Ozzy Osbourne: «Όταν ο Eddie Van Halen μου ζήτησε να τραγουδήσω στη μπάντα του»

Ο θρυλικός frontman αποκάλυψε μια ιδιαίτερη ανάμνησή του από τον πρόσφατα εκλιπόντα κιθαρίστα

26/10/2020 @ 11:11

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Ozzy Speaks" στο SiriusXM, o Ozzy Osbourne προχώρησε σε μια αποκάλυψη, όταν ανακάλεσε στη μνήμη του από τον πρόσφατα εκλιπόντα Eddie Van Halen.

Συγκεκριμένα, ο θρυλικός frontman ανέφερε:

«Θυμάμαι μου τηλεφώνησε μια φορά, και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να τραγουδήσω στη μπάντα του».

Ο Ozzy, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το πότε έλαβε χώρα αυτό το περιστατικό, δήλωσε:

«Ήταν αρκετά μετά από την αποχώρηση του Sammy (Hagar). Βέβαια, νομίζω πως ήταν ελαφρώς μεθυσμένος. Δεν έχουμε όλοι πάρει τηλέφωνο στις τέσσερις το πρωί κάποιον επειδή νομίζαμε πως είχαμε μια καλή ιδέα;»

Υπενθυμίζουμε πως o Sammy Hagar αποχώρησε από τους Van Halen το 1996, ενώ το 1978, έπειτα από την κυκλοφορία του κλασικού ντεμπούτου τους, οι Van Halen περιόδευσαν με τους Black Sabbath, ανοίγοντας τις συναυλίες τους.

Ο Ozzy ανακάλεσε αυτή την περιοδεία και σχολίασε:

«Νόμιζες πως τα είχες δει όλα, και από το πουθενά, κάποιος εμφανίζεται με έναν τόσο επαναστατικό τρόπο παιξίματος κιθάρας. 'Εβλεπες τον Eddie να παίζει και ένιωθες πως τα χέρια του θα μετατραπούν σε αράχνες. Το έκανε πάντα να μοιάζει τόσο εύκολο».

Παλαιότερα, ο Don Airey, γνωστός ως πληκτράς του Ozzy, είχε αναφερθεί στην συγκεκριμένη περιοδεία και την αίσθηση που είχαν προκαλέσει οι Van Halen στον τραγουδιστή:

«Οι Sabbath είχαν περιοδεύσει προηγουμένως με τους Kiss και τον είχε ενοχλήσει αρκετά επειδή οι Kiss ήταν πολύ καλοί. Μετά το τέλος της περιοδείας ο Ozzy είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως την επόμενη φορά θα πάρουμε μια μπάντα από τα bar του Los Angeles, δεν το ξανακάνουμε αυτό.

Οι Van Halen όμως δεν ήταν μια απλή μπάντα, κάτι που είχε σοκάρει τον Ozzy. Ήταν στην πρώτη συναυλία της περιοδείας και τους είδε να παίζουν το "Eruption". Όπως μου ανέφερε ο Ozzy, οι Sabbath πήγαν στα καμαρίνια τους, κάθισαν και αναφώνησαν πως ήταν εκπληκτικό. Έμειναν εκεί μέχρι να τελειώσει η εμφάνιση των Van Halen και ήταν πολύ εντυπωσιασμένοι για να μιλήσουν».

Δείτε επίσης:

Οι Kiss σχολιάζουν την εποχή που ο Eddie Van Halen ήθελε να γίνει μέλος τους

«A Buyer's Guide»: Van Halen

Η rock και metal κοινότητα για τον θάνατο του Eddie Van Halen

O Jack White αποτίει φόρο τιμής στον Eddie Van Halen στο SNL

Myles Kennedy: «Οι Eddie Van Halen και Jimmy Page ήταν ο λόγος που έμαθα κιθάρα»

O David Crosby διευκρινίζει την άποψή του σχετικά με τον Eddie Van Halen

  • SHARE
  • TWEET