Επανένωση του κλασικού line-up των Santana

28/02/2013 @ 11:49
Ο Carlos Santana σκοπεύει να επανενωθεί με τα μέλη της κλασικής περιόδου των Santana, συμπεριλαμβανομένων των  ιδρυτικών μελών των Journey, Neal Schon και Gregg Rolie.

Το line-up θα ολοκληρωθεί με τον Michael Carabello και τον Michael Shrieve και, σύμφωνα με τον Carlos Santana, το νέο άλμπουμ θα αποτελέσει ουσιαστικά τον μουσικό διάδοχο του "Santana III", το οποίο κυκλοφόρησε το 1971.

Ο κιθαρίστας αποκάλυψε τα σχέδιά του για την επανένωση του κλασικού line-up σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, δηλώνοντας πως έχει καλέσει όλα τα μέλη που συμμετείχαν στα τρία πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος, και ο μόνος που δεν είχε επιβεβαιώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο Rolie, αλλά ο Santana θεωρούσε βέβαιη τη συμμετοχή του. Όπως είπε, αυτός ο δίσκος θα είναι σαν ένα "Santana IV".

Ο μπασίστας του αρχικού συγκροτήματος, David Brown, έφυγε από τη ζωή πριν 13 χρόνια.

Ο Schon σχολίασε: «Έχω ξαναβρεθεί με τον Carlos και συζητάμε το ενδεχόμενο να κάνουμε κάτι μαζί. Τα είπαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα - ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί, η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις.»

Ο Santana ανυπομονεί να επιστρέψει στις μουσικές ρίζες της μπάντας, εξηγώντας: «Μελετάμε συνεχώς αφρικανική μουσική. Κάθε καλλιτέχνης έχει μία προσωπική μουσική που ακούει. Οι Led Zeppelin άκουγαν Otis Rush, οι Cream άκουγαν Freddie King και Albert King. Όλοι είχαμε κάποιον, και ήταν μία πανέμορφη κοινή βάση για τους Santana να παίζουμε αφρικανική μουσική.»

Το νέο αυτό project θα ξεκινήσει αργότερα φέτος, ενώ η κυκλοφορία του άλμπουμ αναμένεται μέσα στο 2014.
  • SHARE
  • TWEET