Συνέντευξη Gwar (Oderus Urungus)

«Οι άνθρωποι είσαστε απλά άτριχοι πίθηκοι. Θέλω να πηδήξω μια φάλαινα και να φτιάξω ένα είδος που θα αξίζει να ζει στη Γη»

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 18/11/2013 @ 12:21
Ο Frank Zappa αναρωτιόταν αν το χιούμορ ανήκει στη μουσική. Σίγουρα ανήκει κι ο Odernus Urungus, ο εξωγήινος ηγέτης των Gwar, και είναι εδώ για να το αποδείξει. Το παλιό αυτοκόλλητο πάνω στα άλμπουμ που προειδοποιούσε για «απρεπές περιεχόμενο» θα μπορούσε άνετα να τοποθετηθεί και σε αυτή τη συνέντευξη, καθώς ο Odernus μάς μιλάει για τα πλάνα του να αφανίσει το ανθρώπινο γένος, εκείνη την πρώτη του συνάντηση με τους πίθηκους, το νέο άλμπουμ της μπάντας, "Battle Maximus", και το πώς ξεπέρασαν την απώλεια του κιθαρίστα τους. Σε μερικές περιπτώσεις η πραγματική ερώτηση δεν είναι αν το χιούμορ ανήκει στη μουσική, αλλά αν κάποιος μπορεί να δει πίσω από το χιούμορ. Καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε τις απολαυστικές ατάκες του Odernus.

GwarΓεια σου Oderus, είμαι ο Θοδωρής από το Rocking.gr. Πώς είσαι;
Είμαι καλά! Είναι πολύ ενδιαφέρον νομίζω ότι το όνομά σου, «The-o-do-ros», μοιάζει αρκετά με το δικό μου, «O-de-rus»!

Δεν το ‘χα σκεφτεί αυτό (γέλια). Ίσως να το χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή ως ψευδώνυμο!
Ναι, υπάρχει μήπως καμιά τρελαμένη μπάντα σαν τους Gwar στην Ελλάδα ή κάτι τέτοιο; Είναι ωραίο να μιλάω μαζί σου και σε ένα ελληνικό μέσο. Έχει περάσει καιρός και δεν έχουμε βρεθεί ποτέ εκεί, θα θέλαμε να ‘ρθουμε κάποια στιγμή.

Gwar - Battle MaximusΘα σας περιμένουμε! Έχετε κυκλοφορήσει ένα καινούριο άλμπουμ με τον τίτλο “Battle Maximus”. Πρώτα απ’ όλα, τι σημαίνει ο τίτλος;
“Battle Maximus” είναι ένας πόλεμος που διεξήχθη από την οικογένεια των Maximus με σκοπό να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε όταν ζητήθηκε στον κιθαρίστα μας, Flattus Maximus, να επιστρέψει στ’ αστέρια. Όλοι οι Maximus συγκεντρώθηκαν εδώ στη γη και πολέμησαν μεταξύ τους, διεκδικώντας το προνόμιο και την τιμή  του να παίξουν κιθάρα για τους Gwar και βασικά ο ήχος αυτής της μάχης έγινε το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου και από αυτό ονομάστηκε το άλμπουμ και επίσης το κομμάτι είναι φοβερό. Μετά απ’ όλο αυτό, όταν η μάχη τελείωσε, ο Pustulus Maximus ήταν εκείνος που θριάμβευσε σε αυτόν το τρομερό αγώνα. Είναι ο νέος μας κιθαρίστας και σκίζει!

Ελπίζω να αποδειχθεί η ιδανική προσθήκη για τους Gwar. Είσαι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα;
Ναι, είμαι. Ήταν δύσκολο ξέρεις. Ο Flattus κατείχε μεγάλο μέρος της διαδικασίας σύνθεσης των τραγουδιών, ήταν ένας καλός φίλος και ένας φοβερός  “scumdog”. Δουλέψαμε μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν χάνεις κάποιον με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά στο ανθρώπινο γένος πόσο μεγάλοι και τρομεροί είμαστε. Θριαμβεύοντας με τις περισσότερες πιθανότητες εναντίον μας, δεν ήταν εύκολο να συνεχίσουμε, αλλά αποφασίσαμε να αφιερωθούμε με όλη μας την ενέργεια και ο Pustulus είναι ένας φανταστικός κιθαρίστας. Από το πρώτο τραγούδι που έγραψε για εμάς, το “Madness At The Core Of Time”, ξέραμε ότι είχαμε κάνει την σωστή επιλογή και ξέραμε ότι το νέο άλμπουμ των Gwar θα ήταν γαμάτο και θέλαμε πραγματικά να κάνουμε ένα άλμπουμ που θα έκανε τον Flattus χαρούμενο. Ευτυχώς τα καταφέραμε, οι οπαδοί μας αντέδρασαν εξαιρετικά και άτομα από όλον τον κόσμο επικοινωνούν μαζί μας ενθουσιασμένοι, οπότε τελικά κάναμε καλά τη δουλειά μας.

GwarΧαίρομαι. Είστε ικανοποιημένοι με την εταιρία σας, την Metal Blade Records;
Ναι, αγαπάμε την Metal Blade, είμαστε ξανά μαζί και θέλω να πω ότι χαιρόμαστε που τώρα η Metal Blade αντιπροσωπεύει τους Gwar σε όλον τον κόσμο. Πάντοτε ήταν καλός σύμμαχός μας, ο Brian Slagel είναι σπουδαία μορφή στο metal και υποστήριξε το άλμπουμ παντού. Με την Metal Blade είχαμε πάντα ένα σπίτι ανάμεσα στους ανθρώπους και για όσο καιρό θα υπάρχει η Metal Blade θα υπάρχουν οι Gwar και αντίστροφα ελπίζω. Ειλικρινά αδυνατώ να πω αρκετά καλά λόγια για την Metal Blade, μας έδωσε πραγματικά τη δυνατότητα να στηριζόμαστε πάνω της όλα αυτά τα χρόνια που πολεμάμε.

Ας μιλήσουμε για το όνομα της μπάντας. Νομίζω ότι πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τι σημαίνει Gwar.
«Gwar» είναι η συντόμευση του «Gwaaarrrgghhlllgh» και βασικά είναι ο πρώτος ήχος που βγήκε από τα στόματα μας όταν βγήκαμε από την χειμερία νάρκη μας στην Ανταρκτική. Για λίγο καιρό η μπάντα ονομάζονταν «Gwaaarrrgghhlllgh» αλλά αποφασίσαμε ότι ήταν αρκετά μεγάλο για να χωρέσει στα t-shirt. Οπότε το μικρύναμε σε «Gwar». Βασικά είναι μια λέξη χωρίς νόημα, είναι ένας ήχος. Θέλαμε ο κόσμος να βρει την δική του σημασία της λέξης «Gwar», αλλά μπορώ να σου πω ότι εάν έχεις ποτέ πρόβλημα όταν βγάζεις ένα κουράδι και φωνάξεις τη λέξη «Gwar», θα σε βοηθήσει.

GwarΘα το θυμάμαι! Ποιός ήταν ο σκοπός της μπάντας όταν ξεκινήσατε;
Να σβήσουμε το λάθος που κάναμε, που δημιουργήσαμε δηλαδή το ανθρώπινο γένος πηδώντας πιθήκους. Βασικά είμαστε αφοσιωμένοι στην καταστροφή σας, αλλά ταυτόχρονα λατρεύουμε να παίζουμε heavy metal. Οπότε την ίδια στιγμή που προσπαθούμε να σας καταστρέψουμε, προσπαθούμε επίσης να σας διασκεδάσουμε. Είναι ένας περίεργος συνδυασμός. Κάπως έτσι καταλήξαμε 30 σχεδόν χρόνια να κάνουμε heavy metal και το πιο τρελό show στο είδος.

Το περίεργο όμως είναι ότι μετά από 30 χρόνια ο κόσμος σας υποστηρίζει και δεν μπορείτε να τον καταστρέψετε. Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό;
Ναι γιατί όταν κάναμε σεξ με τους πιθήκους για να δημιουργήσουμε το ανθρώπινο γένος δεν ξέραμε ότι θα ήσασταν τόσο άσχημοι και τώρα που το καταλάβαμε θέλουμε να σας εξαφανίσουμε για να πηδήξουμε ένα άλλο ζώο και να φτιάξουμε ένα άλλο είδος. Θέλω να πηδήξω μια μπλε φάλαινα, μια τεράστια φάλαινα. Έχει μεγάλο αιδοίο, αρκετά μεγάλο για το μεγάλο μου πέος. Πιστεύω  ότι το σπέρμα των Gwar σε συνδυασμό με το αιδοίο της φάλαινας θα δημιουργήσουν ένα καινούριο είδος που θα αξίζει να κατοικήσει τον πλανήτη. Και αυτό επειδή εσείς οι άνθρωποι είσαστε παρασιτικοί πίθηκοι. Μου αρέσουν όμως οι ταινίες που φτιάχνετε, και μερικές metal μπάντες είναι επίσης πολύ καλές.

GwarΜίλησες για metal μπάντες. Μπορείς αναφέρεις μερικές από αυτές;
Λατρεύω τους Behemoth, τους Slayer, τους Motörhead, πάντα θα λατρεύουμε τους Metallica, δεν με νοιάζει πόσα άλμπουμ έχουν περάσει απ’ το “Master Of Puppets”. Βασικά μου αρέσει οτιδήποτε είναι δυνατό, γρήγορο, σκληρό και βαρύ. Υπάρχουν πολλές σπουδαίες μπάντες εκεί έξω, λατρεύω τους Lamb Of God, τους Municipal Waste…δεν θα μπορούσα να τις απαριθμήσω όλες.

Ναι, είναι πάρα πολλές… Σκοπεύετε να κάνετε ένα άλμπουμ διασκευών του χρόνου για την 30ή σας επέτειο...
Ε, ναι... ανέφερα κάτι τέτοιο στο twitter. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αλλά εύκολα θα μπορούσε να συμβεί . Έχουμε αρκετά καλή φήμη για τις φοβερές διασκευές που κάνουμε, οπότε ναι, μπορεί να συμβεί.

Εκτός από την απώλεια του Flattus Maximus, είχατε πολλές αλλαγές με το πέρασμα των χρόνων. Μήπως υπάρχει ένας δικτάτορας που «τρέχει» τη μπάντα;
Κοίταξε να δεις...απλά έχουν πέσει πολλοί στη μάχη με τα χρόνια, δεν είναι μια «εύκολη» μπάντα να συμμετέχει κανείς. Όλες αυτές οι περιοδείες, οι κόκες και οι «συνευρέσεις» έχουν το τίμημά τους. Αλλά όταν κάποιος βγαίνει εκτός, βασικά φοράμε τη στολή του σε κάποιον άλλον.

GwarΟπότε δεν πρόκειται για αλλαγή μέλους, αλλά για αλλαγή του ατόμου...
Ναι, οι χαρακτήρες είναι οι ίδιοι. Προσπαθούμε να κρατάμε τα άτομα όσο περισσότερο μπορούμε. Στην πραγματικότητα έχω ακόμη μαζί μου δύο από τα αρχικά μέλη και πολλοί από τους συνεργάτες είναι οι ίδιοι από το “The Scumdogs Οf Τhe Universe” μέχρι σήμερα. Αλλά δεν είναι μια εύκολη μπάντα για τα μέλη της. Πρέπει να βρίσκεσαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, πρέπει να είσαι και πνευματικά συγκροτημένος. Δεν είναι μια μπάντα για ένα τσούρμο από χαμένους. Βρισκόμαστε σε άλλο επίπεδο, το επίπεδο της αφοσίωσης. Ζητάμε από τους μουσικούς και τους συνεργάτες να ξεφύγουν από την κατάσταση μιας τυπικής μπάντας. Είμαι ευχαριστημένος από την αφοσίωση των ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μερικές φορές κάποιοι πρέπει να φύγουν και κάποιοι άλλοι να έρθουν.

Αλλά θα κάνεις πάντα εσύ κουμάντο!
Βέβαια, πάντα εγώ θα κάνω κουμάντο. Θα παραμείνω ο Oderus για όσο περισσότερο μπορώ!

Να μιλήσουμε και για τις στολές που φοράτε επί σκηνής. Πού τις βρίσκετε;
Τις φτιάχνουμε εμείς. Δεν πάμε σε κανένα κατάστημα για να τις αγοράσουμε. Έχω μαζί μου μια ομάδα ιδιαίτερα ταλαντούχων καλλιτεχνών που τις κατασκευάζουν. Καθόμαστε όλοι μαζί και τσακωνόμαστε για το πως θα είναι και εκείνοι τα καταφέρνουν θαυμάσια.

GwarΚατανοητό. Νομίζω πως ξέρεις ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια συλλογή υπογραφών για να εμφανιστούν οι Gwar στο Super Bowl του 2015, οπότε είναι πιθανό να εμφανιστείτε εκεί μετά από τους Black Eyed Peas, την Madonna, την Beyonce και τον Bruno Mars. Πώς σου φαίνεται;
Κοίταξε, οι Gwar δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το Super Bowl. Οι Gwar ασχολούνται με το να προκαλούν πόνο και να κάνουν το ανθρώπινο γένος να υποφέρει και δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο οδυνηρό από το να δεις ένα show του Bruno Mars. Στη πραγματικότητα με ενδιαφέρει περισσότερο να παίξω στο παιχνίδι από το να παίξω στο ημίχρονο. Νομίζω ότι οι Gwar μπορούν να κυριαρχήσουν στο NFL, να τους καταστρέψουν όλους και τελικά να κερδίσουν το Super Bowl. Δεν θέλουμε να παίξουμε στο ημίχρονο του τελικού, θέλουμε να τον κερδίσουμε.

Είχατε ποτέ πρόταση να παίξετε σε κάποια ομάδα όλα αυτά τα χρόνια;
Όχι, δεν είχαμε. Κάναμε το καθήκον μας, γυρνούσαμε τον κόσμο προκαλώντας μαζικές σφαγές. Τα μέλη των Gwar είναι πολύ μπερδεμένα να να παίξουν οποιοδήποτε οργανωμένο άθλημα. Το πιο οργανωμένο πράγμα στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν είναι ο πόλεμος.

Παρακολουθείς τις εξελίξεις της μουσικής βιομηχανίας; Ποιά είναι η άποψή σου για την μουσική σήμερα;
Έχει αλλάξει πάρα πολύ από τότε που ξεκινήσαμε. Τότε είχαμε τηλεφωνικές συσκευές με καντράν, συσκευές fax και fanzines και κάπως έτσι γινόταν κάτι γνωστό. Τώρα υπάρχει το internet και όλοι έχουν ένα studio στο υπόγειό τους. Είναι πολύ ευκολότερο να προσποιείσαι ότι είσαι συγκρότημα και πολύ δυσκολότερο να είσαι ένα καλό συγκρότημα. Έχουμε ζήσει και τα δύο. Όταν ξεκίνησαν οι Gwar οι δίσκοι κυκλοφορούσαν μόνο σε βινύλιο. Μετά περάσαμε στο CD, ξεκίνησε να λειτουργεί το διαδίκτυο, θέλω να πω έχουν συμβεί τόσες πολλές αλλαγές, αλλά μέσα από αυτές με κάποιον τρόπο το heavy metal έχει αντέξει. Αρέσει ακόμη στον κόσμο να ακούει των ήχο της κιθάρας. Οπότε όσο και αν αλλάξει η τεχνολογία, η καρδιά του metal θα παραμείνει ίδια, και εφόσον αυτό ισχύει, πάντα θα υπάρχει χώρος για τους Gwar.

Oderus Urungus (Gwar)Συμφωνώ. Μια μεγάλη αλλαγή στην μουσική βιομηχανία ήταν η εισαγωγή του θεσμού του video clip στα 80s. Όλα αυτά τα χρόνια έχετε πιθανότατα περισσότερες κυκλοφορίες σε DVD και βιντεοκασέτες από ότι studio δίσκους. Πώς κι έτσι;
Λοιπόν, πολλά από αυτά είναι bootleg και στον κόσμο αρέσει να παίρνει υλικό των Gwar και να το μοιράζεται. Επίσης κάνουμε τουλάχιστον ένα video για κάθε single. Υπάρχουμε 28 χρόνια και έχουμε βγάλει δεκατρία άλμπουμ, κάτι που σημαίνει ένα άλμπουμ κάθε δυο χρόνια. Όσον αφορά τα video, o κόσμος σε «τραβάει» με μια κάμερα όταν παίζεις και προκύπτει ένα video. Δεν τα βγάζουμε όλα εμείς, δεν είναι καν όλα επίσημα, δεν έχουμε καν το πλήρη έλεγχο σε ότι κάνουμε και ο κόσμος βγάζει video όλη την ώρα. Αν όμως μπορούσαμε θα κάναμε την απόλυτη Gwar ταινία, εάν δηλαδή είχαμε τα χρήματα. Αυτό που ισχύει όμως είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε μπορέσει να κάνουμε κάτι τέτοιο, γιατί χαλάμε όλα μας τα λεφτά στα ναρκωτικά.

Επηρεάζουν τα ναρκωτικά που παίρνετε την μουσική σας;
Ναι, βέβαια, σίγουρα βοηθάνε! Εννοώ ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε εάν δεν παίρναμε ναρκωτικά.

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχουν βγάλει ποτέ οι Gwar;
Αν και πρέπει να δούμε πως θα τα πάει το “Battle Maximus”, το αγαπημένο μου θα είναι πάντα το  “America Must Be Destroyed”. Τσάτισε πολύ κόσμο όταν κυκλοφόρησε, ειδικά λόγω του τίτλου και θα μείνω πιστός σε αυτόν μέχρι σήμερα γιατί είναι κάτι που πιστεύω.

Oderus Urungus (Gwar)Μιας και ανέφερες αυτόν τον τίτλο, πώς είναι η κατάσταση εκεί στην Αμερική; Είναι ο Barack Obama, σε αυτήν την κατεύθυνση, καλύτερος ή χειρότερος;
Βασικά είναι ο ίδιο πράγμα. Πολύς κόσμος πίστεψε ότι ο Barack Obama θα ηγούνταν μιας, κατά κάποιο τρόπο, νέας Αμερικάνικης Επανάστασης και πως θα επιστρέφαμε στις υπέροχες μέρες του Bill Clinton. Αντιθέτως όμως, αποδείχθηκε πως ο Barack είναι πραγματικά ένας άχρηστος, δεν φαίνεται να κάνει τίποτα εκτός απ’ το να σκοτώνει κόσμο. Και αυτό το κάνει πολύ καλά με τους κηφήνες του, θα περάσει στις ιστορία σαν ο πρόεδρος-κηφήνας και δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορεί να ‘ναι κανείς περήφανος.   

Ανέφερες το όνομα του Bill Clinton. Ποιό πιστεύεις ότι ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμά του;
Το ότι κατάφερε να ξεφύγει όταν εκείνη η γκόμενα του τον ρούφηξε στο Οβάλ Γραφείο. Στην πραγματικότητα υποτίθεται μάλιστα πως την πήδηξε με το πούρο. Θέλω να πω ότι αυτός είναι ο πρόεδρος τον οποίον μπορώ να ακολουθήσω.

Αυτό ήταν πρωτοποριακό!
Σίγουρα ήταν πρωτοποριακό!

Ζεις μόνιμα στην Ανταρκτική, σωστά; Βρίσκεσαι εκεί τώρα;
Όχι, έχω επισκεφτεί τους σκλαβους εδώ στο Richmond της Virginia.

Κατάλαβα. Πώς πάνε τα πράγματα στην Ανταρκτική; Είναι αισθητό το λιώσιμο των πάγων;
Ναι. Λιώνουν τα πράγματα. Σαν να ζεις σε μια «σούπα» από πάγο. Κάθε χρόνο ο πάγος υποχωρεί, οπότε είναι σκατά αυτό που λένε μερικοί, ότι δηλαδή η παγκόσμια υπερθέρμανση δεν συμβαίνει.

GwarΘα είστε λοιπόν ασφαλείς πίσω στη βάση σας;
Είμαστε ασφαλείς για την ώρα. Υπάρχει σίγουρα πολύς πάγος. Αλλά όσο εύκολα ζούμε στην Ανταρκτική, άλλο τόσο εύκολα μπορούμε να ζήσουμε και στον ήλιο. Αλλά η Ανταρκτική μας αρέσει γιατί δεν έχει πολύ κόσμο, οπότε δεν ενοχλούμαστε κιόλας.

Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψετε στην πατρίδα σας, στον πλανήτη δηλαδή απ’ τον οποίο ήρθατε στη Γη;
Κοίτα, πήγαμε στο διάστημα πριν από λίγα χρόνια, αλλά ήταν χάλια γιατί δεν είχε καθόλου κρακ. Αποδείχθηκε ότι η γη είναι ο μοναδικός πλανήτης που έχει κρακ και για να είμαι ειλικρινής μ’ αρέσει αυτό το πράγμα. Έτσι αποφασίσαμε να επιστρέψουμε, ξέρεις. Υπάρχουν και πολλοί υπερδύναμοι μαλάκες στο διάστημα. Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη Γη, όπου μπορούμε να βασιλεύουμε σαν Θεοί που είμαστε.

Καθώς φτάνουμε στο τέλος, θα ήθελα να σε ρωτήσω μερικά πράγματα ακόμη. Εάν είχες τη δυνατότητα, ποιά πέντε πράγματα θα διέγραφες από την ιστορία του rock 'n' roll;
Τους Poison, τους Motley Crue, τους Britney Fox, τους The Nelsons και στην πραγματικότητα το hair metal γενικότερα. Το μισώ αυτό το πράγμα, μην νομίζετε πως είναι cool, ποτέ δεν μου άρεσε και ποτέ δεν πρόκειται να μου αρέσει.

Και εκτός της ιστορίας του rock 'n' roll;
Που πηδήξαμε του πιθήκους για να δημιουργήσουμε το ανθρώπινο γένος, τα σκατώσαμε με αυτό, τον Χριστό στη Βίβλο, το “Milagro Beanfield Wars”, τους Marianna’s Trench (αυτοί είναι νομίζω στον Ειρηνικό), τον Γκάντι, θα ξεφορτωνόμουν τον Γκάντι, και τέλος όλες τις θρησκείες, του πάπες, τις προφητείες και τους προφήτες, να πάνε όλοι τους στον διάολο.

GwarΤελευταία ερώτηση. Μέχρι να καταστρέψετε τον κόσμο, όπως θέλετε να κάνετε τουλάχιστον, τα επόμενα χρόνια, πώς βλέπεις το μέλλον του heavy metal;
Θα συνεχίσει να υπάρχει, θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τα συγκροτήματα να είναι αυθεντικά, γιατί πόσοι τρόποι υπάρχουν να φτιάξεις ένα metal τραγούδι; Εντάξει, υπάρχουν άπειροι τρόποι να το κάνεις, αλλά θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο όσο περνάνε τα χρόνια. Οπότε και οι άνθρωποι θα πρέπει να γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί εάν θέλουν να συνεχίσουν να φτιάχνουν φοβερή μουσική. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουν και πως οι Gwar θα βρίσκονται εδώ για να δείχνουν τον δρόμο.

Υπάρχει περίπτωση οι Gwar να επισκεφτούν την Ελλάδα; Δεν ξέρω αν έχετε έρθει ποτέ, incognito ας πούμε, για να λάβετε μέρος σε ταραχές, αλλά δεν έχετε παίξει ποτέ ζωντανά εδώ.
Όχι, δεν έχουμε έρθει ποτέ, δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στην Ελλάδα και είναι ντροπή αν σκεφτεί κανείς ότι είστε το λίκνο του πολιτισμού. Μια από αυτές τις μέρες όμως μπορεί οι Gwar να τα καταφέρουν και να ‘ρθουν και όταν έρθουμε να κάνουμε ένα φοβερό party.

Θα σας περιμένουμε λοιπόν. Σ’ ευχαριστώ πολύ Oderus, ήταν πολύ ευχάριστο να μιλήσω μαζί σου.
Σ’ ευχαριστώ The-Oderus! (γέλια). Χάρηκα που μιλήσαμε και σ’ ευχαριστώ για την υποστήριξη. Ελπίζω να καταφέρουμε να έρθουμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα.
  • SHARE
  • TWEET