Bryan Ferry @ Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη, 13/09/18

Μαγευτικός ο Bryan Ferry

Από τον Γιάννη Βόλκα, 17/09/2018 @ 11:39

Μία μέρα μετά το κατάμεστο Ηρώδειο, ο Bryan Ferry συνοδευόμενος από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών ανηφόρισε στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, δώδεκα χρόνια μετά την ακύρωση της εμφάνισης των Roxy Music λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Πολλές συζητήσεις έγιναν για την τιμή του εισιτηρίου και θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση και οι δυο πλευρές έχουν το δίκιο τους. Τα 45-50 ευρώ σίγουρα είναι πολλά για τον μέσο Έλληνα αλλά από την άλλη πλευρά και ο Bryan Ferry κουβαλά πίσω του μια ιστορία μισού αιώνα μουσικής. Στο τέλος της ημέρας η ζυγαριά έμεινε σταθερή και στο Θέατρο Δάσους παρευρέθησαν αρκετοί αλλά όχι όσοι χρειάστηκαν για να γεμίσουν τελείως τον χώρο.

Ακριβώς στην προγραμματισμένη ώρα έκανε σεμνά την εμφάνιση του ο Bryan Ferry και μέσα σε επευφημίες πραγματοποίησε την ιδανική αρχή με το "The Main Thing" από το ιστορικό "Avalon" των Roxy Music για να συνεχίσει εξίσου δυναμικά με δύο από τα πιο γνωστά κομμάτια του, το "Slave To Love" και το "Don't Stop The Dance". Συνέχεια με αλεπάλληλες συνθέσεις των Roxy Music τα οποία  αποτέλεσαν περίπου τα 2/3 του setlist γεγονός που μόνο χαμόγελα ευτυχίας μπορούσε να φέρει στους παρευρισκόμενους.

Bryan Ferry

O Bryan Ferry στα 72 του χρόνια δεν δείχνει ακόμα κάποιο σημείο κούρασης. Άνετος μέσα στο κλασικό του κουστούμι, με μια φωνή που παραμένει κρυστάλινη παρά το πέρασμα τόσων ετών και με μια γενικότερη παρουσία που κερδίζει αυτόματα τον σεβασμό μας. Άλλοτε καθιστός στα πλήκτρα του, άλλοτε όρθιος και ενίοτε να πραγματοποιεί μικροχορευτικές κινήσεις. Μας έδειξε και τις ικανότητες του στην φυσαρμόνικα στις διασκευές του "Don't Think Twice, It's All Right" του Bob Dylan και στο κλασικό "Let's Stick Together" του Wilbert Harrison.

Bryan Ferry

Η οχταμελής ομάδα μουσικών που τον συνόδευε έπιανε πραγματικά εξαιρετικές αποδόσεις. Στα δεύτερα φωνητικά η Bobbie Gordon και η Hannah Khemoh συνόδευαν αρχικά μέχρι να φτάσει η κατάλληλη στιγμή και να ξεσηκώσουν τον κόσμο με τις απίστευτες ικανότητες τους. Το ίδιο έκανε και η Marina Moore στο βιολί και στην βιόλα ενώ κατά πάσα πιθανότητα  αγαπημένη του κοινού αποδείχτηκε η Jorja Chalmers κυρίως με την απόδοση της στο σαξόφωνο αλλά και στα λοιπά πνευστά. Στα δεξιά της σκηνής ένας κιθαρίστας που κουβαλά και αυτός μεγάλη ιστορία στις πλάτες του, ο γερόλυκος Chris Spedding o οποίος μάγευε το κοινό σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Φυσικά στο τέλος της ημέρας τα περισσότερα βλέμματα έπεφταν πάνω στον Bryan Ferry αλλά όταν έχεις μπροστά σου τόσο αξιόλογους μουσικούς το λίγοτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι μια μικρή αναφορά. Η αλήθεια είναι όμως ότι όλοι οι μουσικοί ανεξαιρέτως καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Bobbie Gordon, Hannah Khemoh

Οι μεγάλες επιτυχίες έκλεισαν την κανονική διάρκεια του live, τα "More Than This", "Avalon", "Love Is The Drug" και "Virgina Plain" με τον Ferry να αναφωνεί με ενθουσιασμό "What's Her Name?" για να λάβει φυσικά την σωστή απάντηση από το κοινό. Το encore περιείχε φυσικά το "Let's Stick Together" που προαναφέραμε, την κλασική πλέον διασκευή στο "Jealous Guy" του Lennon για να έρθει το κλείσιμο της βραδιάς με το "Edition Of You" των Roxy Music.

Jorja Chalmers

Συμπερασματικά είχαμε να κάνουμε με μια πανέμορφη βραδιά, το εξαιρετικό performance του Bryan Ferry, ένα ιδανικό setlist και μια ομάδα καταπληκτικών μουσικών. Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

The Main Thing (Roxy Music song)
Slave To Love
Don't Stop The Dance
Ladytron (Roxy Music song)
Out Of The Blue (Roxy Music song)
Oh Yeah (Roxy Music song)
Casanova (Roxy Music song)
Tokyo Joe
Bitter-Sweet (Roxy Music song)
A Waste Land / Windswept
Bete Noire
Zamba
Stronger Through The Years (Roxy Music song)
Don't Think Twice, It's All Right (διασκευή Bob Dylan)
My Only Love (Roxy Music song)
In Every Dream Home A Heartache (Roxy Music song)
If There Is Something (Roxy Music song)
Re-Make/Re-Model (Roxy Music song)
More Than This (Roxy Music song)
Avalon (Roxy Music song)
Love Is The Drug (Roxy Music song)
Virginia Plain (Roxy Music song)

Encore:

Let's Stick Together (διασκευή Wilbert Harrison)
Jealous Guy (διασκευή John Lennon)
Editions Of You (Roxy Music song)

  • SHARE
  • TWEET