Oathbringer

Tales Of Valor

RTR Records (2024)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 03/01/2024
Δυναμικό ξεκίνημα χρονιάς για τον επικό ήχο με σέρβικο ατσάλι
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Μόλις πριν μερικούς μήνες μιλήσαμε για τους Σέρβους και το ντεμπούτο τους, το οποίο είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, εντασσόμενο στο επικό heavy metal, με ιστορίες του φανταστικού να το συνοδεύουν. Και μέχρι να πεις prestolonaslednikovica, τα παλικάρια ξαναχτυπάνε, ανανεωμένοι με αλλαγές στη σύνθεση. Πάνε από Tales σε Tales, ανδρείας τούτη τη φορά, μένουν πιστοί στη λογική του ασπρόμαυρου ηρωικού εξώφυλλου και άντε να δούμε πώς θα ξεχωρίζουμε τους δίσκους τους.

Πιστεύω θα μπορούσα να γράψω ακριβώς τα ίδια όπως και στο Glory (έτσι θα τα ξεχωρίζω), όχι από βαρεμάρα αλλά επειδή κάνω ολόιδιες σκέψεις όπως και τότε. Από τη μία δεν το λες και καλό, από την άλλη όμως οι σκέψεις παραμένουν θετικές και μεγαλώνει η συμπάθεια απέναντί τους, όχι μόνο λόγω κεμπάμπ και ρακής από αχλάδι. Έμπνευσή τους παραμένει ο χώρος του φανταστικού και υποδηλώνεται ξεκάθαρα με τίτλους όπως "Morgoth", "Arakis" & "Blood and Steel". Ήτοι, να ξαναδώ την τριλογία, πότε βγαίνει το Dune Pt2 και ο Βασίλης Πολυδούρης ήταν τεράστιος συνθέτης.

Ογκώδεις κιθάρες και μασίφ μπασογραμμές στέκουν ιδανικοί σύντροφοι στο λαρύγγι του Priestkiller, η ιαχή Crooom! που βγάζει σε ξυπνάει από πιθανό λήθαργο ή χειμερία νάρκη και ψάχνεις να βρεις το ατσάλι σου. Παρέα με την επικούρα, και το καθαρόαιμο heavy metal, εκείνο από Γερμανία μεριά όπως λέμε Accept & Grave Digger. Ρυθμικό και στακάτο, straight forward & in your face δηλαδή. Ακούγοντας το Valor ξανά και ξανά, και με τις εντυπώσεις από το Glory να μην έχουν ξεθωριάσει, νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια.

Βελτιωμένη παραγωγή που σε περικυκλώνει από τα ηχεία, με τον όρο heavy να την περιγράφει όσο καλύτερα γίνεται. Επίσης, παρατηρείται αύξηση των πλήκτρων και των χορωδιακών σημείων, με διακριτικό τρόπο, τέτοιον που να συμβάλλουν στη δημιουργία επιβλητικής ατμόσφαιρας. Σα να βλέπεις Βαλκυρίες με τα άτια τους στον ουρανό. Λόγω ξενυχτιού, μεταμέθης, σμπαρίλας των ημερών και πρόσφατης παρουσίασης του ντεμπούτου τους, δεν περίμενα να φτάσω τις 300 λέξεις. Αξίζουν τόσες και άλλες τόσες, το πρώτο δείγμα για τον επικό χώρο φέτος κρίνεται ως αξιοπρεπέστατο και ελπίζω να μην περάσει στα ψιλά ελέω Γενάρη που θα κυκλοφορήσει.

YouTube

  • SHARE
  • TWEET