Black Lips, A Victim Of Society @ Gagarin 205, 24/08/17

Eλπίζαμε το πάρτυ να μην τελειώσει ποτέ! Τελικά διήρκησε μόνο μια ώρα

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 28/08/2017 @ 11:19

Το καλοκαίρι τελείωσε για κάποιους. Για κάποιους άλλους διαρκεί για πάντα. Για τους πρώτους το Gagarin 205 προνόησε με ένα μεσοβδόμαδο live στον απόηχο ακόμη του δεκαπενταύγουστου. Εγκαινιάσαμε λοιπόν την νέα χειμερινή συναυλιακή σεζόν υπό τις μουσικές των Α Victim Of Society και Black Lips.

Οι πρώτοι παίξανε πολύ δυνατά για ακόμη μία φορά πραγματοποιώντας μια πολύ καλή support εμφάνιση. Στο μισάωρο set τους συμπεριέλαβαν κυρίως κομμάτια από τον δίσκο "Freaktown" (2017) ξεκινώντας με το "The Quick And The Dead" και ολοκληρώνοντας με το ομώνυμο "Freaktown". Δυνατές κιθάρες, φασαριόζικες πλαισίωσαν τα ντραμς, τα οποία σε συνδυασμό με industrial playback ήχους απέδωσαν τον ήχο που τους χαρακτηρίζει. Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια μπάντα που πλέον έχει μάθει και εμπιστεύεται.

A Victim Of Society

Στις 23:00 ακριβώς ανέλαβαν δράση οι τρελιάρηδες Black Lips. Mόνο και μόνο από την εξωτερική εμφάνισή τους την στιγμή που ανέβηκαν στην σκηνή για να κουρδίσουν, καταλάβαμε τι θα ακολουθήσει. Όχι ότι δεν ξέραμε βέβαια ότι ένα μεγάλο punk πάρτι επρόκειτο να συμβεί. Έτσι κι έγινε. Από το πρώτο λεπτό χαρτιά υγείας να αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια μας, κρεμάμενες μπανάνες, κωλοτούμπες, stage diving, χλέπες και ιδρώτας, ήταν τα υλικά για ένα σωστό ξεφάντωμα. Το φάλτσο πήγε σύννεφο, αλλά δεν ένοιαξε κανέναν, αφού ο κόσμος έδειξε να το χαίρεται και να διασκεδάζει στους ήχους  των "Dirty Hands", "Modern Art", "Family Tree", "Funny" και να ανταποδίδει την χαρά του επιστρέφοντας διαρκώς τα χαρτιά υγείας πάνω στην σκηνή. Ακούστηκαν αρκετά κομμάτια από την νέα τους δουλειά "Satan's Graffiti Or God's Art?" ενώ εμφανίστηκαν με διαφορετικό line-up, καθώς από τα βασικά μέλη έχουν παραμείνει μόνο οι Jared Swilley και Cole Alexander.

Black Lips

Δύο ήταν τα κακά της ιστορίας. Πρώτον, η κακή διαχείριση της setlist αφού θυσιάσανε στην αρχή τα γνωστά στο ελληνικό κοινό κομμάτια κάνοντας κοιλιά προς το τέλος και δεύτερον, η πολύ μικρή διάρκεια της εμφάνισής τους. Παίξανε δεκαέξι μικρά χρονικά κομμάτια, αλλά μια ώρα δεν ήταν αρκετή ώστε ο κόσμος να ικανοπoιηθεί πλήρως.

Black Lips

Η συναυλία επίσης διεκόπη κάπως ανορθόδοξα και άγαρμπα στο encore μετά το "Veni Vedi Vici", με την μπάντα να στέκει αμήχανα πάνω στη σκηνή χωρίς να ξέρει τι να κάνει ενώ το κοινό να περιμένει υπομονετικά πιστεύοντας πως είναι ακόμα ένα τρικ και πως θα επιστρέψουν πιο εντυπωσιακά από ποτέ, ίσως με το "Bad Kids", το οποίο τελικώς έλαμψε διά της απουσίας του.

Φωτογραφίες: Ντιάνα Καλημέρη

SETLIST

Sea Of Blasphemy
Time Of The Scab
Modern Art
Dirty Hands
Boomerang
Crystal Night
Family Tree
Boys In The Wood
Katrina
Can't Hold On
Funny
Psychotic Reaction
Hippie, Hippie, Hoorah
Punk Smile
Raw Meat
Encore
Veni Vedi Vici
  • SHARE
  • TWEET