Satan's Host

This Legacy Will Never Die

Moribund (2022)
Από τον Σπύρο Κούκα, 02/06/2022
Παραμένοντας πιστοί στο συνολικό πνεύμα του true underground, οι Satan's Host επιστρέφουν δριμύτεροι και με έναν Tyrant ασυγκράτητο πίσω από το μικρόφωνο τους
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Ταξιδεύοντας στα έγκατα του πρώιμου αμερικανικού metal ήχου των '80s, το όνομα και τα πεπραγμένα των Satan's Host κατέχουν περίοπτη θέση ανάμεσα στις απολαυστικά cult εκφάνσεις εκείνου. Με σατανικές προθέσεις, αισθητική και στίχους, αντιπροσώπευαν άψογα μια μερίδα του κοινού της εποχής που θεωρούσε πως το metal έπρεπε να είναι evil, δύσκολα προσβάσιμο και ακραίο με κάθε έννοια και το "Metal From Hell" θεωρείται πλέον ένα κειμήλιο εκείνης της περιόδου. 

Βέβαια, η μπάντα γρήγορα διέλυσε έπειτα από την αποχώρηση του Leviathan Thisiren (πιο γνωστού ως Harry "The Tyrant" Conklin) για τα μάτια των Titan Force, με τον Patrick Evil (κατά κόσμον Patrick Elkins) να την ξαναβάζει μπροστά στα mid '90s, προετοιμάζοντας το έδαφος μέχρι τη θριαμβευτική επιστροφή του «Τυράννου» και την κυκλοφορία του "By The Hands Of The Devil", το 2010. Από τότε, το σχήμα φαίνεται να έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας, ακολουθώντας και τελειοποιώντας τις μανιέρες εκείνου του άλμπουμ και, προφανώς, κυκλοφορώντας δουλειές που συνδύαζαν άψογα το κλασικό metal ήχο με extreme metal στοιχεία σε τύμπανα και riffing και τις υπερβατικές ερμηνείες του Conklin σε πρώτο πλάνο. 

Έτσι και στο φετινό "This Legacy Will Never Die", η μπάντα παρουσιάζεται με σπασμένα τα φρένα, να επιστρέφει δριμύτερη στο εδραιωμένο της ύφος, με ακόμη περισσότερο satanic imagery, τον αειθαλή Tyrant να μας κάνει να τσεκάρουμε το ημερολόγιο για να βεβαιωθούμε για την τωρινή του ηλικία και το σιδηροδρομικό black metal να δίνει όμορφες πινελιές στο classic metal υλικό. 

Πραγματικά, το εντυπωσιακό με τη μουσική των Satan's Host είναι αυτή η ποικιλομορφία, αυτή η αίσθηση αμετροέπειας και το διαρκές σπάσιμο των ορίων, πράγματα τα οποία σε οποιαδήποτε άλλη μπάντα θα λειτουργούσαν καταστροφικά με τη μορφή που προσεγγίζονται εδώ. Τουναντίον, αυτή η ελευθερία ύφους και κινήσεων στο σχήμα είναι που του χαρίζει και την ιδιαιτερότητα της ύπαρξης του, αφού πέραν του απαιτητικού μουσικού σκέλους, οι περισσότερες δουλειές του - ομοίως και η παρούσα - διαθέτουν τον πλέον απελευθερωμένο και ασυγκράτητο ερμηνευτικά Τύραννο.

Ωστόσο, για να ειπωθεί και του λόγου το αληθές, όσο απολαυστικό κι αν καταλήγει να ηχεί το "This Legacy Will Never Die", φαντάζει ως το λιγότερο εντυπωσιακό τους άλμπουμ από το reunion κι έπειτα, κυρίως λόγω ορισμένων συγκυριών και αναποδιών που επηρέασαν τη διαδικασία της δημιουργίας και των ηχογραφήσεων του. Ακόμη κι έτσι, όμως, και παρά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που αφορούσαν το ρυθμικό υπόβαθρο του υλικού, το άλμπουμ στέκεται από τα πιο καταιγιστικά πράγματα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στον αμιγώς heavy metal χώρο, παραμένοντας πιστό στο συνολικό πνεύμα του true underground metal.

  • SHARE
  • TWEET