Τρία ρεκόρ Γκίνες κατέρριψε η Kate Bush με το "Running Up That Hill"

Η σαρωτική επιστροφή του single στα charts αποδεικνύεται ιστορική

01/07/2022 @ 15:05

H Kate Bush είναι και επίσημα κάτοχος τριών ρεκόρ Γκίνες, ως αποτέλεσμα της αναγέννησης που βιώνει το εμβληματικό της hit, "Running Up That Hill".

To τραγούδι, που περιλαμβάνεται στο κλασικό "Hounds Of Love" του 1985, νωρίτερα μες τον μήνα σκαρφάλωσε στην κορυφή των βρετανικών charts, χάρη στην χρήση του στη νέα σεζόν του "Stranger Things", γεγονός που οδήγησε την καλλιτέχνιδα σε σπάνια δήλωση.

Το τραγούδι κατά την αρχική του κυκλοφορία, πριν από 37 χρόνια, έφτασε μέχρι την τρίτη θέση των charts, ενώ ξαναεμφανίστηκε στο προσκήνιο εξαιτίας της χρήσης του στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Πλέον, το Guiness World Records επιβεβαιώνει πως η Kate Bush κατέρριψε τα εξής ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο: Γηραιότερη καλλιτέχνιδα που φτάνει στην πρώτη θέση των charts, μεγαλύτερη χρονική διάρκεια για ένα κομμάτι να πιάσει κορυφή από την αρχική του κυκλοφορία, καθώς και το μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα σε δύο πρωτιές για έναν μουσικό.

Η Cher, που κατείχε μέχρι πρότινος το πρώτο ρεκόρ, χάρη στο τραγούδι της "Believe" το 1998, όταν ήταν 52 ετών με ανάρτησή της στο Twitter συνεχάρη τη Bush, επισημαίνοντας πως τα ρεκόρ είναι για να σπάνε.

Όσον αφορά τον δεύτερο τίτλο, το "Running Up That Hill" χρειάστηκε 36 χρόνια και 310 ημέρες από την κυκλοφορία του για να βρεθεί στην κορυφή, εκθρονίζοντας το "Last Christmas" των Wham! από το 1984, που είχε χρειαστεί 36 χρόνια και 23 ημέρες.

Τέλος, το single, που μπορείτε να ακούσετε ξανά συνοδεία της χαρακτηριστικής σκηνής που εμφανίστηκε στο "Stranger Things", είναι το πρώτο no.1 single της Bush έπειτα από το "Wuthering Heights" του 1978, ξεπερνώντας τον Tom Jones ["Green, Green Grass Of Home" (1967) - "Barry Islands In The Stream" (2009)].

Σε σχετικά νέα, το Spotify, εμπνευσμένο από το τραγούδι και τη σκηνή, παρέχει στους χρήστες μια εξατομικευμένη playlist για να γλιτώσουν από το "Upside Down", την οποία μπορείτε να αναζητήσετε εδώ. Το δεύτερο μέρος της τέταρτης σεζόν του "Stranger Things" είναι από σήμερα διαθέσιμο στο Netflix.

  • SHARE
  • TWEET