Οι δίσκοι που περιμένουμε από το 2016

Οι Alter Bridge, οι Neurosis και οι άλλοι

28/01/2016 @ 11:26

...και ενώ το διαδίκτυο έχει γεμίσει με τις κλασικές λίστες με τους πιο πολυαναμενόμενους δίσκους της χρονιάς που ξεκίνησε, οι συντάκτες του Rocking.gr αποκαλύπτουν ποιο άλμπουμ βρίσκεται πιο ψηλά στο μπλοκάκι τους. Οι επιλογές ποικίλουν, με τους Alter Bridge και Neurosis να είναι οι μόνοι καλλιτέχνες με παραπάνω από μία εμφανίσεις - κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως είναι κορυφαίοι, έκαστος στο είδος του, και δεν έχουν απογοητεύσει ποτέ τους οπαδούς τους (ok, για τους Neurosis ξεκίνημα θεωρούμε το "Souls At Zero"). Από την άλλη, η αβεβαιότητα για το αν θα βγάλουν -διάολε- δίσκο οι Tool και οι Metallica τους έδωσε συνολικά μόλις μία ψήφο.

Ορίστε, λοιπόν, οι δικές μας απαντήσεις και αναμένουμε στα σχόλια τον δίσκο που ανυπομονείτε εσείς να ακούσετε περισσότερο από κάθε άλλο μέσα στο 2016.

Μάνος Πατεράκης

Messenger

Μάνος Πατεράκης
Messenger - Threnodies

Πέρσι ήμουν ο γραφικός που είπε Tool και η πέτρα μου ακούστηκε να αναπηδά στο δάπεδο στον πάτο του πηγαδιού. Δεν θα το επαναλάβω φέτος. Αντ' αυτού θα στοχεύσω στον δεύτερο δίσκο των εξαίρετων prog folk rockers Messenger.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης
Neurosis - TBA

Αισίως τριάντα χρόνια. Με παράγωγο πάλι τον Steve Albini. Η καλύτερη ατμοσφαιρική, προοδευτική, ψυχεδελική, εξελισσόμενη, υπερβατική, σάπια, δυναμική και λασπωμένη metal μπάντα του κόσμου. Αυτό...

Γιάννης Λυμπέρης
The Jesus And Mary Chain - TBA

Η αγαπημένη μου -μακράν της δεύτερης- μπάντα, επιστρέφει με νέα μουσική 18 χρόνια μετά. Καλοί θα είναι σίγουρα... Αν βγει αριστούργημα, θα την βγάλουμε για πέντε-έξι χρόνια ακόμα.

Χρήστος Καραδημήτρης
Alter Bridge - TBA

Αν οι Alter Bridge βγάλουν δίσκο στα «δικά τους» επίπεδα, δεν μπαίνω καν στον κόπο να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσε να τους ξεπεράσει.

Rival Sons

Αντώνης Μουστάκας
Rival Sons - TBA

Το 2014 κατέκτησαν το #8 του Rocking (ας όψονται οι Blues Pills) και το #1 του Classic Rock με το "Great Western Valkyrie". To νέο τους άλμπουμ έχει ήδη ηχογραφηθεί και αναμένουμε τα καλύτερα από ένα συγκρότημα που παίζει όπως θέλουμε και χωρίς αρθρίτιδα.

Γιάννης Βόλκας
Nightstalker - TBA

Δεν είναι σίγουρο, αλλά είναι πολύ πιθανό. Αν έχουμε νεο 'Stalker μέσα στο 2016 η χρονιά θα πάει καλά!

Ντίνος Παυλίδης
Ruined Families - TBA

Αφού το περίμενα και πέρυσι, θα το περιμένω και φέτος. Και φήμες μιλάνε για κάτι πολύ ξεχωριστό...

Μανώλης Κληρονόμος
Nails - You Will Never Be One Of Us

Γιατί είναι η καλύτερη grind μπάντα που υπάρχει εκεί έξω αυτή τη στιγμή. Θα πέσουν κλωτσομπουνίδια πάλι.

Touche Amore

Ιάσονας Τσιμπλάκος
Touche Amore - TBA

Με τρία στα τρία και με ένα 2015 σχετικά φτωχό στο ποιοτικό screamo/post-hardcore, δεν μπορείς παρά να ανυπομονείς για την καινούργια δουλειά του Jeremy Bolm και της παρέας του.

Κώστας Πολύζος
Alter Bridge - TBA

Στην πραγματικότητα, είναι ο καινούργιος δίσκος των Metallica, αλλά για να μην καταντήσω Πιτ Παπαδάκος και πέσω για ακόμα μια φορά έξω στην πρόβλεψη ότι θα βγάλουν δίσκο, θα πω εκείνον των φοβερών και τρομερών Alter Bridge, που δεν μας έχουν απογοητεύσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Κώστας Σακκαλής
Alter Bridge - TBA

Είτε είναι καλός, είτε είναι κακός, το πείραγμα στους συναδέλφους μου είναι ανεκτίμητο.

Αντώνης Κονδύλης
TBA - TBA

Θα βοηθούσα τον Σακκαλή να κάνει την πλάκα του, αλλά αυτό που ζητάω είναι η επόμενη πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα που θα λατρέψω και η οποία αυτή τη στιγμή δημιουργεί σε κάποιο υπόγειο με πενιχρά μέσα.

Neurosis

Γαβριήλ Φιλιππόπουλος
Neurosis - TBA

Όταν βγάζουν καινούργιο δίσκο οι Neurosis, η χρονιά πρέπει να σταματάει και να πηγαίνουμε κατευθείαν στην επόμενη.

Nίκος Καταπίδης
Alter Bridge - TBA

Μετά το "Fortress" δεν ξέρω τι να περιμένω. Πόσο πιο πάνω να βάλουν τον πήχη;

Γιώργος Ζαρκαδούλας
Metallica - TBA

Ναι, δεν μπαίνω και all in για φέτος αλλά να... είναι που μου έχουν λείψει τα «yeah yeah» του Hetfield.

  • SHARE
  • TWEET