Ακούστε την extreme metal διασκευή στο "Smooth" του Santana από τον frontman των Khemmis

O Ben Hutcherson μετατρέπει το διάσημο hit σε ένα funeral death/doom metal έπος

09/11/2020 @ 12:07

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Ben Hutcherson (Khemmis, Glacial Tomb), αποκάλυψε πριν λίγες μέρες μια ιδιαίτερη διασκευή του στο διάσημο hit του Santana από το 1999, "Smooth".

Υπό το ψευδώνυμο Opus Santanas, ο καλλιτέχνης μετέτρεψε το κομμάτι σε ένα, σχεδόν αγνώριστο, funeral death/doom έπος, το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Το Opus Santanas, θα είναι από εδώ και στο εξής ο τίτλος του project του Hutcherson στο οποίο θα μετατρέπει διάσημα '90s hits σε extreme metal τραγούδια και το οποίο μπορείτε να στηρίξετε μέσω Patreon.

Σχολιάζοντας την κίνησή του αυτή, ο frontman των Khemmis δήλωσε:

«Φιλόσοφοι και πνευματικοί αναζητητές από όλον τον κόσμο έχουν για καιρό ταλαιπωρηθεί με το εξής ερώτημα: Πως θα ηχούσε το "Smooth" των Carlos Santana και Rob Thomas ως ένα funeral death/doom κομμάτι; Ιδού η απάντηση.

Γιατί τα '90s θα ρωτάει κανείς. Το όλο πράγμα ξεκίνησε από τον Glen Fricker που διευθύνει τα Spectre Sound Studios. Διεξάγει αυτόν τον ετήσιο διαγωνισμό, που αγνοούσα μέχρι φέτος, όπου ορίζει μερικές παραμέτρους και ζητά να επιλέξουμε ένα διάσημο τραγούδι ανεξαρτήτως είδους και δεκαετίας και να το μετατρέψουμε σε ένα καλό metal κομμάτι.

Φέτος, η θεματική είναι τραγούδια από τα '90s. Φυσικά το τραγούδι δεν μπορούσε να ήταν metal. Γεννήθηκα το '85 οπότε ευτυχώς δεν είμαι νοσταλγός της δεκαετίας. Οποιοσδήποτε νοσταλγεί την εφηβική του ηλικία θεωρώ πως πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του λίγο.

Ακούμε συχνά ως μέταλ μουσικοί την κριτική πως δεν μπορούμε να πιάσουμε μια κιθάρα και να γράψουμε ένα pop τραγούδι. Όχι, φυσικά και δεν μπορούμε, γιατί αν μπορούσαμε θα ήμασταν εκατομμυριούχοι. Βέβαια, πολλές από τις μπάντες στο metal δεν διαθέτουν κρυφούς συνθέτες (σ.σ. "ghostwriters"), δεν είχαν κλασική μουσική εκπαίδευση, είχαν όμως αυτό το κάτι!»

Υπενθυμίζουμε πως οι Khemmis είχαν διασκευάσει πριν λίγους μήνες το "Down In A Hole" των Alice In Chains στα πλαίσια συλλογής διασκευών στο "Dirt", ενώ κυκλοφόρησαν φέτος και το "Doomed Heavy Metal" EP, στο οποίο περιλαμβάνεται μια διασκευή στο "Rainbow In The Dark" των Dio.

O τελευταίος, εξαιρετικός δίσκος της μπάντας, "Desolation", κυκλοφόρησε το 2018.

  • SHARE
  • TWEET