O Dave Grohl αποκάλυψε πως στο παρελθόν παραλίγο να γινόταν μέλος των GWAR

To συγκρότημα απάντησε με τη δική του εκδοχή της ιστορίας

29/09/2021 @ 12:44

Μιλώντας στο Rolling Stone στα πλαίσια της προώθησης της βιογραφίας του "The Storyteller", o Dave Grohl αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε βρεθεί κοντά στο να ενταχθεί στους GWAR.

Σύμφωνα με τον ιθύνοντα νου των Foo Fighters, η προοπτική είχε εμφανιστεί στα εφηβικά του χρόνια, όταν και έμενε στην Ουάσινγκτον:

«Οι GWAR έψαχναν τότε για ντράμερ, και μιλούσα σχετικά με αυτό με τον κιθαρίστα τους, Dewey. Αυτός μου είχε πει πως θα είναι φοβερά, θα μπορούσα να σχεδιάσω μόνος μου τη στολή μου. Ως ντράμερ, δεν θα ήθελα κάτι που να καλύπτει βέβαια όλο το πρόσωπό μου, ενώ θα ήθελα να έχω και τα χέρια μου ελεύθερα. Ξεκίνησα λοιπόν να σχεδιάζω τη στολή.

Εκείνη την εποχή, οι GWAR μάζευαν στις συναυλίες τους 700 άτομα, που ήταν μεγάλη υπόθεση.

Στην πορεία όμως άλλαξα γνώμη, όσο το σκεφτόμουν περισσότερο. Σκεφτόμουν πως θα καλέσω τον θείο μου να έρθει να με δει σε μια συναυλία και εγώ θα είμαι γεμάτος με ψεύτικο αίμα και σπέρμα;»

Σημειώνεται πως στα '80s οι GWAR άλλαξαν τέσσερις ντράμερ πρωτού καταλήξουν στον Jizmak Da Gusha (Brad Roberts) το 1989 έως σήμερα.

Επιπρόσθετα, ο Mike Bishop, πρώην μπασίστας και νυν τραγουδιστής των GWAR, επιβεβαίωσε την ιστορία, αν και έδωσε μια ελαφρώς διαφοροποιημένη εκδοχή.

«Ο Dewey, πράγματι εκείνη την εποχή έκλεινε συναυλίες στο Richmond, και είχαμε δει όλοι τον Grohl να παίζει ζωντανά, τόσο με τους Dain Bramage όσο και με τους Scream. Από τότε τον θεωρούσαμε ως έναν από τους πιο αξιόπιστους και δυναμικούς ντράμερ που ξέραμε.

Ο Dewey τον κάλεσε και ξεκίνησαν να συζητούν για το ενδεχόμενο να ενταχθεί ο Grohl στην μπάντα.

Εγώ είχα ενθουσιαστεί, έπαιζα μπάσο τότε και το ενδεχόμενο να τζαμάραμε μαζί ήταν φοβερό. Σκέψου απλά πως θα μπορούσε να δουλεύει σκληρά παίζοντας τύμπανα όλα αυτά τα χρόνια μέσα σε ένα ελαστικό κοστούμι. Αυτός και αν έκανε τη λάθος επιλογή εν τέλει!»

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως το alter-ego του Bishop στη μπάντα, o The Berserker Blothar επεσήμανε πως ο Grohl τα θυμάται όλα λάθος!

«Ο Grohl έκανε παρέα τότε με όλους αυτούς τους νεαρούς punks στα γηπεδάκια. Αυτό ήταν πριν χάσει όλα του τα δόντια. Τον προσλάβαμε και τον καλέσαμε αμέσως πίσω για να τον απολύσουμε. Στην μπάντα έμεινε για 7μιση λεπτά. Μας κρατούσε πίσω».

Ως γνωστόν, έπειτα από τους Scream o Grohl διετέλεσε μέλος των Nirvana μέχρι το 1994 και το τέλος τους, όταν και ίδρυσε τους Foo Fighters.

  • SHARE
  • TWEET