Τα σίγουρα για το καλοκαίρι και το απίθανο

Τα μπαμ που αναμένουμε μετά τους Muse

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 10/03/2016 @ 11:45

Είναι φανερό πως το deal με τους Muse και μια σειρά ανακοινώσεων για συναυλίες μικρότερων ονομάτων το καλοκαίρι αναπτέρωσε το ηθικό των συναυλιοφάγων.

Τα λεφτά στην σε κρίση Ελλάδα δείχνουν ξαφνικά να βρίσκονται από τους διοργανωτές και όπως είναι λογικό τα ονόματα που έρχονται στο στόμα είναι πολύ συγκεκριμένα.

Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε ποιοι θα περιοδεύσουν το καλοκαίρι στην Ευρώπη και ποια ονόματα είναι ικανά να μαζέψουν κόσμο.

Όπως το σκέφτομαι εγώ η μεγάλη επένδυση συνήθως γίνεται σε δύο επίπεδα. Στο σίγουρο όνομα το οποίο έχει τεσταριστεί με επιτυχία πάνω από μια φορά και η αμοιβή του δεν είναι αστρονομική -δεν θα εκπλαγώ αν δούμε και Black Sabbath και Iron Maiden φέτος- και στο μπαμ, το απίθανο όνομα που την πρώτη φορά που θα μας επισκεφτεί θα φέρει και τις κουτσές Μαρίες σε ένα λιβάδι ή ένα στάδιο.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από τον Bruce Springsteen γι' αυτήν την περίπτωση.

Νομίζω πως την εποχή του internet ο έλληνας ροκάς μπορεί να διακρίνει το συναυλιακό και γενικά σπουδαίο και να επενδύσει σε κάτι που δεν έχει το σκληρό riff, το ρεφρέν αρένας και είναι λίγο περισσότερο «αμερικάνικο» από αυτό που μπορούσε να ανεχθεί στο παρελθόν.

Εδώ τα κακέκτυπα του από το New Jersey μάζεψαν τόσο κόσμο στο Στάδιο...

Δυσκολότερες βλέπω περιπτώσεις όπως των Red Hot Chili Peppers που δύσκολα θα μάζευαν ξανά τον ίδιο κόσμο και τον «άσχετο» ή τον «περίεργο» της πρώτης φοράς.

Από εκεί και πέρα τις ιδιαιτερότητες μας ας τις κυνηγήσει ο καθένας όπως μπορεί. Είτε γράφοντας και πείθοντας γι' αυτές τον κόσμο (πρόσφατο παράδειγμα οι Blues Pills από το δικό μας site), είτε με τον παλιό αγνό τρόπο, μοιράζοντας αρχεία μουσικής ως προτάσεις σε φίλους και γνωστούς.

Α, και κάτι για τους Sabbath. Αν τους φέρετε μην ξεχάσετε τη συγκροτηματάρα που τους συνοδεύει σε όλον τον κόσμο και γι' αυτή σας έχουμε γράψει τόσα τα τελευταία χρόνια στο Rocking. Τους Rival Sons εννοώ.

Μην με βάλετε να παρεξηγούμαι κι εγώ με όλη την ελληνική σκηνή όπως ο συνάδελφος Καραδημήτρης. Γιατί θα παρεξηγηθώ αν τη συναυλία ανοίξουν οι …

 

  • SHARE
  • TWEET