Tom Gabriel Fischer: «To "Cold Lake" ήταν μνημειώδης αποτυχία»

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης εξέφρασε την άποψή του για το περιβόητο άλμπουμ των Celtic Frost

30/11/2020 @ 10:50

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ιταλικό "Poisoned Rock", o Tom Gabriel Fischer (Hellhammer, Celtic Frost, Triptykon), εξέφρασε την άποψή του για το περίφημο άλμπουμ των Celtic Frost, "Cold Lake".

O δίσκος κυκλοφόρησε το 1988 και βρήκε το ιστορικό συγκρότημα να πραγματοποιεί μια στροφή προς πιο glam και ραδιοφωνικά metal μονοπάτια.

Ο Warrior, σχολιάζοντας το "Cold Lake", ανέφερε:

«To "Cold Lake" είναι απλώς μια παντελής αποτυχία. Όταν δημιουργήσαμε τους Celtic Frost θέλαμε να είμαστε ένα πειραματικό συγκρότημα, να είμαστε θαρραλέοι, να μην φοβόμαστε να πάρουμε ρίσκα. Από την άλλη πλευρά βέβαια, αυτό από μόνο του δεν εξασφαλίζει πως το αποτέλεσμα θα είναι πάντα καλό.

Θεωρώ λοιπόν το "Cold Lake" μια μνημειώδη αποτυχία. Προσπαθήσαμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο μελωδικό, αλλά θεωρώ πως στα τέλη των '80s οι metal μπάντες έχασαν τον στόχο, έχασαν το μονοπάτι τους και θεωρώ τους Celtic Frost μια από αυτές τις μπάντες.

Ο δίσκος δεν ηχούσε πλέον ως Celtic Frost, δεν είχε το βάθος και τη σοβαρότητα που εξέφραζαν την μπάντα. Δεν είχε τον ήχο. Είχε επίσης διαφορετικούς εμπλεκόμενους, και θεωρώ πως όλα αυτά συντέλεσαν ώστε να είναι το κατώτερο σημείο της δισκογραφίας της μπάντας. Ήταν ένα πείραμα, αλλά ένα κακό πείραμα. Ένα αποτυχημένο πείραμα.

Αντιλαμβάνομαι τον δίσκο ως κάτι ντροπιαστικό, καλλιτεχνικά ντροπιαστικό».

Οι Celtic Frost επανενώθηκαν το 2001 για να κυκλοφορήσουν το 2006 έναν από τους καλύτερους metal δίσκους του αιώνα, το "Monotheist", ενώ διαλύθηκαν εκ νέου το 2008.

Ο Fischer στην συνέχεια δημιούργησε τους Triptykon με τους οποίους κυκλοφόρησε φέτος το εξαιρετικό "Requiem (Live At Roadburn 2019)" την επί σκηνής σύμπραξη με την Metropole Orkest και απόδοση για πρώτη και πιθανώς μοναδική φορά, όλων των τραγουδιών-μερών της "Requiem" τριλογίας που οραματιζόταν ο μουσικός από το 1986.

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: Thomas Gabriel Fischer

«10»: Μεγάλες στιγμές του Tom Gabriel (Warrior) Fischer

«A Beginner's Guide»: Avant-Garde Metal

  • SHARE
  • TWEET