Οι Clutch επιστρέφουν στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Ακόμη μια διπλή εμφάνιση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους Αμερικανούς

26/02/2014 @ 11:45
H Venerate Industries και η Fuzz Productions παρουσιάζουν τους Clutch, την Τρίτη 24 Ιουνίου στην Ιερά Οδό (Αθήνα) και την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη).

Το σπουδαίο rock 'n' roll συγκρότημα από το Maryland των ΗΠΑ, επιστρέφει στην Ελλάδα γιορτάζοντας τη συμπλήρωση δέκα ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού τους άλμπουμ, "Blast Tyrant"!

Οι τρεις προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας υπήρξαν πραγματικά δυναμιτιστικές και εκτόξευσαν τη δημοτικότητα της μπάντας που πλέον αποτελεί συνώνυμο της αυθεντικής rock 'n' roll έκφρασης, για ένα ευρύτερο φάσμα μουσικόφιλων, από τα blues μέχρι το stoner.

Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Big Nose Attack και Black Hat Bones (Αθήνα) και Hidden in the Basement και Jaw Bones (Θεσσαλονίκη)!

Τα εισιτήρια για τη συναυλία των Clutch στο Fuzz Live Music Club, την Τρίτη 24 Ιουνίου, εξαντλήθηκαν. Λόγω μεγάλης ζήτησης, η συναυλία μεταφέρεται στον χώρο "Ιερά Οδός" (Ιερά Οδός 18-20, Γκάζι / τηλ. 210-3428272).

Όσα εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί φυσικά ισχύουν κανονικά, ενώ η διάθεσή τους συνεχίζεται, προς 25 ευρώ, τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός και το www.viva.gr.

Clutch + Opening Act

Τρίτη 24/06/14, Ιερά Οδός (Αθήνα)

Opening acts: Big Nose Attack + Black Hat Bones

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Η προπώληση ξεκινά στα 20 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Η ίδια τιμή θα διατηρηθεί και στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας.

Τετάρτη 25/06/14, Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη)

Opening acts: Hidden In The Basement + Jaw Bones

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Η προπώληση ξεκινά στα 20 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Η ίδια τιμή θα διατηρηθεί και στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας.

Εισιτήρια προπωλούνται τηλεφωνικά στο 11876, τα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός και στο www.viva.gr.

Clutch
Οι Clutch σχηματίστηκαν το 1990 στο Maryland, και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 10 ολοκληρωμένα studio albums με πιο πρόσφατo το περσινό "Earth Rocker". Μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, "Transnational Speedway League", του 1993 και το ομώνυμο άλμπουμ τους δύο χρόνια αργότερα, οι Clutch άρχισαν να γράφουν την δική τους blues / rock ιστορία εισβάλοντας και σε πιο mainstream μονοπάτια. Το "Elephant Riders" του 1998 κυκλοφόρησε από την πολυεθνική Columbia Records, ενώ το "Pure Rock Fury" (2001) γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία, καθώς το single "Careful With That Mic" παίχτηκε πολύ στους τοπικούς αμερικάνικους κολεγιακούς σταθμούς.

Με έναν ήχο που συνδυάζει επιρροές από stoner, hard rock και heavy metal κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν έναν πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό πυρήνα fans. Με τον καιρό, στη μουσική τους βρήκαν εφαρμογή τα Blues αλλά και κάποιες ισχυρές δόσεις funk, κάτι που ο μουσικός κόσμος έδειξε να εκτιμάει στις μετέπειτα δουλειές τους. Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Neil Fallon είχε δηλώσει σχετικά με την εξέλιξη του ήχου τους πώς «τα τελευταία χρόνια έχουμε μια πιο βαθιά γνώση των blues - και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι πράγματι η πηγή του rock 'n' roll. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να πάει κάποιος στην πηγή για να ανακαλύψει την έμπνευση.»

Με το "Blast Tyrant" του 2004 η δημοτικότητα τους ανέβηκε στα ύψη, καθώς το "The Mob Goes Wild" έκανε μεγάλη επιτυχία στους underground rock κύκλους. Το αντίστοιχο video clip σκηνοθετήθηκε από τον Bam Margera (Viva la bam, Jackass) στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Οι Clutch έκτοτε κυκλοφόρησαν ακόμη ένα jam άλμπουμ, έναν live δίσκο, καθώς και μία συλλογή με ακυκλοφόρητο υλικό.

Το 2005, στη σύνθεση της μπάντας προστέθηκε ο οργανίστας Mick Schauer με τον οποίο κυκλοφόρησαν τα επόμενα δύο άλμπουμ τους. "Robot Hive / Exodus" και "From Beale Street To Oblivion", το οποίο χαρακτηρίστηκε από την παραγωγή του Joe Baressi (Melvins, Κyuss, Queens Of The Stone Age, Tool). H κριτική αποδοχή υπήρξε άμεση, με πολλά μεγάλα έντυπα να κάνουν λόγο για τον δίσκο της χρονιάς. Το ίδιο συνέβη και με το "Strange Cousins From The West" (2009) που έγινε instant classic και ακούστηκε παντού.

Το περσινό "Earth Rocker" έγινε απλά το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της μέχρι τώρα πορείας τους, πράγμα σπάνιο για group με πάνω από δύο δεκαετίες στις πλάτες του, φτάνοντας στο νούμερο 15 του Billboard Top 100. Ο κιθαρίστας Tim Sult δήλωσε πως «ίσως πρόκειται για το καλύτερο άλμπουμ των Clutch, μέχρι στιγμής» και ο Τύπος έδειξε να συμφωνεί: «Ξεχάστε όσα πιστεύατε για τους Clutch. To "Earth Rocker" τσαλακώνει όλες τις κατηγορίες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί όλα αυτά τα χρόνια -stoner rock, post hardcore, metal, grunge- και δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το τι πραγματικά είναι: μία διαβολεμένα καλή rock 'n' roll μπάντα!»

Όμως, εκεί που οι Clutch πραγματικά μεγαλουργούν είναι στα εκρηκτικά live show τους. Κοντά εικοσιτέσσερα χρόνια εμπειρίας δεν είναι και λίγα για μία μπάντα που σέβεται τον εαυτό της και κυρίως ζει για να διασκεδάζει το κοινό της. Ίσως οι Clutch αυτή την στιγμή να είναι μία από τις πιο αξιοπρεπείς, δυναμικές και, το σημαντικότερο απ’ όλα, αληθινές rock μπάντες που κυκλοφορούν. Είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε και εδώ και θα το ξαναζήσουμε στο απόλυτο rock 'n' roll live του καλοκαιριού που έρχεται!

pro-rock.com
facebook.com/Clutchband

OPENING ACTS:

THE BIG NOSE ATTACK (Αθήνα)

Οι Big Nose Attack είναι ένα εναλλακτικό blues/rock ντουέτο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011. Στα τρία χρόνια της μέχρι τώρα πορείας τους, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν άπειρες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία κλπ) έχοντας στα μπαγκάζια τους 2 δίσκους και το soundtrack για μια ταινία μικρού μήκους.

Τα αδέρφια “Boogieman” (κιθάρα/φωνή) και “Little Tonnie” (τύμπανα) αποτελούσαν για χρόνια τον βασικό πυρήνα του blues τρίου Down & Out, με τους οποίους “έμαθαν τα blues απ'τους καλύτερους”, έχοντας ανοίξει για ονόματα όπως οι Gary Moore, Johnny Winter, the Sonics, ZZ Top, ενώ είχαν εμφανιστεί και σε διακεκριμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αντλώντας τις επιρροές τους τόσο από τους παλιούς (RL Burnside, Junior Kimbrough, Tom Waits, Captain Beefheart) όσο κι από τους πιο σύγχρονους μουσικούς (the Black Keys, White Stripes, CW Stoneking, Seasick Steve), οι Big Nose Attack κατορθώνουν να ξεφεύγουν από τα κλασικά στερεότυπα, γκρουβάροντας τα πιο διαστρεβλωμένα / εναλλακτικά / fuzz-αριστά blues!

http://thebignoseattack.tumblr.com/
http://www.facebook.com/thebignoseattack
http://www.youtube.com/user/theBigNoseAttack
https://soundcloud.com/thebignoseattack

BLACK HAT BONES (Αθήνα)

Οι Black Hat Bones ειναι μία "high energy-heavy rock" μπάντα, η οποία προέρχεται από την πόλη της Σπάρτης. Έχοντας σαν έδρα της την Αθήνα και κύριο στόχο τις live εμφανίσεις, μετρά πλέον στο βιογραφικό της πολλές και σημαντικές συμμετοχές σε φεστιβάλ και συναυλίες στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους το πρώτο EP (“Black Hat Bones”) και single (“El-Camino”), δείχνουν πλέον έτοιμοι για το πρώτο ολοκληρωμένο τους album, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο "High Gain DevilRockers".

www.facebook.com/BlackHatBones
http://blackhatbonesband.wix.com/devilrockers
http://blackhatbones.bandcamp.com
http://soundcloud.com/black-hat-bones

HIDDEN IN THE BASEMENT (Θεσσαλονίκη)

Οι Hidden in the Basement ξεκίνησαν από τη Λάρισα και παραμένουν εκεί. Παίζουν κυρίως ένα μείγμα από heavy rock, metal και stoner. Είναι μία από τις δυνατότερες και πιο ελπιδοφόρες μπάντες της εγχώριας σκηνής η οποία ξεχωρίζει για τις έντονες ζωντανές της εμφανίσεις.

Μετά από πέντε χρόνια ασταμάτητης προετοιμασίας και συλλογής εμπειριών σε στούντιο και stages σε όλη την Ελλάδα, κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Ego” τον περασμένο χρόνο.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ξεκίνησαν συνεργασία με την Γερμανική (με έδρα στο Αμβούργο) Grey Ham Records, η οποία κυκλοφόρησε τόσο το ντεμπούτο album της μπάντας όσο και το εντυπωσιακό ψηφιακό single “Feed The Ignorant”, προωθώντας τα μέσα από το μεγάλο δίκτυο διανομής που διαθέτει κυρίως στην κεντρική Ευρώπη.

Πλέον, μετά κι από δύο δυναμιτιστικές εμφανίσεις μαζί με τους Sepultura και τους Karma To Burn στην Ελλάδα, ετοιμάζονται να περιοδεύσουν και στο εξωτερικό, δουλεύοντας παράλληλα πάνω στο δεύτερο album τους.

https://www.facebook.com/pages/Hidden-in-the-basement/193264200689930
http://www.myspace.com/hiddeninthebasement
http://www.reverbnation.com/hiddeninthebasement

JAW BONES (Θεσσαλονίκη)

Οι Jaw Bones (γνωστοί και ως JB) είναι μια μπάντα με ρίζες στον grunge / heavy rock ήχο από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2006 από τον Jelly (κιθάρα), Μιχάλη (μπάσο), Βασίλη (κιθάρα), Νίκο (τύμπανα) και Γιώργο (φωνή). Δύο χρόνια αργότερα ο Γιώργος και ο Νίκος αποχώρησαν και η μπάντα άρχισε να ψάχνει για καινούριο drummer και τραγουδιστή. Σε μικρό χρονικό διάστημα ο Γιώργος M. (τύμπανα) και ο Κόμπας (φωνή) ενσωματώθηκαν στους Jaw Bones. Μετά από αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς, ηχογράφησαν το πρώτο τους ομότιτλο EP στο “MIX Studio”, με ηχολήπτη τον Γιώργο Μπρίγκο, το καλοκαίρι του 2012.

Οι Jaw Bones έχουν παίξει με διάφορες μπάντες, όπως οι Therapy? (Ιρλανδία), Sardonis (Βέλγιο), Year Of The Goat (Σουηδία), Mahakala, Planet Of Zeus, Agnes Vein kai Hogg. Αυτή την περίοδο, προωθούν το EP τους και παράλληλα δουλεύουν για τον πρώτο τους ολoκληρωμένο δίσκο.

www.facebook.com/JawBonesTheBand

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET