Capricorns, Liquidust, Noiselust @ Underworld

01/03/2006 @ 06:35
25/02,06, Underworld Club, Αθήνα

Τελικά κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα... Επιτέλους αρχίζουμε να βλέπουμε σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα ονόματα του χώρου τη στιγμή που πρέπει και όχι 20 χρόνια μετά. Δεν ξέρω πόσοι εκτιμούν το συγκεκριμένο γεγονός, απλά ελπίζω τέτοιου είδους προσπάθειες να συνεχιστούν και να αποδώσουν τα μέγιστα.


Τη συναυλία άνοιξαν οι Noiselust, ένα νέο σχήμα το οποίο όμως πιστεύω ότι θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Εξάλλου τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ (Θωμάς στην κιθάρα, Αλέξανδρος στα τύμπανα) έχουν μακρά πορεία σε συγκροτήματα όπως Violet Vortex, Asphodel, Skindread. Οι Noiselust, λοιπόν, συνδυάζουν τα βαριά riff των Saint Vitus με την ατμόσφαιρα των Isis, προσπαθώντας μέσα από ένα κατατονικό κλίμα γεμάτο ηχητικά εφέ να «κάψουν» τους ακροατές. Τα γυναικεία μελωδικά φωνητικά δεν είναι κάτι που περιμένεις να ακούσεις σε αυτό το είδος, ωστόσο είναι καλοδεχούμενα (και βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη φορά που τους είχα δει). Σε γενικές γραμμές τα παιδιά άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και μένει να δούμε την εξέλιξη τους μέσα στο προσεχές μέλλον.

Δεύτεροι ανέβηκαν επί σκηνής οι Liquidust. Νομίζω ότι η μπάντα αυτή έχει καταφέρει πλέον να παίζει πάντα από ένα επίπεδο και πάνω και αυτό δείχνει πως κάνει βήματα μπροστά. Για άλλη μια φορά ευχαριστήθηκα ακούγοντας κομμάτια σαν το "D", "For My Love", "Manipulation", τα οποία πιστεύω πως αυτή τη φορά «πέρασαν» και σε καινούργιο κόσμο λόγω και του μαγαζιού αλλά και του ύφους του κεντρικού συγκροτήματος. To rock n' roll ύφος με κιθάρες που άλλοτε κοιτάζουν προς το stoner και άλλοτε προς το Seattle, έχοντας όμως πάντα ως υπόβαθρο τη heavy αισθητική και το σχεδόν αλάνθαστο rhythm section, οδηγούμενο από τις τσαμπουκαλεμένες ερμηνείες της Τάνυας στα φωνητικά είναι ένα πακέτο που αν μη τι άλλο αξίζει την αναγνώριση. Εάν δε, ξέρετε πολλές μπάντες να αποδίδουν έτσι το "Sweet Leaf"...

Λίγο πριν τις 23:00 ήρθε και η σειρά των headliners να ανέβουν στη σκηνή. Λοιπόν οι Capricorns σκοτώνουν... Όγκος, δύναμη, ατμόσφαιρα, punk, rock n' roll, sludge, doom είναι όλα εδώ σε μια μοναδική ισορροπία. Έχοντας στη σύνθεση τους εκλεκτά μέλη του ακραίου ήχου (βλέπε Dukes Οf Nothing, Iron Monkey) εμφανίστηκαν με διάθεση να μας υποβάλλουν στη μουσική τους, που παρασέρνει όλους τους λάτρεις του ιδιώματος. Τα παλικάρια απέδωσαν άψογα συνθέσεις κυρίως από τον πρόσφατο δίσκο τους "Ruder Forms Survive". Έχοντας ουσιαστικά ως frontman τον τρελομπασίστα τους (όσοι βρεθήκατε στην πρόσφατη συναυλία των Orange Goblin σίγουρα τον θυμάστε...) κατέκτησαν το ενδιαφέρον του κοινού και κατάφεραν να κερδίσουν νέους οπαδούς.


Highlight της βραδιάς το "793AD: The Harrying Of The Heathen" το οποίο συνοψίζει για μένα τη μουσική φιλοσοφία των Capricorns. Σίγουρα κάποιοι θα ήθελαν να είναι παρών και ο Eugene Robinson των Oxbow για να «τραγουδήσει» το "1969: A Predator Among Us" αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Μπράβο και πάλι στη High Voltage που έφερε ένα τέτοιο συγκρότημα στην Ελλάδα και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλα...

  • SHARE
  • TWEET