Απεβίωσε ο αυθεντικός μπασίστας των Foreigner

Ο Ed Gagliardi ήταν 72 ετών

13/05/2014 @ 11:22
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο ο αυθεντικός μπασίστας των Foreigner, Ed Gagliardi, έπειτα από οκτάχρονη μάχη με τον καρκίνο. Τα δυσάρεστα νέα μετέφεραν η κόρη του Nicole και ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος, Lou Gramm.

O Gagliardi ήταν ιδρυτικό μέλος των Foreigner μαζί με τους Lou Gramm, Mick Jones, Al Greenwood, Dennis Elliott, Ian McDonald και συμμετείχε στα δύο πρώτα, πολυπλατινένια άλμπουμ του συγκροτήματος "Foreigner" (1978) και "Double Vision" (1979).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Gramm στην πρόσφατα εκδοθείσα βιογραφία του "Juke Box Hero: My Five Decades In Rock 'N' Roll", αιτίες της αποχώρησης του Gagliardi ήταν οι διενέξεις του με τον κιθαρίστα Mick Jones και η αδυναμία του να δεχτεί ότι έπρεπε σαν μπασίστας να περιοριστεί σε έναν συγκεκριμένο ρόλο.

Μετά από την αποχώρησή του από τους Foreigner σχημάτισε με τον κιμπορντίστα Al Greenwood τους Spys, με τους οποίους κυκλοφόρησε δύο ακόμη άλμπουμ, τα "Spys" (1982) και "Behind Enemy Lines" (1983), προτού αποσυρθεί οριστικά από τη δισκογραφία.
  • SHARE
  • TWEET