O James LaBrie απέρριψε τους Iron Maiden

O τραγουδιστής των Dream Theater εξήγησε τους λόγους που είχε αρνηθεί την πρόταση του Rod Smallwood

22/10/2021 @ 15:32

Σε συνέντευξή του στο podcast "The Metal Voice", o James LaBrie, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Dream Theater, "A View From The Top Of The World", έφερε στη δημοσιότητα μεταξύ άλλων μια άκρως ενδιαφέρουσα προ εικοσαετίας ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος τραγουδιστής ερωτήθηκε για το εάν βρέθηκε ποτέ κοντά στο να αναλάβει το μικρόφωνο στους Iron Maiden, την εποχή που ο Bruce Dickinson είχε μόλις αποχωρήσει από το συγκρότημα.

Ο LaBrie, εξήγησε πως όχι απλώς του είχε γίνει πρόταση για μια audition από τον manager του σχήματος, Rod Smallwood, αλλά την είχε αρνηθεί, εξηγώντας στην πορεία το σκεπτικό:

«Ναι, φυσικά και υπήρχε συζήτηση για το ενδεχόμενο να γινόμουν ο νέος τραγουδιστής των Iron Maiden. Φυσικά. Εκείνη την εποχή υποτίθεται πως επρόκειτο να μας αναλάβει το management των Iron Maiden. Οπότε, τότε, ο Rod Smallwood, ενώ παίζαμε darts, γύρισε και με ρώτησε τι θα έλεγα εάν...

Πρέπει όμως να θυμόμαστε πως ήταν μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση. Oι Dream Theater μόλις είχαμε ηχογραφήσει το "Images And Words", αναζητούσαμε management, προσπαθούσαμε να οργανώσουμε μια περιοδεία. Θυμάμαι τότε, πως ήμασταν όλοι στον ίδιο χώρο και πάμε με τον Rod στην άκρη, και μου λέει θα ήθελα να σου αναφέρω κάτι.

Είχε τότε μαζί του και τον συνεργάτη του, τον Merck, και οι δυο τους με ρώτησαν τι θα έλεγα στην ιδέα να γίνω ο νέος τραγουδιστής των Iron Maiden. Εγώ τους απάντησα απορημένος πως δεν κατάλαβα τι συζητούσαμε, νόμιζα πως ήμασταν όλοι μαζί για το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε επαγγελματικά μαζί τους ως Dream Theater και όχι για να ακούσω μια τέτοια πρόταση. Είχα μπερδευτεί, ήταν μια πολύ περίεργη κατάσταση. Είχαμε μόλις ηχογραφήσει νέο δίσκο. Μπορείς να το φανταστείς;

Όπως και να έχει, απάντησα αρνητικά. Σε καμία περίπτωση. Τους είπα πως θα τους εξηγούσα και τους λόγους που αρνήθηκα. Με ρώτησαν ποιοί είναι αυτοί και είπα λιτά, οι Dream Theater, αυτό είναι όλο.

Εάν όμως θα έπρεπε να επεκταθώ, τότε ίσχυε το εξής. Ήμουν 22 ετών όταν τραγουδούσα για μια μπάντα ονόματι "Coney Hatch" για ένα χρόνο. Είχα πάει ως αντικαταστάτης του προηγούμενου τραγουδιστή, ονόματι Carl Dixon. Ένιωθα σαν ένα υπερτιμημένο jukebox. Μπορούσα να τραγουδήσω το υλικό τους αλλά ποτέ δεν το ένιωσα ως δικό μου. Δεν ήταν δική μου δημιουργία, δεν με αντιπροσώπευε. 

Εγώ και ο Bruce τρέφουμε αμοιβαίο σεβασμό. Έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές. Θυμάμαι να σκέφτομαι τότε πως δεν πρόκειται να βγαίνω κάθε βράδυ στη σκηνή και να τραγουδάω για τους Iron Maiden, όσο σπουδαίοι, και αυτοί και ο Bruce, να είναι. Όχι, ευχαριστώ.

Οπότε η πρόταση για μια audition ήρθε και απορρίφθηκε αμέσως. Μου απάντησαν με σεβασμό πως δεν υπάρχει πρόβλημα, το καταλαβαίνουν. Και προχωρήσαμε».

  • SHARE
  • TWEET