Οι Triumph Of Death του Τom G. Warrior «ανασταίνουν» τους θρυλικούς Hellhammer στην Αθήνα

Το συγκρότημα πλαισιώνουν ως co-headliners οι Primordial, καθώς και οι Triumpher και Cursed Blood

01/12/2023 @ 13:38

HELLHAMMER
Performed By Tom Gabriel Warrior's
TRIUMPH OF DEATH (Switzerland)
+PRIMORDIAL (Ireland) (co-headliners)
+TRIUMPHER (Greece)
+CURSED BLOOD (Greece)

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 - Gagarin 205 Live Music Space - Αθήνα

Unleashing Hell(hammer) in Athens!!!

Στον χώρο του ακραίου metal, δεν υπάρχουν πολλές φιγούρες τόσο εμβληματικές και επιδραστικές, όσο ο Tom G. Warrior (Thomas Gabriel Fischer). Διάσημος για την ρηξικέλευθη μουσική του με τους CELTIC FROST, τους HELLHAMMER και τους TRIPTYKON, ο Tom G. Warrior πάντα άνοιγε νέους δρόμους στο heavy metal, αφήνοντας ανεξίτηλα γραμμένο το όνομά του. Οι TRIUMPH OF DEATH, είναι ένα project που γεννήθηκε από τις στάχτες των HELLHAMMER, με σκοπό να αποτίνει φόρο τιμής στην ωμή ενέργεια που όριζε τις πρώτες μέρες του extreme metal. Στις 3 Φεβρουαρίου του 2024, η Αθήνα θα βιώσει ένα απίθανο event, την πρώτη ζωντανή εμφάνιση των HELLHAMMER Performed By Tom Gabriel Warrior’s TRIUMPH OF DEATH!

Οι HELLHAMMER, που ιδρύθηκαν το 1982 στην Ελβετία και αρχικά έφεραν το όνομα HAMMERHEAD, είναι ένα από τα πρωταρχικά σχήματα που συνέβαλαν στην ανάπτυξη όχι μόνο του black metal, αλλά και όλου του ακραίου metal εν γένει. Ο πρωτόγονος, lo-fi ήχος τους και η ανίερη αισθητική τους, δημιούργησαν το σκηνικό για μία νέα εποχή στην σκληρή μουσική. Παρότι το συγκρότημα διαλύθηκε πολύ νωρίς, μόλις το 1984 και έχοντας προλάβει να κυκλοφορήσει τρία demos καθώς και το “Apocalyptic Raids” (EP 1984), η επίδρασή του σε ολόκληρο το κίνημα, υπήρξε ανυπολόγιστη. Ο Tom G. Warrior, η κινητήρια δύναμη πίσω από τους HELLHAMMER μαζί με τον σχεδόν εξ’ αρχής συνοδοιπόρο του Martin Eric Ain (R.I.P.), σχημάτισαν τους CELTIC FROST, ενισχύοντας περισσότερο το status του, ως οραματιστής στον χώρο του heavy metal.

Οι HELLHAMMER Performed By Tom Gabriel Warrior’s TRIUMPH OF DEATH!, δεν είναι μία μπάντα διασκευών. Είναι μία παθιασμένη μετενσάρκωση του πνεύματος των HELLHAMMER και ηγείται από τον ίδιο άνθρωπο που βρισκόταν στο προσκήνιο του κινήματος και αναπαράγουν πιστά τον «άξεστο» ήχο που όρισε τους HELLHAMMER, καταφέρνοντας να πιάσουν την ουσία μιας εποχής, όπου ο πειραματισμός και η επαναστατικότητα ήταν στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Οι συναυλίες των HELLHAMMER Performed By Tom Gabriel Warrior’s TRIUMPH OF DEATH!, όπως αποτυπώνονται άλλωστε και στο πρόσφατο ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ τους, “ Resurrection Of The Flesh: Triumph Of Death Live 2023”, είναι κάτι παραπάνω από μία απλή μουσική εμπειρία. Είναι ένα προσκύνημα στις ρίζες του ακραίου metal, καθοδηγούμενο από έναν από τους ιδρυτές του. Το setlist, είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και κάθε τραγούδι ανοίγει μία νοερή ηχητική πύλη για τα early ‘80s, όταν το heavy metal ταξίδευε σε αχαρτογράφητα νερά και οι HELLHAMMER ήταν πρωτοπόροι του κινήματος.

Η πρώτη εμφάνιση των HELLHAMMER Performed By Tom Gabriel Warrior’s TRIUMPH OF DEATH! στην Αθήνα, δεν είναι μία απλή συναυλία. Είναι μία γιορτή του extreme metal, μία επιστροφή στις ρίζες που συνεχίζουν να εμπνέουν και να διαμορφώνουν το είδος και όσοι δώσουν το παρόν, θα γίνουν μέρος μία ιστορικής στιγμής, όπου το παρελθόν θα ενωθεί με το παρόν, τιμώντας την κληρονομιά των HELLHAMMER και προωθώντας ταυτόχρονα τον ακραίο ήχο. Άλλωστε όλες οι μέχρι στιγμής συναυλίες των HELLHAMMER Performed By Tom Gabriel Warrior’s TRIUMPH OF DEATH!, έχουν αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Και για να γίνει η ήδη σπουδαία βραδιά, ακόμα σπουδαιότερη, στο ρόλο του co-headliner, θα βρίσκονται οι αγαπημένοι του Ελληνικού κοινού, Ιρλανδοί, PRIMORDIAL, οι οποίοι μας έχουν συνηθίσει σε μεγαλοπρεπείς και αξέχαστες εμφανίσεις.

Από το ξεκίνημά τους, το συγκρότημα τόλμησε να αψηφήσει τα στεγανά στα μουσικά είδη και κατάφερε να παντρέψει το black και το doom metal, με τις μελωδίες της κέλτικης μουσικής. Στην προσπάθειά τους να έχουν έναν πιο σκοτεινό ήχο, οι PRIMORDIAL άντλησαν έμπνευση από τους CELTIC FROST (του Tom G. Warrior και Martin Eric Ain (R.I.P.)) και τους BATHORY, αλλά και τις ανερχόμενες -τότε- black metal σκηνές της Ελλάδας και της Νορβηγίας. Αυτή η αγάπη τους για την ελληνική σκηνή, μάλιστα, έφερε το συγκρότημα πολύ κοντά όχι μόνο στα εγχώρια σχήματα αλλά και στους Έλληνες οπαδούς.

Κάθε άλμπουμ τους, από το ντεμπούτο τους, “Imrama” (του 1995), έδειχνε ξεκάθαρα την εξέλιξη του γκρουπ, με την μίξη black, celtic και folk metal να κυριαρχεί, φτάνοντας σε ιστορικά άλμπουμ όπως τα “Storm Before Calm” (του 2002) ή το “The Gathering Wilderness” (του 2005) δίχως αυτό να σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα άλμπουμ υστερούσαν και περιοδεύοντας με τεράστια ονόματα, αυξάνοντας έτσι την φήμη τους στο χώρο του ακραίου metal.

Μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας, οι Ιρλανδοί metallers, κυκλοφόρησαν μέσα στο φθινόπωρο το “How It Ends”, το οποίο χαιρετίστηκε ως μία από τις πιο δυναμικές επιστροφές της χρονιάς. Στα πλαίσια της προώθησης αυτού του άλμπουμ, ο τραγουδιστής Alan “Nemtheanga” Averill και η παρέα του, μας καλούν να τους κάνουμε παρέα σ’ αυτό το επαναστατικό ταξίδι τριάντα δύο ολόκληρων ετών. Οι συναυλίες τους ανέκαθεν υπήρξαν εκρηκτικές και έχουν μείνει χαραγμένες στις μνήμες όλων όσων τις παρακολούθησαν. Και ο λόγος είναι απλός: Σ’ έναν κόσμο που έχει κορεστεί από συγκροτήματα που μοιάζουν το ένα με το άλλο, οι PRIMORDIAL ξεχωρίζουν όχι μόνο για το ήθος τους, αλλά και για την αυθεντικότητά τους, προσφέροντας μουσική που βγαίνει από την ψυχή τους, χωρίς κανένα συμβιβασμό, κάτι που είναι πάρα πολύ σπάνιο στους καιρούς μας και οι οπαδοί το αναγνωρίζουν και τους τιμούν.

Τα δύο σχετικά νέα και ελπιδοφόρα εγχώρια σχήματα που θα ανοίξουν τη συναυλία, αποτελούν αμφότερα τις νέες δυνάμεις στο χώρο του Ελληνικού metal (και όχι μόνο). Οι TRIUMPHER, (που προέρχονται από τις στάχτες των SABOTER) στην αρχή της χρονιάς, κυκλοφόρησαν ένα από τα κορυφαία άλμπουμ του 2023, το “Storming The Walls”, που τους οδήγησε στο να υπογράψουν νέο δισκογραφικό συμβόλαιο με τη No Remorse Records και να παίξουν στο Ελληνικό Up The Hammers Festival καθώς και στο Γερμανικό Keep It True Rising Festival, εκτός των άλλων. Ο απίθανος συνδυασμός του επικού metal των MANOWAR, με τον ακραίο ήχο συγκροτημάτων όπως οι BATHORY ή οι DISSECTION, μαζί με κάποια στοιχεία από το thrash metal, κάνουν το “πακέτο” των TRIUMPHER ιδιαιτέρως ελκυστικό.

Τη βραδιά, θα ανοίξουν οι old school death metallers CURSED BLOOD, που με δύο demos μόνο μέχρι στιγμής και με μέλη από συγκροτήματα όπως οι DEAD CONGREGATION, VULNUS, SARABANTE, SATAN’S WRATH, κ.λ.π. έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν “πανικό” στο underground, ενώ αναμένουμε και το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ.
Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, θα είναι μια -μακρά σε διάρκεια- αξέχαστη βραδιά ακραίου metal, από εκείνες που αναμένουμε να μνημονεύονται για χρόνια. Με λίγα λόγια, απλά ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, ενώ μία μέρα αργότερα θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης.

Ώρα έναρξης: 18:25 - Τιμή εισιτηρίου: 35 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) - 38 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 40 Ευρώ (Ταμείο)
Online προπώληση εισιτηρίων

Προπώληση Εισιτηρίων
Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ. 210-3830981)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ. 210-3846783)
Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)
Cinema Libre Filmstore (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)

Facebook Event

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET