Lorem Ipsum

Vivre Encore

Hell Vice I Vicious Records / Seaside Suicide Records (2021)
Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 08/07/2021
Κλασική screamo μουσική ( ; )
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Αν είσαι οπαδός ή φίλος της screamo ή post-hardcore μουσικής και νομίζεις ότι έχεις διαβάσει, ακούσει και εξαντλήσει τα πάντα για τα είδη αυτά, ήρθε η ώρα να χαρείς! Αν νομίζεις ότι αυτά τα μουσικά είδη δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν και έχεις αναλωθεί στα ίδια και τα ίδια (από λίγες μπάντες) τότε καλά θα κάνεις να ακούσεις το τρίο από τη Γαλλία.

Αυτή η μικρή μπάντα παραδίδει κάτι πολύ μοναδικό. Παράγει και ερμηνεύει screamo κομμάτια με μουσική δωματίου από κλασική κιθάρα, βιολί και πιάνο. Κι όμως όσο παράξενο σου ακούγεται τόσο εντυπωσιακό είναι. Το κοφτό hardcore στιλ που περιμένεις είναι εδώ, χωρίς καμία παραμόρφωση και καμία (σχεδόν) αγριάδα στον ήχο που παράγουν τα όργανα. Το να ενώνεις δύο παντελώς άσχετα μεταξύ τους είδη, δεν σημαίνει ότι κάνεις και κάτι φοβερό. Δεν σημαίνει ότι επειδή μπλέκεις κλασικούς ήχους οργάνων με παρατραβηγμένα ουρλιαχτά ότι κάνεις κάτι πρωτοπόρο και σπουδαίο. Απλά αυτοί εδώ, καταφέρνουν να περάσουν έναν χαρακτήρα και μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτική σε αυτό το μπλέξιμο. Σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα. Πολλοί θα το προσπεράσουν. Σε πολλούς δεν θα κάνει καμία εντύπωση και δεν θα γοητευτούν με το δέσιμο. Θα έλεγα ότι κάποιοι θα το θεωρήσουν και άσκοπο/άστοχο. Όλοι οι άλλοι όμως θα το χαρείτε απίστευτα.

Ο δίσκος θα είναι αδιάφορος για τους μισούς που θα το ακούσουν λοιπόν. Κάποιοι θα πουν ότι το πιάνο και το βιολί δεν πάνε καθόλου με απότομα κοψίματα και σπαστικά ουρλιαχτά. Όσοι όμως γλυκαθούν από την ομορφιά της κλασικής μουσικής και εντοπίσουν τις αρετές του screamo πίσω από αυτήν θα το αγαπήσουν.

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET