Νέος δίσκος από τους Napalm Death

Ακόμη μια ιδιαίτερη θεματική και εξώφυλλο από την ιστορική grindcore μπάντα

09/07/2020 @ 10:25

Τον διάδοχο του "Apex Predator – Easy Meat" του 2015 ανακοίνωσε η ιστορική grindcore μπάντα.

Το "Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου από την Century Media.

Ο frontman της μπάντας, Mark "Barney" Greenway, εξήγησε τον ιδιαίτερο τίτλο του νέο πονήματος της μπάντας αναφέροντας:

«Όταν άρχισα να σκέφτομαι την στιχουργική κατεύθυνση του δίσκου, μου είχε κολλήσει στο μυαλό η φράση «οι άλλοι». Την εποχή αυτή, μπορούσε να δει κανείς έναν αυξανόμενο φόβο και παραλογισμό να καλλιεργείται προς οτιδήποτε ξένο, από πρόσφυγες μέχρι άτομα ρευστής σεξουαλικότητας . Αυτός ο φόβος έπαιρνε μια ανταγωνιστική μορφή που συχνά συνοδευόταν από βία. Δεν ήταν όλες οι αντιδράσεις βίαιες βέβαια, αλλά ακόμη και μια βασική έλλειψη κατανόησης μπορεί να γίνει τοξική.

Δεν είναι νέο αυτό το φαινόμενο, έχει επαναληφθεί αρκετές φορές στην ιστορία, από επιθετικούς ανθρώπους σε συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους, οπότε θεώρησα πως το φυσικό αντίδοτο θα ήταν να προωθήσω μια αίσθηση ανθρωπιάς και ενότητας στιχουργικά, προς όλους».

Σχετικά με το ιδιαίτερο εξώφυλλο, ο Greenway εξήγησε τους συμβολισμούς λέγοντας πως:

«Ένα λευκό περιστέρι βρίσκεται στο κέντρο, κοινώς διαδεδομένο σύμβολο της ειρήνης και της συνεργασίας. Το περιστέρι έχει υποστεί βία από ένα αποστειρωμένο χέρι, και είναι γεμάτο αίματα στις τελευταίες του στιγμές. Όμως, μέσα στην βία μπορείτε να δείτε το σύμβολο της ισότητας (σ.σ. Equality) να σχηματίζεται από τα αίματα στο στήθος του περιστεριού. Αυτό, οπτικά υποδεικνύει πως η ισότητα υπερνικά στο τέλος.

Ένα θετικό στοιχείο μεταξύ τόσων αρνητικών, που όπως και ο τίτλος, είναι ελαφρώς οξύμωρα. Η αποθέωση της ανθρωπότητας ακόμη και στα σαγόνια της αρνητικότητας».

Οι Napalm Death συνεργάστηκαν εκ νέου με τον παραγωγό Russ Russell, ενώ το εξώφυλλο είναι μια δημιουργία του Frode Sylthe.

Το πρώτο single θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιουλίου, ενώ ο δίσκος δεν θα περιλαμβάνει το πρόσφατο "Logic Ravaged By Brute Force" που κυκλοφόρησε η μπάντα.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το tracklist και το εξώφυλλο του "Throes Of Joy In The Jaws Of Negativity":

01. Fuck The Factoid
02. Backlash Just Because
03. That Curse Of Being In Thrall
04. Contagion
05. Joie De Ne Pas Vivre
06. Invigorating Clutch
07. Zero Gravitas Chamber
08. Fluxing Of The Muscle
09. Amoral
10. Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
11. Acting In Gouged Faith
12. A Bellyful Of Salt And Spleen

  • SHARE
  • TWEET