Οι Leprous αποκαλύπτουν το νέο τους άλμπουμ

Όλες οι πληροφορίες για τον διάδοχο του "Pitfalls"

09/06/2021 @ 18:02

Οι Leprous ανακοίνωσαν την άφιξη του νέου τους δίσκου.

Ο διάδοχος του εξαιρετικού προ διετίας "Pitfalls", θα ονομάζεται "Aphelion" και θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου μέσω της Inside Out Music.

Το νέο άλμπουμ, ηχογραφήθηκε το περασμένο έτος σε τρία διαφορετικά στούντιο, με τη μείξη να αναλαμβάνει ο Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves, κλπ) και το mastering o Robin Schmidt (The 1975, Placebo, The Gaslight Anthem) ενώ το εξώφυλλο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, είναι μια δημιουργία της Elena Sigida, βασισμένο σε φωτογραφική λήψη του Øystein Aspelund.

Σχολιάζοντας το επόμενο δισκογραφικό βήμα του progressive συγκροτήματος, ο frontman, Einar Solberg, ανέφερε:

«Δεν είχαμε κάποιο πλάνο για νέο δίσκο, αλλά μετά εμφανίστηκε ο Covid. Το "Aphelion" είναι ένα διαφορετικό άλμπουμ. Είναι διαισθητικό και αυθόρμητο. Πειραματιστήκαμε με πολλές διαφορετικές μεθόδους γραφής, και εξερευνήσαμε νέες μεθόδους εργασίας. Δεν υπήρχε χώρος για υπερανάλυση, παθιασμένη τελειομανία ή προσεκτικά σχεδιασμένα τραγούδια. Αυτό θεωρώ πως είναι και ένα από τα πιο δυνατά σημεία του δίσκου. Έχει μια αίσθηση ζωντάνιας, ελευθερίας και δεν είναι τόσο υπολογισμένο.

Το αφήλιο είναι το σημείο στην τροχιά ενός αντικειμένου, όπου απέχει τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τον Ήλιο, και διαθέτει μια συμβολική ερμηνεία την οποία θα αφήσω σε εσάς για να εντοπίσετε».

Οι προπαραγγελίες του δίσκου θα ξεκινήσουν στις 25 Ιουνίου, ημερομηνία που θα αποκαλυφθεί και το πρώτο single του "Aphelion".

Υπενθυμίζεται πως οι Leprous κυκλοφόρησαν πέρσυ το single "Castaway Angels" ενώ το "Pitfalls" περιλαμβάνεται τόσο στα 30 καλύτερα άλμπουμ του 2019, όσο και στα 100 metal άλμπουμ της προηγούμενης δεκαετίας, όπως αναδείχθηκαν από το Rocking.gr.

Δείτε επίσης:

Το αναπόφευκτο της συνέπειας και της προόδου

  • SHARE
  • TWEET