SpellBook

Deadly Charms

Cruz Del Sur Music (2022)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 21/09/2022
Ισχυρό δεύτερο βήμα για μια αναγεννημένη μπάντα που δηλώνει rock’n’roll και είναι
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Πάνε σχεδόν δυο χρόνια από τότε που τα πρωτοείπαμε για τους Αμερικάνους από την Pennsylvania, με ένα ντεμπούτο που με την ποικιλομορφία του αποτέλεσε το δεύτερο έναυσμα για τους πάλαι ποτέ Witch Hazel. Μια αλλαγή ονόματος ενίοτε φαντάζει αρκετή για ευρύτερη αναγνώριση και αποδοχή. Ας έχει ο θεός καλά τον Colin Hendra και την παρέα του.

Καίρια επίσης αλλαγή, είναι και οι διπλές πλέον κιθάρες στην μπάντα, με δύο νέα πρόσωπα να τις κρατάνε. Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από νωρίς, ο δίσκος θα είναι ριφοκεντρικός και θα χώσουμε όσα περισσότερα hooks είναι δυνατόν. Μια πραγματικότητα, η οποία εκτυλίσσεται στα 42’ διάρκειας του δίσκου. Ενός δίσκου - ιδανικό soundtrack για το Halloween που σε λίγο καιρό καταφθάνει. Πρωταγωνιστούν ένας μάγος που εξασκούσε το pow - wow, η πρώτη μάγισσα που δικάστηκε (φαντάζομαι θα καταδικάστηκε κιόλας) προ Salem φάσης, βαμπιροκαταστάσεις και εξορκισμοί. Κλασικές ιστορίες από την Pennsylvania.

Η αγάπη προς Sabbath, μουσικά και φωνητικά, συνεχίζει ακάθεκτη και αποτελεί τη ρίζα του καλού για τους SpellBook. Τα παρακλάδια αυτής, το ‘70s hard rock, η horror θεατρικότητα που αποδίδεται από τον Nate Tyson, με νονούς τους Kiss & Alice Cooper, και η κινηματογραφική ενίοτε ατμόσφαιρα των συνθέσεων, θέτουν τη γενικότερη εικόνα τους. Η οποία παραμένει θελκτική, ακόμα και όταν προσπαθούν να απομακρυνθούν αυτής, με τον επίλογο του "Out For Blood-. Ο οποίος θα ακουγόταν ιδανικά σε κάποιο καλοκαιρινό beach party, όπου οι πιτσιρικάδες θα έπαιρναν τις σανίδες τους για να εντυπωσιάσουν με τις φιγούρες τους τα κορίτσια της παρέας, λίγο πριν όλοι τους γίνουν σκνίπα από το αλκοόλ. Χικ.

Εκ του αποτελέσματος, η μπάντα πετυχαίνει τον σκοπό της. Τα hooks είναι τέτοια και τόσα που καταντούν εγκεφαλοπλύστες. Έχουν τη συνθετική ικανότητα να σου σηκώνουν το δεξί φρύδι κατά την ακρόαση, κυρίως με τις αλλαγές ρυθμών. Σα να εμφανίζουν δεύτερη σύνθεση εντός της υπάρχουσας, σκέτο πανδαιμόνιο. Η παραγωγή βοηθάει τα μέγιστα, ιδανική για κάτι που θεωρείται retro αλλά δεν ακούγεται ως τέτοιο. Έχουν δαμάσει την τέχνη του πώς να μην είσαι μονοδιάστατος, με συνθέσεις όπως το "Her Spectral Armies- και το ομώνυμο (το μοναδικό που ξεφεύγει από τη horror θεματική και αναφέρεται στον χαμό οικείων από τα ναρκωτικά).

Είτε το ονομάσει κανείς proto -metal, είτε occult hard rock, είτε rock’n’roll όπως το ονομάζει η ίδια η μπάντα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ενισχυτής και ηχεία στο τέρμα, οι γείτονες να σηκώνουν με τη σειρά τους τα δικά τους φρύδια, και εσύ να πασχίζεις να βρεις τί θα ντυθείς στο επερχόμενο Halloween, υπό τους ήχους αυτού του mega hit. Σκέφτομαι κάτι σε Witchfinder General.

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET