H Adele ώθησε το Spotify να απενεργοποιήσει το αυτόματο shuffle στους δίσκους

«Η τέχνη μας αφηγείται μια ιστορία, και οι ιστορίες μας οφείλουν να ακουστούν όπως εμείς σκοπεύουμε να τις πούμε»

22/11/2021 @ 12:03

Η Adele επέστρεψε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου της άλμπουμ, "30".

Υπενθυμίζεται πως ο διάδοχος του "25" του 2015, αποκαλύφθηκε με το πρώτο single, το "Easy On Me", να καταρρίπτει το ρεκόρ των ημερήσιων streams στο Spotify.

Επιπρόσθετα, η κυκλοφορία σε φυσική μορφή του "30", επέφερε καθυστερήσεις στην παγκόσμια παραγωγή βινυλίων, άλλη μια απόδειξη του καλλιτεχνικού εκτοπίσματος της ερμηνεύτριας.

Πλέον, όπως επιβεβαίωσε και η ίδια μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η κορυφαία μουσικός ώθησε μόνη της την πλατφόρμα του Spotify να απενεργοποιήσει την προεπιλεγμένη δυνατότητα της τυχαίας αναπαραγωγής ("auto-shuffle") στους δίσκους.

Συγκεκριμένα, η Adele ήταν ιδιαίτερα κατηγορηματική:

«Αυτή ήταν η μόνη μου απαίτηση από την όλο και εξελισσόμενη βιομηχανία. Δεν δημιουργούμε δίσκους με τόση αφοσίωση, φροντίζοντας ιδιαίτερα για το tracklist τους δίχως λόγο. Η τέχνη μας αφηγείται μια ιστορία, και οι ιστορίες μας οφείλουν να ακουστούν όπως εμείς σκοπεύουμε να τις πούμε. Σε ευχαριστώ Spotify που άκουσες.»

Διευκρινίζεται πως η δυνατότητα απενεργοποιήθηκε μόνο για τους επί πληρωμή χρήστες, οι οποίοι παρ' όλα αυτά, μπορούν να την ενεργοποιήσουν εκ νέου, εάν το επιθυμούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 η Adele διέθεσε το "25" στις ψηφιακές πλατφόρμες με καθυστέρηση 6 μηνών από την κυκλοφορία του.

  • SHARE
  • TWEET