O Mitch Harris ξεκαθαρίζει την κατάσταση αναφορικά με τη συμμετοχή του στο νέο άλμπουμ των Napalm Death

O μουσικός δεν συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες της μπάντας

06/10/2020 @ 13:14

Ο Mitch Harris, ευρύτερα γνωστός ως ο κιθαρίστας των Napalm Death, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για την συμμετοχή του στο τελευταίο, εξαιρετικό τους άλμπουμ, "Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism".

Η αποχή του από τις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας, εξαιτίας προσωπικών προβλημάτων, από το 2014, σε συνδυασμό με το γεγονός πως απουσίαζε από τις επίσημες φωτογραφίες του ιστορικού σχήματος για το νέο άλμπουμ, αλλά και στο δελτίο τύπου, είχε δημιουργήσει προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών σχετικά με το ποιός, εν τέλει, ηχογράφησε τα κιθαριστικά μέρη στον νέο δίσκο.

Η απάντηση, δώθηκε από τον ίδιο τον Harris, ο οποίος διευκρίνησε πως δεν συμμετείχε στη σύνθεση του νέου άλμπουμ, αλλά μόνο στην ηχογράφησή του:

«Πήρα το αεροπλάνο και πήγα στην Αγγλία για να ηχογραφήσω τον δίσκο. Έμεινα εκεί για μια εβδομάδα. Ο Shane (Embury), είχε τόσο υλικό, με αποτέλεσμα να παύσω τις προεργασίες για το νέο άλμπουμ των Brave The Cold. Εν τέλει, ήθελα να βοηθήσω τα αδέρφια μου. Ήθελα να δω τους φίλους και την οικογένειά μου. Ο παραγωγός, Russ Russell, είναι ένας από τους κοντινότερους φίλους μου. Μου είχε λείψει να δουλεύουμε μαζί.

Αυτό συνέβη βασικά, πριν δύο χρόνια, αφού πέθανε η μητέρα μου. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, με παρότρυνε να συμμετέχω στον νέο δίσκο των Napalm Death, αλλά να κάνω και το δικό μου κομμάτι, με τους Brave the Cold. Μου είπε να ακολουθήσω την μουσική μου και να το αφήσω να συμβεί. Οπότε, λίγο καιρό μετά, επέστρεψα στη δουλειά. Ξεκίνησα να προβάρω με τον Dirk (Verbeuren, ντράμερ στους Brave The Cold, Megadeth, Cadaver μεταξύ άλλων) και έπειτα πήγα να ετοιμάσω τον δίσκο των Napalm Death.

Χαίρομαι που είχα εξασκηθεί εκ νέου στην κιθάρα. Έπαιζα γενικά, αλλά όχι αρκετά. Ευτυχώς ήμουν σε φόρμα για τον δίσκο των Napalm Death, κάτι θετικό, γιατί απαιτούσε μεγαλύτερες αντοχές και αφοσίωση από ότι οι Brave The Cold, που βασίζονται περισσότερο στα φωνητικά».

Ο νέος δίσκος των Brave The Cold, "Scarcity", κυκλοφόρησε την Παρασκευή μέσω της Mission Two Entertainment.

O Mark "Barney" Greenway, frontman των Napalm Death είχε μιλήσει παλαιότερα σε συνέντευξή του στο TotalRock Radio, για το ζήτημα της συμμετοχής του Harris. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει πως ο Harris εξαιτίας των συνθηκών αναγκάστηκε να απέχει, αλλά δεν έπαψε να αποτελεί στιγμή μέλος της μπάντας. Μάλιστα, είχε αναφέρει πως χωρίς να ήξερε πως θα εξελιχθεί στο μέλλον η συνεργασία τους, σε εκείνο το σημείο ο Harris είχε ήδη συμμετάσχει στην ηχογράφηση του διαδόχου του "Apex Predator - Easy Meat".

  • SHARE
  • TWEET