Με πληθώρα σπουδαίων μουσικών ο δίσκος διασκευών στο "The Velvet Underground & Nico"

Iggy Pop, Thurston Moore, Michael Stripe, St. Vincent, κ.ά., δίνουν το στίγμα τους στις συνθέσεις του θρυλικού δίσκου

16/07/2021 @ 12:13

Στις 24 Σεπτεμβρίου, η Verve Records, αρχική δισκογραφική στέγη των The Velvet Underground, αναμένεται να κυκλοφορήσει το "I’ll Be Your Mirror: A Tribute To The Velvet Underground & Nico".

To εν λόγω άλμπουμ, θα περιλαμβάνει διασκευές από πληρώρα σπουδαίων μουσικών σε κάθε σύνθεση του θρυλικού ομότιτλου άλμπουμ, σύμπραξης της επιδραστικής μπάντας και της Γερμανίδας τραγουδίστριας Nico, που κυκλοφόρησε αρχικά το 1967, με την παραγωγή να αναλαμβάνει ο Hal Willner, μακροχρόνιος φίλος του Lou Reed, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη χρονιά, με τον δίσκο να σηματοδοτεί την τελευταία του δουλειά.

Ανάμεσα στους μουσικούς που συμμετέχουν στον δίσκο, βρίσκονται οι Iggy Pop, Thurston Moore, Matt Berninger, Michael Stripe, Sharon Van Etten, St. Vincent, Bobby Gillespie, Fontaines D.C., κ.ά., με το πλήρες tracklist με τις αντίστοιχες συμμετοχές να παρατίθεται παρακάτω.

Ως πρώτο δείγμα από την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία, δόθηκε στη δημοσιότητα η εκτέλεση του Kurt Vile στο "Run Run Run", την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Ο μουσικός, σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει μια ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ συγκεκριμένων indie συγκροτημάτων, και όχι μόνο, με τους The Velvet Underground. Για αυτό είναι κλασικοί. Ξέρεις πως η μουσική τους περιέχει τόσο διαφορετικά στοιχεία, σου δίνει την αίσθηση πως και εσύ μπορείς να κάνεις τα πάντα. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Είσαι εντελώς ελεύθερος».

Μπορείτε να προπαραγγείλετε τον δίσκο εδώ, ενώ υπενθυμίζεται πως οι The Velvet Underground είναι και το επίκεντρο ενός νέου ντοκιμαντέρ από τον Todd Haynes, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο Apple TV+ στις 15 Οκτωβρίου.

01. Michael Stipe – “Sunday Morning”
02. Matt Berninger – “I’m Waiting For the Man”
03. Sharon Van Etten w/ Angel Olsen – “Femme Fatale”
04. Andrew Bird & Lucius – “Venus In Furs”
05. Kurt Vile & The Violators – “Run Run Run”
06. St. Vincent & Thomas Barlett – “All Tomorrow’s Parties”
07. Thurston Moore feat. Bobby Gillespie – “Heroin”
08. King Princess – “There She Goes Again”
09. Courtney Barnett – “I’ll Be Your Mirror”
10. Fontaines D.C. – “The Black Angel’s Death Song”
11. Iggy Pop & Matt Sweeney – “European Son”

  • SHARE
  • TWEET