Οι Jazz Sabbath «ξεσκεπάζουν» τους Black Sabbath

Κυκλοφορούν το χαμένο ντεμπούτο τους 50 χρόνια μετά

30/03/2020 @ 11:48

Το μακρινό 1968 οι Jazz Sabbath ήταν έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, όταν το ιδρυτικό μέλος τους, Milton Keanes, υπέστη ανακοπή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η δισκογραφική εταιρία των Jazz Sabbath αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει τον δίσκο, με τον ηγέτη της μπάντας να βρισκεται στο νοσοκομείο. Όταν η κατάσταση της υγείας του τελευταίου βελτιώθηκε και πήρε εξιτήριο, το Σεπτέμβριο του 1970, συνειδητοποίησε ότι μια μπάντα με το βολικό όνομα Black Sabbath είχε βγάλει ήδη δύο δίσκους με metal εκδοχές των κομματιών του.

Εκεί φαινόταν ότι θα τελείωνε η ιστορία των Jazz Sabbath, αλλά η τύχη χαμογέλασε στον Keanes, αφού σχεδόν μετά απο 50 χρόνια βρέθηκε το αυθεντικό υλικό του πρώτου τους δίσκου.

Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στον Milton Keanes να αποδείξει ότι οι Black Sabbath, η heavy metal μπάντα που του έκλεψε το όνομα και τη μουσική, δεν είναι παρά τσαρλατανοι.

Αυτή την πολύ ευφάνταση ιστορία σκαρφίστηκε ο πρώην μουσικός των Black Sabbath και Ozzy, Adam Wakeman, για να προωθήσει την συλλογή του με jazz διασκευές σε κομμάτια των Sabbath.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου, ενώ εδώ βλέπετε ένα μικρό ντοκιμαντέρ για τη μπάντα και ακούτε το "Iron Man" σε jazz εκτέλεση. 

Δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του δίσκου παρακάτω.

jazz-sabbath-album-cover

1. Fairies Wear Boots
2. Evil Woman
3. Rat Salad
4. Iron Man 
5. Hand Of Doom
6. Changes
7. Children Of The Grave

  • SHARE
  • TWEET