Στην κορυφή του Billboard οι Gojira με το "Fortitude"

Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση στην ιστορία της μπάντας

12/05/2021 @ 12:47

Ο εξαιρετικός νέος δίσκος των Gojira, "Fortitude", κυκλοφόρησε πριν δύο εβδομάδες και πέραν της αποδοχής που βρήκε στις τάξεις των οπαδών της μπάντας, σημείωσε και την μεγαλύτερη εμπορική διάκριση της μπάντας στα αμερικανικά charts έως τώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που παρείχε ο όμιλος, ο έβδομος δίσκος των Γάλλων έκανε ντεμπούτο στη δωδέκατη θέση του Billboard Top 200, ξεπερνώντας τον προκάτοχό του, "Magma", που είχε βρεθεί στην 24η.

Επιπρόσθετα, το "Fortitude" κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας Top Album Sales, καθώς ξεπέρασε τις πωλήσεις 24.000 φυσικών αντιτύπων, χωρίς να προσμετρώνται οι αναπαραγωγές του δίσκου μέσω streaming υπηρεσιών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το νέο άλμπουμ της μπάντας βρέθηκε επίσης στην πρώτη θέση των κατηγοριών Hard Rock Albums και Top Rock Albums.

Ένα μέτρο σύγκρισης της επίδοσης του "Fortitude", είναι το γεγονός πως ο DJ Khaled, που βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Top 200, σε επίπεδο καθαρών πωλήσεων μόλις που ξεπερνάει τα 15.000 αντίτυπα.

Όσον αφορά τα charts της χώρας τους, οι Γάλλοι σημείωσαν και εκεί την υψηλότερη επίδοση στην ιστορία τους, φτάνοντας στο No.2, ενώ στην δεκάδα βρέθηκαν και σε χώρες όπως η Αυστραλία, Νορβηγία, Σουηδία, ΦΙνλανδία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

  • SHARE
  • TWEET