Οι U2 επισκέπτονται τον τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

Bono: «Τις συναυλίες δεν τις ματαιώσαμε εμείς. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να επιστρέψουμε στο Παρίσι»

15/11/2015 @ 16:07
Οι U2 ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν στην Bercy Arena του Παρισιού, το Σάββατο και την Κυριακή, και βρίσκονταν στις πρόβες εντός του χώρου όταν ξέσπασε η τρομοκρατική επίθεση στην συναυλία των Eagles Of Death Metal, στην αίθουσα συναυλιών Bataclan, που βρίσκεται λιγότερο από τρία μίλια μακριά.

«Το μέρος το κλείδωσαν αρκετά γρήγορα και πήραμε την ομάδα μας και τα μέλη της μπάντας με ασφάλεια έξω», είπε ο Bono σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα το πρωί στον σταθμό RTÉ 2FM. «Πήγαμε στην πίσω πόρτα του ξενοδοχείου. Όλοι μαζευτήκαμε και παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση όπως όλοι οι άλλοι με δυσπιστία ό, τι συνέβαινε. Είμαστε όλοι ασφαλείς...»

«Πραγματικά, οι πρώτες σκέψεις μας σε αυτό το σημείο είναι με τους οπαδούς των Eagles Of Death Metal, και, αν το σκεφτείτε, η πλειονότητα των θυμάτων χθες βράδυ είναι μουσικόφιλοι. Αυτό είναι το πρώτο άμεσο χτύπημα στην μουσική που έχουμε σε αυτόν τον όπως λέγεται πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Είναι πολύ ανησυχητικό. Αυτός είναι ο κόσμος μας. Θα μπορούσε να ήμουν εγώ σε μια συναυλία, εσύ σε μια συναυλία στο συγκεκριμένο venue. Είναι μια πολύ αναγνωρίσιμη κατάσταση και για σας και για μένα. Η εν ψυχρώ αυτή σφαγή είναι πολύ ανησυχητική και αυτό είναι που δεν μπορεί να βγει απ’ το μυαλό μου.»

Οι προγραμματισμένες συναυλίες της μπάντας αυτό το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι ακυρώθηκαν στον απόηχο της τραγωδίας. «Δεν τις ματαιώσαμε εμείς. Ακυρώθηκαν, ειλικρινώς, και κατανοώ απόλυτα το γιατί», είπε ο Bono.

«Νομίζω ότι η μουσική είναι πολύ σημαντική. Νομίζω ότι οι U2 έχουν ένα ρολό να παίξουν, και δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να επιστρέψουμε πίσω στο Παρίσι και να παίξουμε. Και αυτό είναι που νιώθω από τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους fans είναι πως αυτοί οι ανθρώπους δεν θα καθορίσουν το πρόγραμμά μας, τη ζωή μας αντί για εμάς. Θυμάμαι ότι οι U2 ήταν το πρώτο μεγάλο act πίσω στη Νέα Υόρκη μετά την 9/11. Παίξαμε στο Madison Square Garden, και η αίσθηση ήταν απλά απίστευτη, και ήταν μόνο η αίσθηση ότι αυτοί είμαστε, δεν μπορείτε να μας αλλάξετε. Δεν θα μας μετατρέψετε σε haters ή δεν θα μας αλλάξετε τον τρόπο που έχουν διαλέξει να ζούμε. Αυτή ήταν η αίσθηση του Madison Square Garden τότε, κι ελπίζω ότι θα είναι η αίσθηση στο Bercy όταν γυρίσουμε εκεί.»

Το συγκρότημα επισκέφθηκε το Bataclan σήμερα και υπέβαλε τα σέβη του, αφήνοντας λίγα λουλούδια στο πεζοδρόμιο έξω από τον τόπο της πιο αιματηρής από τις επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη.
  • SHARE
  • TWEET