O Scott Kelly των Neurosis παραδέχεται πως κακοποίησε την οικογένειά του

Ο μουσικός με μακροσκελή του ανάρτηση ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη μουσική

29/08/2022 @ 12:07

Ο Scott Kelly, ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτικό μέλος και frontman των Neurosis, με μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραδέχθηκε τη συστηματικήκακοποίησή της συζύγου και των παιδιών του, «συναισθηματικά, οικονομικά, λεκτικά και σωματικά», τα τελευταία χρόνια.

Επιπρόσθετα, ο μουσικός, που συμμετείχε επίσης στους Tribes Of Neurot, Shrinebuilder, Blood And Time και εσχάτως Absent In Body, καθώς και σε αρκετούς δίσκους των Mastodon, ανακοίνωσε πως «αποσύρεται 100% και μόνιμα από τη ζωή του ως επαγγελματίας μουσικός, όντας αποκλειστικά αφοσιωμένος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στη στήριξη της οικογένειάς του, θέλοντας να τους παρέχει ένα ασφαλή χώρο να θεραπευτούν και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους».

Προς το παρόν, τα υπόλοιπα μέλη του εμβληματικού sludge / post-metal σχήματος δεν έχουν τοποθετηθεί για τη δημόσια παραδοχή του Kelly σχετικά με όσα ανέφεραν φήμες και καταγγελίες των τελευταίων ετών.

Όσον αφορά την ανάρτηση του, ο Kelly αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

«Όταν έγινα παρανοϊκός πως μπορεί ο κόσμος να το μάθαινε, βρήκα τρόπους ώστε να αποκόψω τη σύζυγο και τα παιδιά μου από τη δουλειά και το σχολείο και έφτιαξα διαχωρισμούς ανάμεσα σε φίλους και λοιπούς συγγενείς. Έγινα εμμονικός με τον έλεγχο και χρησιμοποίησα απειλές και εξαπάτηση, ακόμη και αναφορικά με αυτοτραυματισμό μου ή αυτοκτονία, άσκησα σωματική βία σε κόσμο, και προσέβαλα υπολήψεις με απώτερο στόχο τον έλεγχο.

Όταν αντιλήφθηκα πως η σύζυγός μου θα έφευγε προσπάθησα να τους πείσω όλους πως είμαι τρελός και δεν είχα συνείδηση των πράξεών μου. Προσπάθησε να με βοηθήσει απευθυνόμενη σε γιατρούς και θεραπείες, αλλά οι επαγγελματίες γιατροί κατέρριψαν τα ψέματα και την υποκρισία μου».

Σε άλλο σημείο του μηνύματός του Kelly, το οποίο παρατίθεται παρακάτω, σημειώνεται:

«Aυτο το γράμμα είναι μια μεγάλη υπεραπλούστευση της ανεπανόρθωτης βλάβης που έχω προκαλέσει και των ασυγχώρητων πραγμάτων που έχω κάνει στην οικογένειά μου. Το να πω περισσότερα σε αυτή τη δημόσια πλατφόρμα δεν θα βοηθήσει. Όσο η αλήθεια άρχισε να διαρρέει υπήρξαν άτομα που κατηγόρησαν τη σύζυγό μου για τις συμπεριφορές μου, διαδίδοντας απαράδεκτες φήμες και ψέματα που την πλήγωσαν. Αξίζει όμως πολύ καλύτερα. Αν υιοθετείτε αυτή την προσέγγιση πρέπει να σταματήσετε. Έχω σοβαρά ζητήματα που καλούμαι να αντιμετωπίσω και έχω αποκοπεί από όλους όσους σχετίζονται με τη δημόσια εικόνα μου ώστε να τα αντιμετωπίσω και να επικεντρωθώ στις τοξικές μου συμπεριφορές».

  • SHARE
  • TWEET