Στην Washington κρατείται πλέον ο Jon Schaffer

Η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί

21/03/2021 @ 13:24

O Jon Schaffer βρέθηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή την περασμένη Παρασκευή, έχοντας πλέον μεταφερθεί από την Indiana που αποτελεί μόνιμο τόπο κατοικίας του, στην πρωτεύουσα Washington.

Αντιμέτωπος με έξι ομοσπονδιακά αδικήματα που συνδέονται με την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση, καθώς δεν δόθηκε εγγύηση.

Σύμφωνα με πηγές, ο δικαστής Zia Faruqui έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προηγούμενη δήλωση του Schaffer «εάν κάποιος θέλει να φέρει βία, νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί από εμάς εδώ που είναι έτοιμοι για αυτήν».

Εν αναμονή πλέον της δίκης, ο συνήγορός του Marc Victor υποστηρίζει πως δεν στοιχειοθετείται απειλή για την κοινωνία και κατέθεσε αίτημα για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Υποστηρίζεται επίσης ότι δεν υπάρχει ιστορικό χρήσης ουσιών, ψυχικής ασθένειας και προηγούμενης καταδίκης, καθώς και ότι το σπρέι που έφερε δεν χρησιμοποιήθηκε και προοριζόταν μόνο για αυτοάμυνα.

Aναφέρεται τέλος ότι ο κιθαρίστας των Iced Earth παρασύρθηκε από τις τοποθετήσεις του Donald Trump, αλλά και ότι αποχώρησε από το Καπιτώλιο 60 δευτερόλεπτα μετά την εισβολή, χωρίς να έχει προβεί σε καμία άλλη πράξη βίας.

Στις τάξεις του συγκροτήματος, μετά τις αποχωρήσεις των Stu Block και Luke Appleton, αλλά του Jake Dreyer που πλέον έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στους Witherfall, μόνο ο ντράμερ Brent Smedley δεν έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του.

  • SHARE
  • TWEET