Άσε τον πιτσιρίκο να χαρεί ρε μπάρμπα

...κι ας έχεις δει τρεις φορές τους Sabbath

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 01/10/2015 @ 12:31
Μπορεί το τέλος των Black Sabbath αρχικά να δημιουργεί θλίψη (και να τονίζει το πρόβλημα με τα μεγάλα ονόματα στο οποίο είχα αναφερθεί το καλοκαίρι), ωστόσο σε δεύτερη ανάγνωση δημιουργεί την γνωστή ανυπομονησία για χιλιάδες ανθρώπους.

Η γνωστή ανυπομονησία για τη μεγάλη συναυλία, για τη συζήτηση πριν από αυτή, για την γκρίνια για την φωνή του τραγουδιστή, για το πείραγμα από το φίλο που σε θεωρεί δεινόσαυρο, για το βαρετό πια «εγώ τους είδα στα ντουζένια τους, τι να πάω τώρα» από τον μεγάλο σε ηλικία και φυσικά για το «τους έχω δει 5 φορές» του φίλου που σπούδαζε Αγγλία.

Το σημαντικό για αυτές τις συναυλίες όμως είναι η γενιά των πιτσιρικάδων που θα τους δει για πρώτη φορά. Και αυτόν τον πιτσιρίκο δεν πρέπει να τον ξενερώνεις «παλιέ» και «πολυταξιδεμένε» βετεράνε των συναυλιών.

Από τους υπόλοιπους παλιούς υπάρχουν πολλοί που δεν τα κατάφεραν το 2005 και επιθυμούν να τους δουν στην χώρα τους ή ακόμα και σε ένα ευρωπαϊκό προορισμό.

Το πόσο σπουδαίο είναι ένα live μεγάλου καλλιτέχνη δεν χρειάζεται ανάλυση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο πώς αυτοί κρατάνε το ενδιαφέρον ζωντανό, ακόμα και σε επίπεδο κουτσομπολιού, σε μια σκηνή που οι μεγάλοι σταρ έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Δείτε τι συζήτηση προκάλεσε το αξιόλογο καινούργιο άλμπουμ των Iron Maiden για παράδειγμα.

Ή ο ερχομός του Steven Wilson, για τον οποίο σας έχουμε πρήξει, δικαίως για την αξία του, τα συκώτια τόσα χρόνια.

Η χαρά μας είναι διπλή βέβαια μιας και o Wilson είναι ο τρίτος στην σειρά καλλιτέχνης που έρχεται στην χώρα μας αμέσως μετά από την πρωτιά του στα Top-30 άλμπουμ της χρονιάς του site μας (Witchcraft - 2012, Steven Wilson - 2013, Blues Pills - 2014).

Αναμείνατε το καλύτερο άλμπουμ του Rocking.gr και για φέτος λοιπόν για να μαντέψετε και την συνέχεια. Και αν βιάζεστε τσεκάρετε τα άρθρα για το πρώτο μισό του 2015 στην Χρονομηχανή μας.

Και εσύ μπάρμπα που δεν θα πας Sabbath γιατί ο Ozzy γέρασε (πόσο την πάτησες το 2010), θα σε δω το Μάιο στο Badminton;
  • SHARE
  • TWEET