Therapy?, Wish Upon A Star @ Gagarin 205, 15/03/13

Από τον Παναγιώτη Λουκά, 19/03/2013 @ 16:32
Λίγες μέρες πριν ο Andy Cairns ξεκινήσει μια solo ακουστική περιοδεία που θα παίξει τραγούδια του συγκροτήματος του που έχουν πολύ καιρό να ακουστούν ή δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά, οι Therapy? αποφάσισαν να εγκαινιάσουν τις συναυλίες τους για το 2013 με εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τελευταία φορά είχαν παίξει στο Κύτταρο και κάποιος είχε αναφέρει ότι πάλι οι ίδιοι θα είμαστε από προσέλευσης κόσμου. Όταν έφτασα στο Gagarin 205 παρατήρησα ότι, σωστά, ο εξώστης ήταν κλειστός και σιγά-σιγά είχε αρχίσει να μαζεύεται ο κόσμος που μέχρι να αρχίσουν οι Therapy? γέμισε τον κάτω χώρο του club.

Support ήταν οι Έλληνες punk rockers Wish Upon A Star με επιρροές από Against Me, Bad Religion και Nofx, ανάμεσα σε άλλες. Τα τραγούδια τους δεν ξεφεύγουν από τα προαναφερθέντα συγκροτήματα με τον ήχο να μην είναι με το μέρος τους, καθώς δεν μπορούσα να ακούσω καθαρά τα φωνητικά. Στον χρόνο που τους αναλογούσε ακούσαμε τα "The Way Back Home", "Beautiful Losers", "Sleep On It", "Clinic", "Reaching The Shore", "In Grief", "Save Your Breath", "Lucky Fifth", "Set Me Free", "So Far Away", "The Fine Line" από τις δύο κυκλοφορίες τους και η εμφάνισή τους ολοκληρώθηκε μετά από τριάντα λεπτά.

Therapy?

Συναυλία που ξεκινάει με το "Isolation" δεν μπορεί να πάει στραβά! Λίγα λεπτά μετά τις 22:30 οι Therapy? έκαναν την εμφάνισή τους με την διασκευή στους Joy Division για να ακολουθήσει το "Stories". Όταν βλέπεις το συγκρότημα να έχει ιδρώσει επί σκηνής στο δεύτερο τραγούδι καταλαβαίνεις ότι έχει έρθει με όρεξη και με σκοπό να περάσει καλά, τόσο αυτό όσο και το κοινό. Πέρα από τα τετριμμένα ότι το συγκρότημα είναι χαρούμενο που είναι ξανά στην χώρα μας, είχαμε αφιέρωση του "Die Laughing" σε Phil Lynott και Kurt Cobain, ευχαριστίες στο support group, ενώ ο Andy Cairns κάποια στιγμή μας λέει ότι κανονικά έπρεπε να μας μιλάει στα Ελληνικά και μας ζητά συγγνώμη που μας μιλάει στα Αγγλικά, αν και τα Αγγλικά του είναι shit (!) καθώς είναι Ιρλανδός, για να λάβει το αυθόρμητο χειροκρότημα από το κοινό.

Therapy?

Το κοινό συμμετείχε ενεργά με τη σειρά του στη συναυλία, σαν να μου φάνηκε ότι είδα μέχρι και stage diving, με τον χαμό να γίνεται στα «χιτάκια» όπως τα "Diane", "Knives", για να κλείσουν την εμφάνισή τους μετά από μια ώρα με το "Stop It You Are killing Me". Φυσικά η συναυλία είχε και συνέχεια με ένα χορταστικό encore που κράτησε για τριάντα λεπτά. Εκεί είχαμε και διάφορα δωράκια, όπως το "Where Eagles Dare" (Misfits cover) για να κλείσει με το "James Joyce Is Fucking My Sister" από το "Potato Junkie" στο οποίο κόλλησαν και το "I Wanna Be Your Dog" για να τελειώσει οριστικά η εμφάνιση των Therapy?.

Therapy?

Τις επόμενες μέρες σε forum και facebook είδα ότι κάποιοι είπαν ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση των Therapy? στην Ελλάδα. Μπορεί να είναι και έτσι, καθώς τους έχω δει μόνο μια φορά σε πλαίσια Rockwave και δεν μπορώ να έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά εάν ξαναέπαιζαν αύριο θα πήγαινα!
SETLIST

Isolation
Stories
Living In The Shadow Of A Terrible Thing
Why Turbulence?
Exiles
Unbeliever
Misery
Rust
Teethgrinder
Epilepsy
Die Laughing
The Buzzing
Before You, With You, After You
Diane (Hüsker Dü cover)
Turn
Knives
Stop It You Are Killing Me

Encore:
Little Tonques First
Nausea
Meat Abstract
Where Eagles Dare (Misfits cover)
Nowhere
Screamager
Potato Junkie/ I Wanna Be Your Dog (The Stooges cover)

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET