Studio report: Poem - ''The Great Secret Show''

21/07/2008 @ 12:55
Τελικά ο ήλιος καίει για όλους μας και δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στο να σφραγίσουμε την ανοικτή πρόσκληση των Poem. Το Μετρό του Συντάγματος πήγε να μας τα χαλάσει λίγο, αλλά ούτε αυτό στάθηκε ικανό κι εκτέλεσε αδιαμαρτύρητα το έργο του, μεταφέροντάς μας στον Άγιο Δημήτριο κι από εκεί φτάσαμε οδικώς στο Fragile Studio του Βαγγέλη Γιαλαμά. Μπύρες και φύγαμε για τελικό...

Πάνε κοντά δυο χρόνια από τότε που οι Poem μας παρουσίασαν το ομότιτλο demo τους, κι εμείς με τη σειρά μας σε σας (www.rocking.gr/review1011.php), και η αλήθεια είναι πως ηχητικά έχει κυλήσει πολύ νερό στο ποιητικό τους αυλάκι. Τα παιδιά βρίσκονται σχεδόν ένα χρόνο στη διαδικασία παραγωγής/μίξης του δίσκου τους κι αυτό φανερώνει αν μη τι άλλο πως δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.



Και τα τέσσερα τραγούδια του demo ("Pillow Sickness", "Giant", "Against Me" και "I 'll Put Chaos in 14 Lines") θα υπάρξουν στο "The Great Secret Show", που αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλος φθινοπώρου, μαζί με τα "Eagerly Await", "Traitor", "Instinct" και "End Of Season". Αν και η ακρόαση αυτών έγινε σε rough mix ρυθμούς, δε μπορώ παρά να έχω μεγάλες προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη μουσική των Poem είναι το ότι τα μέλη της μπάντας έχουν διαφορετικά και ποικίλα ακούσματα και πως καταφέρνουν να περάσουν τα μουσικοστοιχεία αυτά σε όλες τις συνθέσεις τους, με την κατάλληλη βέβαια υποστήριξη, που δεν είναι άλλη από τη φωνή του Γιώργου Π. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να έχεις παντρευτεί καθηγήτρια φωνητικής, άσε που συνδυάζεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Πρέπει να ομολογήσω πως δεν είμαι ο φανατικότερος υποστηρικτής της προοδευτικής σκηνής, αυτό που άκουσα όμως το χάρηκα και με το παραπάνω. Από την καλοκαιρινή έκπληξη του "Against Me" στις grunge καταβολές του "Pillow Sickness" και στη μπουζουκογέφυρα με τους ανατολίτικους αναστεναγμούς του εκπληκτικού "Instinct". Από τις hardcorικές τυμπανοκρουσίες του Kamil στα μελωδικά riffs του έταιρου Γιώργου στην κιθάρα κι από 'κει στην προοδευτική ατμόσφαιρα των Fragile Vastness μέσω του Βαγγέλη Γιαλαμά, ο οποίος, εκτός της συμπαραγωγής με τους Poem, ανέλαβε και τις μπασογραμμές.



Δε θα επεκταθώ περισσότερο, μιας και θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα ακροάσεις στο άμεσο μέλλον, θα σταθώ όμως στο ότι η κουβέντα μας κατέληξε στο συμπέρασμα πως το "Aenima" των Tool απλά «δεν υπάρχει» ως δίσκος. Θέλετε κι άλλα;

Οι Poem είναι οι:
Kamil: Drums/Percussion
George P: Vocals/Guitars
George A.: Guitars/Vocals
Kostas: Bass (Άξιος!)

Γιώργος Ζαρκαδούλας
  • SHARE
  • TWEET