμπά» για πλήκτρα και τύμπανα, κερδίζοντας για μια ακόμη φορά το χειροκρότημα του κόσμου. Ένα ακόμα στοιχείο που συνέβαλε στο να ομορφύνει η βραδιά ήταν τα visuals που συνόδευαν το show του συγκροτήματος.

Children Of Bodom

Η παρουσία της μπάντας χαρακτηρίστηκε από επαγγελματισμό και από μια, θα τολμούσα να πω, έντονα ποζεράδικη διάθεση, ειδικά ο Alexi έδινε ρέστα σε αυτό το κομμάτι. Κάτι που θα μπορούσε ακόμα να ναφερθεί ήταν ότι από ένα σημείο και μετά αισθανόσουν στα κομμάτια τους μια επαναληψιμότητα.  Αυτό όμως δεν πτόησε κανέναν, καθώς ο κόσμος δεν σταμάτησε να τους επευφημεί σε κάθε ευκαιρία.

Children Of Bodom

Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή εμφάνιση που συνεπήρε τους παρευρισκόμενους στο Gagarin.
SETLIST

Silent Night, Bodom Night
Needled 24/7
Sixpounder
Halo Of Blood
Scream For Silence
Kissing The Shadows
Lake Bodom
Hate Crew Deathroll
Dead Man's Hand On You
Are You Dead Yet?
Blooddrunk
Angels Don’t Kill
Towards Dead End
Hate Me
Downfall

Encore:
In Your Face

Συνολικά ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη βραδιά από τρία συγκροτήματα που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ευχαρίστησαν όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους. Προσωπικά ξεχωρίζω την σπουδαία, αν και σύντομη, εμφάνιση των Decapitated.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET