Yiorgos Fakanas Group

Αθήνα @ Αθηνά Live

Yiorgos Fakanas Group Αθήνα @ Αθηνά Live
Συγκροτήματα Yiorgos Fakanas Group
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Αθηνά Live
Διεύθυνση Λ. Ποσειδώνος 3
Τηλέφωνο 210-4813605
Τιμή εισιτηρίου Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

ΑΘΗΝΑ΄ Live
YFG - YIORGOS FAKANAS GROUP …in Concert!!

ΣΑΒΒΑΤΟ  21  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ’23  ΩΡΑ : 21.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ελάχιστη κατανάλωση 6€)

Το YFG (Yiorgos Fakanas Group) συνεχίζει τη μουσική του πορεία που το έχει καθιερώσει ως ένα από τα σημαντικότερα Jazz-Fusion group της χώρας μας.
Η μουσική του, που έχει ταξιδέψει όλα αυτά τα χρόνια σε 3 Ηπείρους, έρχεται να ανοίξει τα μεγάλα μουσικά δρώμενα του ΑΘΗΝΑ΄ Live για τη φετινή σεζόν.
Έτσι στις 21 Οκτωβρίου, στον ιστορικό αυτό χώρο, θα ακουστούν και πάλι οι απαιτητικές μουσικές του Φακανά, ερμηνευμένες από μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες μουσικούς.
Μία Jazz-Fusion γιορτή που ανοίγει το δρόμο στο υπόλοιπο Διεθνές Jazz-Fusion πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ΄ Live.
Το γκρουπ θα παρουσιάσει κυρίως συνθέσεις από τις  πιο πρόσφατες ορχηστρικές δισκογραφικές  δουλειές του Γιώργου Φακανά.
 Συμμετέχουν οι μουσικοί :
 Δημήτρης Παπαδόπουλος (trumpet), Sam Marlieri (saxes) Sami Amiri (piano), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums)

Σας περιμένουμε!

ΑΘΗΝΆ Live: Λ. Ποσειδώνος 3, Παραλία Μοσχάτου-Ν.Φαλήρου
Τηλ. 2104813605


Yiorgos Fakanas Group
Ο Γιώργος Φακανάς είναι ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς και σολίστες της Jazz. Ιδρυτής του Yiorgos Fakanas Group,  ένα από τα πιο σημαντικά και μακροβιότερα μουσικά σχήματα στην Ελλάδα, με διεθνή καταξίωση.
Σε μια πορεία 30 ετών, το Yiorgos Fakanas Group έχει παίξει σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με συμφωνικές και ορχήστρες εγχόρδων (Καμεράτα, Ορχήστρα Χρωμάτων, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών), στο Ηρώδειο-Big Band της ΕΡΤ και σε έργα άλλων συνθετών με μεγάλες διεθνείς ορχήστρες, σε Παλλάς, Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιμάρμαρο,  σε συναυλίες συνεργαζόμενο με την ΚΟΕΜ , Big Band του Δήμου Αθηναίων και σε θεατρικές παραστάσεις και ηχογραφήσεις για θεατρική μουσική που έγραψε ο Γιώργος Φακανάς.
Η μαγεία και το φως των συνθέσεων, οι αυτοσχεδιασμοί που κόβουν την ανάσα, η πυκνή και ουσιαστική ενορχήστρωση, οι μελωδικές γραμμές που λειτουργούν σαν γέφυρες οδηγώντας την  ακρόαση στην επόμενη ηχητική περιπέτεια, σε συνδυασμό με την άρτια μουσική εκτέλεση, οδηγούν τον ακροατή στην ύψιστη μουσική ακρόαση.
Με παλιές και νέες δουλειές, το Yiorgos Fakanas Group, αποδεικνύει επί σκηνής, όχι μόνο τι είναι ταλέντο και αγάπη για τη μουσική, αλλά κυρίως τι είναι ποιότητα, γνώση και επαγγελματισμός.
Τα τελευταία χρόνια  το γκρουπ συνεργάζεται σε συναυλίες με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου όπως οι Guthrie Govan, Dave Weckl, Mike Stern, Anthony Jackson, Frank Gambale, Dennis Chambers, Bireli Lagrene, Victor Wooten, Lenny White, Wallace Roney, Alex Acuna, Mitch Forman, Eric Marienthal, Greg Howe, Horacio El Negro, Brett Garsed κλπ. ηχογραφώντας και παίζοντας σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία σε sold-out παραστάσεις. 
Ταυτόχρονα μεγάλα διεθνή μουσικά περιοδικά έχουν κάνει καταπληκτικές κριτικές για τη δισκογραφία του Φακανά κατατάσσοντάς τον στους καλύτερους  και δημιουργικότερους μπασίστες και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, (Αμερικάνικο Bass Player, Bass musician magazine, Modern Drummer, Bass guitar magazine, Rhythm κλπ). Το δε cd του INTERSPIRIT έφτασε στο  prenomination list των βραβείων GRAMMY (Best Contemporary Jazz album). 
 

  • SHARE
  • TWEET