Δεύτερος δίσκος από τους Jazz Sabbath

Το επανενωμένο σχήμα επιστρέφει δισκογραφικά δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του χαμένου του ντεμπούτου

31/01/2022 @ 13:05

Πριν δύο χρόνια, οι Jazz Sabbath αποκάλυψαν το ομότιτλο ντεμπούτο τους, το οποίο όπως ισχυρίζονται επρόκειτο να κυκλοφορήσει το 1968, αλλά τα προβλήματα υγείας του ιδρυτικού μέλους  Milton Keanes ώθησαν την δισκογραφική τους στην αναβολή του.

Η ανεύρεση του αυθεντικού υλικού και η κυκλοφορία του μετά από μισό αιώνα, όπως υπογραμμίζουν, τους επέτρεψε να αποδείξουν πως μια μπάντα με βολικά παραπλήσιο όνομα από το Birmingham, που το 1970 είχε ήδη κυκλοφορήσει δύο δίσκους, με αποτέλεσμα την ματαίωση της κυκλοφορίας του ντεμπούτου των Jazz Sabbath, στην πραγματικότητα είχε διασκευάσει σε metal ύφος τις συνθέσεις τους.

Πλέον, το jazz σχήμα, έπειτα από την επανένωσή του, επέστρεψε στο στούντιο για να ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του δεύτερου δίσκου του, ονόματι "Jazz Sabbath Vol.2", οι οποίες είχαν ξεκινήσει το 1969 αλλά διακόπηκαν εξαιτίας προβλημάτων νομικής φύσεως μεταξύ του σχήματος και ενός session μουσικού.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το ιδιαίτερο project του σπουδαίου και πολυπράγμονα Alan Wakeman, μουσικού που έχει συνεργασθεί τόσο με τους Black Sabbath όσο και με τον Ozzy Osbourne, επιστρέφει με τον δεύτερο δίσκο jazz διασκευών στο θρυλικό βρετανικό συγκρότημα.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα μέσα από την κυκλοφορία, και συγκεκριμένα την απόδοση του εμβληματικού "Black Sabbath", την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Παρακάτω, παρατίθενται το εξώφυλλο και το tracklist του "Jazz Sabbath Vol.2".

"Paranoid"
"Snowblind"
"Behind the Wall of Sleep"
"Sabbra Cadabra"
"Symptom of the Universe"
"N.I.B."
"Black Sabbath"

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη Jazz Sabbath στον Χρήστο Καραδημήτρη: «Κάποιοι παίρνουν τους εαυτούς τους υπερβολικά σοβαρά»

  • SHARE
  • TWEET